"Noir" Çizgi Romanlar (Comics, GN, BD ...)

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,593
19,088

sa6r9kuf8ep2otk5g.jpg

 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,251
7,177
Sanatçı Jean Claude Gotting'in çizgi roman çalışmalarından bir kaçını geçmişte nette görmüştüm. Ama, bu akşam , Sn. @Osidi 'nin bizlere sunduğu '' Noir '' kadar , '' Noir '' çalışma olduklarını hatırlamıyorum ! Uzaktan , bizdeki Soner Tuna havasını veren , zaman zaman renkli de olan çalışmaları bir yana, bu kitaba baktığımda , '' ismiyle müsemma '' türden bir kitap olduğunu söylemeliyim ! Oldukça az diyalogları da gözönüne alacak olursak, bence Gotting , bu çalışmasıyla biraz daha ileri gidip, sanki bir '' tür denemesi '' ne girişmiş !

Noir başlığı altında birbirinden güzel okuma keşifleri yapmamıza neden olduğunuz ve bu güzel ( ve iç karartıcı !! 🙂 🙂 🙂 ) kitapları sunduğunuz için teşekkürler @Osidi
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,251
7,177
Arnold Böcklin'in efsane tablosu '' Ölüler Adası ''na ; ortaya çıkışından günümüze gelinceye kadar , ilgili Martin macerası incelememden yola çıkarak detaylı değinmiştim. Sn. @Osidi 'nin bu akşamki paylaşımıyla bizlere sunduğu çizgi romana baktığımda, çok iyi bir uyarlamayla karşılaştığımı görüyorum. Zaten , Fransız çizgi roman sanatının günümüzdeki büyük sanatçılarından Guillaume Sorel imzalı panellere bakan okurların büyük bölümünün benimle aynı düşünceye sahip olacağını tahmin ediyorum. Hayaletler gibi fantastik unsurların bulunduğu eserde, senaryo yazarı Thomas Mosdi'nin de payının büyük olduğu görülüyor. Ayrıca, mim sanatçısını çağrıştıran kapak resmini , bir hayli etkileyici bulduğumu söylemeliyim.

Teşekkürler @Osidi
 
Üst