toxine
Onursal Üye
Son düzenleme:
Fun Lovin' Criminals - The Fun Lovin' Criminal
www.youtube.com/watch?v=7cuBNhmL0l0
Öncelikli olarak şunu söylemeliyim ki gruptan ancak Steven Seagal'in "Exit Wounds" filmi nedeniyle haberder oldum. Filmde adamımız Orin Boyd (S.S), Ditroid şehrinde kendi kuralları ile hareket eden asi bir polistir. Orantısız güç kullandığı ve biraz da "sinirli" olduğu için terapiye gönderilir. Terapi merkezindeki sınıfta da fazla durmayan adamımız oraya terkedip dışarıdaki aracına yaklaşırken aracının çalınmak üzere olduğunu farkeder. İşte terapi merkezinden çıkışta arka planda çalan şarkıydı Fun Lovin' Criminals. Aynı adı taşıyan grup tarafından icra edilen şarkı pek bir hoşuma gitti. Grup Newyork menşeili ve1993 yılında kurulmuş olmalarına rağmen ilk albümleri yani The Fun Lovin' Criminal 1996 yılında çıkmış. Eğlenceli kafa sakinleştirici güzel melodilere sahip hoş bir şarkı. Arada bir tıklıyorum. Tavsiye.
Borarenan : Video oyun serisinde Street Fighter'cıyımdır ama Mortal Kombat serisini de çok severim.
www.youtube.com/watch?v=BAepkiSYkXI
1996 yılından efsane bir şarkı. Türünü tam çözemedim, ambient ile downtempo türlerine yakın. Şarkının ismi olan Renaissance, Rönesans demektir. Merak edenler için Rönesans hakkında Vikipedi linki:Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Bu şarkıda o Rönesans dönemini mi kastetmişler yoksa Renaissance kelimesinin diğer anlamları olan "yeniden doğuş, yenilenme, uyanış" vs. gibi anlamlarını mı kastetmişler bilmem. Ya da belki çifte göndermedir.
Omega vibes grubunun şu şarkılarını da tavsiye ederim: Prayer. Day by Day. I Patrida. Diaspora. Pentozali. Look to the Future.
Bir dönem popüler oldukları yıllarda bayağı bir dinlemişliğim vardı, özellikle de I Patrida isimli şarkının çalınmadığı yer yurt toprak yok gibiydi, sonra unutuldu gitti. Teşekkürler.
melih_ :
Misirlou şarkısını ben de severim. Arşivimde birkaç versiyonuyla var. Şu versiyonu da bir dinleyin, bu da güzel. House, Dans türünde bir cover çalışması. Birleşik Krallık menşeli bir grupmuş galiba. İsimleri ilginç; Spagetti Sörfçüleri.
www.youtube.com/watch?v=VaT24OpZwSk
MP3 olarak indirmek isterseniz buyurun link. 320 Kbps:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Dinledim. Tarzım değil. Yine de teşekkürler.
Dick Dale & SRV döktürüyorlar:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
İşte budur!
Bu arada foto sana mi ait üstat?
Ta kendisiyim! Çilelere göğüs geren, işte benim Güven GÜVEN...
Çile demişken; Altar'ın Oğlu Tarkan mı???