cagan73
Onursal Üye
- 17 Kas 2013
- 509
- 9,589
Daha fazla ilerlemeden mevcut hatalarımı ve düzeltme yollarını öğrenebilmek adına ilk sayfaları değerli ilgilerinize sunarım.
Photoshop ile henüz yolun başındayım bu açıdan hatalı görünen kısımları nasıl düzeltebileceğim konusunda bilgi verme imkanı olan arkadaşlara müteşekkir kalırım
1-pdf belgeyi sayfalara ayırdım
2-her sayfayı tek tek :
3-ocr edilmiş sayfaları: pdf editör (wondershare tercih ettim) ile "txt" convert ettim. Böylece yazılar 1 sn de balonlardan ayrıştı.
4-convert edilen txt dosyasını orjinal dosya ile göz kararı karşılaştırdım. (%99 doğru çıktı)
5-pdf dosyaları herhangi bir pdf editör ile jpeg convert ettim
6-jpeg dosyalar Photoshop ile balon temizledim.
7-yapay zekalar ile çeviri yaptım (chatgpt ve deepseekV3 diğer seçeneklere göre çok daha iyi sonuç verdi)
8-çevirileri Türkçe'ye uygun olacak şekilde yorumladım ve photoshop ile balonlara oturttum.
Photoshop ile henüz yolun başındayım bu açıdan hatalı görünen kısımları nasıl düzeltebileceğim konusunda bilgi verme imkanı olan arkadaşlara müteşekkir kalırım
1-pdf belgeyi sayfalara ayırdım
2-her sayfayı tek tek :
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
üzerinde ocr yaptım. (fine reader, wondershare gibi programlara göre daha hatasız ve hızlı oldu)3-ocr edilmiş sayfaları: pdf editör (wondershare tercih ettim) ile "txt" convert ettim. Böylece yazılar 1 sn de balonlardan ayrıştı.
4-convert edilen txt dosyasını orjinal dosya ile göz kararı karşılaştırdım. (%99 doğru çıktı)
5-pdf dosyaları herhangi bir pdf editör ile jpeg convert ettim
6-jpeg dosyalar Photoshop ile balon temizledim.
7-yapay zekalar ile çeviri yaptım (chatgpt ve deepseekV3 diğer seçeneklere göre çok daha iyi sonuç verdi)
8-çevirileri Türkçe'ye uygun olacak şekilde yorumladım ve photoshop ile balonlara oturttum.

Giriş yap veya üye ol.
Giriş yap veya üye ol.