- Konuyu Başlatan
Sn. @kemalettin dostumuzun ısrarlı talepleriyle '' Noir '' çizgi romanları paylaşımları serisi oluştu, diye düşünüyorum. Sn. @Osidi başta olmak üzere dostlarımızın emekleriyle, bu türden çizgi romanları okuma imkanı bulmuş olduk, hala da paylaşımlar devam ediyor.
Hem Kafka hem Noir hem de İngilizce
bunu da buldunuz ya valla helal olsun sayın osidi varolun.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
The Wire dizisi baş yapıt. Bu muhteşemliğe kaynaklık eden eserin çizgi romanını okumak çok isterim ama link, code istiyor. İndiremedim.Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
“Elbette, kim noir'ı sevmez ki?”
HBO'nun The Wire dizisinin yaratıcısı David Simon'un ünlü gerçek suç kitabı Cinayet: Öldüren Sokaklarda Bir Yıl, cesur ve sinematik bir çizgi roman olarak yeniden tasavvur ediliyor .
1988'de gazeteci David Simon'a Baltimore Polis Departmanının cinayet masasına eşi benzeri görülmemiş bir erişim hakkı verildi. Sonraki on iki ay boyunca, cinayetlerin yaygın olduğu bir şehirde çok sayıda cinayet işleyen dedektifleri takip etti. Yalnızca en iğrenç vakalar göze çarpıyordu; on bir yaşındaki Latonya Wallace'a tecavüz edilmesi ve öldürülmesi.
İlk olarak 1991'de yayınlanan Simon's Homicide, beğenilen televizyon programı Homicide: Life on the Streets'in temelini oluşturdu ve HBO'nun The Wire dizisine ilham verdi. Şimdi bu gerçek suç klasiği cesur bir çizgi roman olarak yeniden tasarlandı .
Simon'un bir yıl boyunca Baltimore dedektifleriyle birlikte çalışmasından otuz beş yıl sonra, Fransız bir çizgi romancı hikayenin resimli bir uyarlamasını yayınladı.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.(İngilizce)
"I got the shotgun, you got the briefcase" — still maybe the most iconic moment from one of the best shows in history.
HBO'nun The Wire dizisinin yaratıcısı David Simon'un ünlü gerçek suç kitabı Cinayet: Öldüren Sokaklarda Bir Yıl, cesur ve sinematik bir çizgi roman olarak yeniden tasavvur ediliyor .
1988'de gazeteci David Simon'a Baltimore Polis Departmanının cinayet masasına eşi benzeri görülmemiş bir erişim hakkı verildi. Sonraki on iki ay boyunca, cinayetlerin yaygın olduğu bir şehirde çok sayıda cinayet işleyen dedektifleri takip etti. Yalnızca en iğrenç vakalar göze çarpıyordu; on bir yaşındaki Latonya Wallace'a tecavüz edilmesi ve öldürülmesi.
İlk olarak 1991'de yayınlanan Simon's Homicide, beğenilen televizyon programı Homicide: Life on the Streets'in temelini oluşturdu ve HBO'nun The Wire dizisine ilham verdi. Şimdi bu gerçek suç klasiği cesur bir çizgi roman olarak yeniden tasarlandı .
Simon'un bir yıl boyunca Baltimore dedektifleriyle birlikte çalışmasından otuz beş yıl sonra, Fransız bir çizgi romancı hikayenin resimli bir uyarlamasını yayınladı.
the wire dizisine bayılırım. bir suç hikayesini olabilecek en gerçekçi biçimde anlatır. çok teşekürler paylaşım için.Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Alack Sinner ; John Cassavetes'in Too Late Blues filmini tanıtırken anlattığı Too Late Blues dünyasından gibi geldi:Anti kahraman konusu pek çok sanat alanında , önemli hayran kitlesi edinen konulardan kuşkusuz. Fedakar olmayan , hukuk kavramları dışında kendince adalet duygusu olan , yaşadığı korkunç travmalardan hareketle vicdan sahibi olmayan , çoğunlukla insanlarla sağlıklı sosyal ilişkiler kuramayan bu tür kişilerin, sonuç olarak , kendince davranış tarzları olumsuz olsa da içten içe davranışlarını onaylarız.
Sinemada gönülleri kazanan pek çok anti-kahramanı hatırlamak mümkün , kısaca hafızamı yoklayacak olursam ; Death Wish filmleri serisi mesela .Charles Bronson yaşadığı korkunç haksızlıklardan yola çıkarak ( eşinin öldürülmesiyle ) karşısına çıkanları acımasızca yok ediyordu. Bir çok western filmi hatırlıyorum, kendi kanunlarını uygulayan kovboylar, unutulmaz '' cool ''adam Clint Eastwood mesela. Ya da Kill Bill filminde Uma Thurman'ın canlandırdığı '' Bride '' karakteri ilk aklıma gelenler. Tüm sinemaseverlerin vereceği farklı örnekler vardır.
Çizgi roman konusunda tarih sürecinde saymakla bitmeyen anti kahramanlar bulunmakta. Ama, benim öncelikle aklıma Punisher ve Wolverine geliyor. Ama , yaptığı öykülerde bir tane bile '' iyi '' kahraman bulunmayan, hep '' anti kahraman ''larla ilahi adalet kavramı mantığını kuran Galip Tekin'i anmak gerekir. Utanmaz Adam ya da En Kahraman Rıdvan dahil bizim de bir çok anti kahramanlarımız var.
Sn. @Osidi 'nin dünden itibaren paylaştığı Alack Sinner de bir anti kahraman. Spoiler vermeksizin herhalde rahatça şu tanım yapılabilir ; Mike Hammer benzeri melankolik dedektif diyebileceğimiz anti kahraman. Sinner Ama, ciltlerin sayfalarını karıştırınca, '' Noir '' ya da çizim sevgimin etkin olduğundan senaryo özelliklerini göz ardı ettiğimi itiraf edeyim !!!
Teşekkürler, @Osidi
Değerli @eankara dostumuz sayesinde yeni bir cevher daha keşfetmiş oldum, kendisine minnettarım. Eternaut'un İngilizce versiyonunu "getcomics" sitesinden bulup indirdim ve diyarımızda da bulunması açısından ilgilenen dostlarımız için aşağıdaki linke yükledim. Aşağıdaki linkten bu önemli eseri beklemeden indirebirsiniz. Linki değerli @Nejat'ın açmış olduğu konuya da ayrıca ekledim.'' Arjantin ve çizgi roman kelimeleri yan yana geldiğinde , ilk aklıma gelen eser , yayınlandığından ( 1957 – 1959 ) yıllar sonra 2016’da Eisner ödülü alan bir başyapıt , benim için çizgi roman tarihinin olmazsa olmazlarından ’’ Eternaut ‘’tur. Eternaut’un bilim kurgu eseri olarak görülmesine rağmen , verilen mesajlara detaylı bakıldığında , aslında çok şiddetli olarak o yıllardaki mevcut sistem eleştirisini içerdiği anlaşılır. '' diye yazmışım.
Arşivi , çok zengin nitelikte olan diyarımızda , ne yazık ki bugün bu çizgi roman ulaşılamaz durumda . Sn. @Nejat adlı kullanıcının 2016'da , İngilizce açıklama ile yaptığı paylaşıma ulaşılamıyor. Linki ;
https://www.cizgidiyari.com/forum/k/the-eternaut.104491/
Elinize sağlık, İtalyanca "L'Eternauta II" aşağıda ...Değerli @eankara dostumuz sayesinde yeni bir cevher daha keşfetmiş oldum, kendisine minnettarım. Eternaut'un İngilizce versiyonunu "getcomics" sitesinden bulup indirdim ve diyarımızda da bulunması açısından ilgilenen dostlarımız için aşağıdaki linke yükledim. Aşağıdaki linkten bu önemli eseri beklemeden indirebirsiniz. Linki değerli @Nejat'ın açmış olduğu konuya da ayrıca ekledim.
Sayın @İnanna Salome,The Wire dizisi baş yapıt. Bu muhteşemliğe kaynaklık eden eserin çizgi romanını okumak çok isterim ama link, code istiyor. İndiremedim.
Sayın @eankara'nın önerisi, Sayın @Calligrapher ve Sayın @Osidi sayesinde harika bir eseri keşfedip hem İngilizce hem de İtalyanca olarak bu güzelliğe kavuştuk; her bir diyar dostumuza ayrı ayrı çok teşekkürler.Anti kahraman konusunda sinema ve çizgi roman dünyasından verdiğim örneklere ilave olarak, Sn. @İnanna Salome 'nin edebiyat alanında verdiği örnekler , çok yararlı katkı niteliğinde. Ayrıca konu Arjantin kaynaklı çizgi roman sanatçılarına gelince , yeri gelmişken belki de arşivlerinde bulunma ihtimali olan dostlara bir eseri hatırlatmak isterim, adı '' Eternaut '' Arjantin , bilindiği gibi Çizgi Roman dünyasına çok önemli sanatçılar yetiştiren ülkelerden.
28 Eylül 2023 tarihinde '' İl Cobra '' çizgi romanı için yorumda bulunduğum diyarımızdaki mesajımda ;
'' Arjantin ve çizgi roman kelimeleri yan yana geldiğinde , ilk aklıma gelen eser , yayınlandığından ( 1957 – 1959 ) yıllar sonra 2016’da Eisner ödülü alan bir başyapıt , benim için çizgi roman tarihinin olmazsa olmazlarından ’’ Eternaut ‘’tur. Eternaut’un bilim kurgu eseri olarak görülmesine rağmen , verilen mesajlara detaylı bakıldığında , aslında çok şiddetli olarak o yıllardaki mevcut sistem eleştirisini içerdiği anlaşılır. '' diye yazmışım.
Arşivi , çok zengin nitelikte olan diyarımızda , ne yazık ki bugün bu çizgi roman ulaşılamaz durumda . Sn. @Nejat adlı kullanıcının 2016'da , İngilizce açıklama ile yaptığı paylaşıma ulaşılamıyor. Linki ;
https://www.cizgidiyari.com/forum/k/the-eternaut.104491/
Bu arada Sn. @İnanna Salome , mesajınızın sonundaki dizeleri tam da hafta sonu katılacağımız Satranç Turnuvası öncesinde okudum !!
Umarım uğurlu gelir. Teşekkür ve saygılarımla.