Müzik konusu ve çizim dendiğinde aklıma nedense öncelikle Mordillo gelir ! Sanatçının , sempatik gitarisyenleri , her zamanki kalabalık kompozisyonun içinde tıpkı Asterix maceralarındaki umursamaz ozan gibi, müzik eşliğinde şarkı söylerler. Müzik konusunda animasyon alanında , Beatles'ın '' Yellow Submarine ''i ya da Pink Floyd'un '' The Wall 'u unutulmazlar arasındadır. Ama, Sn. @Osidi 'nin bu gece paylaştığı ve adeta katalog havasında, farklı sanatçı ve gruplara mizahi yaklaşımın yapısı daha farklı. Müziğin çizerlerimiz tarafından ve de mizahi olarak ele alınmasından , sanırım Abdulkadir Elçioğlu yani ''Aptülika''nın gerek kurgu karakterleriyle , gerekse de bu albümdeki çizimler gibi birbirinden farklı sanatçıları çalışmalarına konu edinmesiyle es geçmemeli derim. Ayrıca, belki de dünyada eşine rastlanmayan bir olaya ülkemizde rastlamış olmamızı da hatırlamalı. Çizerimiz Kaan Ertem'in gayretleriyle başlayan imza kampanyasıyla , bilindiği gibi Moğollar grubu , yıllar sonra tekrar bir araya gelmişti.
Sn. @Osidi 'nin paylaşımına baktığımda , biraz da kıskançlıkla , '' bizim gruplar için böyle bir albüm neden yapılmıyor şimdilerde ? '' diye düşündüm. Böyle bir çalışma yeniden, herhangi bir sanatçımız tarafından yapılmasa bile , yıllanmış mizah dergilerimizin derlemeleri yeter diye düşünüyorum.,
Bizi bu gece de müziksiz bırakmadığınız için teşekkür ediyorum Sn. @Osidi
Sn. @Osidi 'nin paylaşımına baktığımda , biraz da kıskançlıkla , '' bizim gruplar için böyle bir albüm neden yapılmıyor şimdilerde ? '' diye düşündüm. Böyle bir çalışma yeniden, herhangi bir sanatçımız tarafından yapılmasa bile , yıllanmış mizah dergilerimizin derlemeleri yeter diye düşünüyorum.,
Bizi bu gece de müziksiz bırakmadığınız için teşekkür ediyorum Sn. @Osidi