Tıbbın İnanılmaz Tarihi

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
509
9,591
Daha fazla ilerlemeden mevcut hatalarımı ve düzeltme yollarını öğrenebilmek adına ilk sayfaları değerli ilgilerinize sunarım.
Photoshop ile henüz yolun başındayım bu açıdan hatalı görünen kısımları nasıl düzeltebileceğim konusunda bilgi verme imkanı olan arkadaşlara müteşekkir kalırım

1-pdf belgeyi sayfalara ayırdım
2-her sayfayı tek tek : üzerinde ocr yaptım. (fine reader, wondershare gibi programlara göre daha hatasız ve hızlı oldu)
3-ocr edilmiş sayfaları: pdf editör (wondershare tercih ettim) ile "txt" convert ettim. Böylece yazılar 1 sn de balonlardan ayrıştı.
4-convert edilen txt dosyasını orjinal dosya ile göz kararı karşılaştırdım. (%99 doğru çıktı)
5-pdf dosyaları herhangi bir pdf editör ile jpeg convert ettim
6-jpeg dosyalar Photoshop ile balon temizledim.
7-yapay zekalar ile çeviri yaptım (chatgpt ve deepseekV3 diğer seçeneklere göre çok daha iyi sonuç verdi)
8-çevirileri Türkçe'ye uygun olacak şekilde yorumladım ve photoshop ile balonlara oturttum.

k4t2q1khqhrhm4a9g.jpg

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,264
80,463
hiçbiryerde :)
İlk toplumlarda büyücü, şimdiki doktor gibiydi sanırım.
Belki ilk zorba, o toplumu ilk olarak yönetmeyi, sömürmeyi
düşünen kişiler de bu işleri yapmaya başlamıştır, kimbilir!
Az çok biliniyor da, ben o kadarını henüz okumadım, ne
yazık ki! Okumaya devam etmek lazım, hayatı anlamak için.
Lütfen devam edin üstadım, özel bir kitabı daha okuma şansı
bulacağız bu sayede.

toxine

Onursal Üye
11 Mar 2013
1,031
3,418
Tespit edilemedi
Eline sağlık. Azim, sabır ve isteğin elinden pek bir şey kaçamaz. ilovepdf.com'dan pdf dosyasının ocr pdf işleviyle "searchable PDF" mi yaptın. bu kısmı pek anlamadım bir.
Sonra pdf > txt olarak mı dönüştürdün. Bir de kısa sürdürdüyse ne ala. İkincisi ilovepdf.com ücretsiz ve sınırsız ocr imkanı sağlıyor mu? Üçüncüsü image dosyalarından ocr yapmıyor galiba bu site:(. imagetotext.io image > ocr kullanmıştım iyi sonuç verdi ama çok hızlı değil. Bir de pdf2go.com kullanmışlığım vardı. Bazen bu tip şeyler lazım oluyor.

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
509
9,591
Eline sağlık. Azim, sabır ve isteğin elinden pek bir şey kaçamaz. ilovepdf.com'dan pdf dosyasının ocr pdf işleviyle "searchable PDF" mi yaptın. bu kısmı pek anlamadım bir.
Sonra pdf > txt olarak mı dönüştürdün. Bir de kısa sürdürdüyse ne ala. İkincisi ilovepdf.com ücretsiz ve sınırsız ocr imkanı sağlıyor mu? Üçüncüsü image dosyalarından ocr yapmıyor galiba bu site:(. imagetotext.io image > ocr kullanmıştım iyi sonuç verdi ama çok hızlı değil. Bir de pdf2go.com kullanmışlığım vardı. Bazen bu tip şeyler lazım oluyor.
Bir düzine kadar ocr program denedim fine reader ile ilovepdf.com finale kaldı. Ancak fine reader balon haricindeki yazıları atlıyor ve atladığı alanları manuel olarak reader a göstermek gerekiyor ve süreci uzatıyor.
Ocr için: Her seferinde bir dosyayı ocr yapmak şartı ile sınırsız işlem sağlayabilirsin (Aynı anda 2 ve sonrası sayfa yüklemek istersen ücretli) image dan ocr yapmıyor
Ocr yapılan pdf dosyasını Wondershare PDFelement (Buradan indirebilirsin: ) ile Convert - To Text yaptım. Pdf içindeki ocr yazıları en hızlı bu program çevirdi.

toxine

Onursal Üye
11 Mar 2013
1,031
3,418
Tespit edilemedi
Bir düzine kadar ocr program denedim fine reader ile ilovepdf.com finale kaldı. Ancak fine reader balon haricindeki yazıları atlıyor ve atladığı alanları manuel olarak reader a göstermek gerekiyor ve süreci uzatıyor.
Ocr için: Her seferinde bir dosyayı ocr yapmak şartı ile sınırsız işlem sağlayabilirsin (Aynı anda 2 ve sonrası sayfa yüklemek istersen ücretli) image dan ocr yapmıyor
Ocr yapılan pdf dosyasını Wondershare PDFelement (Buradan indirebilirsin: ) ile Convert - To Text yaptım. Pdf içindeki ocr yazıları en hızlı bu program çevirdi.
Bilgi için teşekkürler. Ben genelde direkt image dosyası tercih ediyorum. Sayfa sayfa image > ocr yaparak ilerliyorum -zaman alıyor- 4. sıradaki işlemi de atlamıyorum yani gözle ocr kontrol. -bu da zaman alıyor-

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,350
8,043
Sn. @cagan73 'ü, özellikle pozitif bilimleri konu alan kitapları, Türkçe olsun yabancı dilde olsun, diyarımıza kazandırmasıyla tanıyorum. Bu kez çeviri çalışmasıyla karşımızda. Sn. @yeryüzü mesajında, " okumak lazım hayatı anlamak için " demiş, çok doğru. Üstelik böyle güzel kitaplarla hayatı anlamak daha da keyifli.

Çok teşekkürler Sn. @cagan73, darısı diğer çalışmalarınıza. Sabırsızlıkla diğer çalışmalarınızı beklediğimi bilmenizi isterim.

force

Yeni Üye
13 Ocak 2025
3
8
OCR programları ile neden uğraşıyorsunuz ki! Açın google.com.tr'yi. görselleri seçip Jpeg sayfasını google arama çubuğuna bırakın sonrasında resminize tıklayıp metni seçi tıklayın ardından tüm metni seçe tıklayın kopyalayın ardından worde yapıştırın.

toxine

Onursal Üye
11 Mar 2013
1,031
3,418
Tespit edilemedi
google.com.tr de zaten ocr mantığını kullanıyor. Dediğin yöntem son zamanlarda metni seç seçeneğini vermiyor artık (yine denedim), direkt çevir diyor.
OCR programları ile neden uğraşıyorsunuz ki! Açın google.com.tr'yi. görselleri seçip Jpeg sayfasını google arama çubuğuna bırakın sonrasında resminize tıklayıp metni seçi tıklayın ardından tüm metni seçe tıklayın kopyalayın ardından worde yapıştırın.
düzeltme: iki kez tıklayınca metni seç seçeneği geldi.

Son düzenleme: