Peintres (Ressamlar)

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,342
8,006
İtalyan Barok ressamı Artemisia Gentileschi'nin sanatını ve erkek egemen bir dünyada bir kadın olarak kendini nasıl kabul ettirdiğini anlatan ilginç bir sanat kitabı. Günümüzde bile kadınların zor yer bulabildiği resim sanatı dünyasında 17. yüzyılda kendini kabul ettirebilmek gerçekten de muazzam bir başarı. Kitabın başlarında Batı'daki sanat çevrelerinin günümüzde dahi süregelen cinsiyet ve ırka dayalı ayrımcılığına da değinilmiş. Sanat dünyasındaki ırkçılık ve cinsiyetçilikle mücadele eden feminist "Guerrilla Girls" adlı topluluğun "Irkçılık ve cinsiyetçilik moda olmaktan çıkınca, sanat koleksiyonunuzun değeri ne olacak?" başlıklı 1989 tarihli ilanına da yer verilmiş. Bu ilginç ilanda 67 kadın ressamın adı verilerek, "Yakın zamanda Jasper Johns'un tek bir resmine verdiğiniz 17,7 milyon dolarla, farklı ırklardan bu kadın ressamların hepsinin en az birer resmini satın alabilirdiniz." ifadesiyle sanat dünyasındaki büyük eşitsizliğe dikkat çekilmiş. Sonuç olarak, hem Artemisia Gentileschi'nin enfes tabloları ve hem de içerdiği mesajlar açısından sanatseverlerin mutlaka göz atması gereken önemli bir kitap "Artemisia Gentileschi and The Business of Art".
Değerli @Osidi'ye bu önemli paylaşımı için teşekkürlerimi sunuyorum.
 

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,582
18,856

t4c68cju56bedd25g.jpg

 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,201
6,938
Sanat tarihi kitapları hep dikkatimi çekmiştir. Gerek eğitim kurumlarının , gerekse de araştırmacıların eserleri , sanatın her alanı için kuşkusuz büyük öneme sahip.. Bu akşam Sn. @Osidi 'nin paylaştığı bu konudaki kitap, daha önce hiç görmediğim bir '' All About History '' serisi dahilindeki yayın olması nedeniyle, benim için sürpriz oldu. Darısı daha fazla sayfalı '' Sanat Tarihi '' kitaplarına diyorum.

Çok teşekkürler @Osidi
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,201
6,938
Bu paylaşımınıza baktığımda , aklıma yine rekortmen '' Manara '' paylaşımlarınız geldi Sn. @Osidi . Yavaş, yavaş, Caravaggio konulu çizgi roman paylaşımlarınız , Manara ile ilgili '' külliyat'' yapısına ulaşacak sanırım ! Ayrıca, bu kitabın çizim ve renklendirmelerine baktığımda, karşımda oldukça güzel bir eser olduğunu görüyorum.

Caravaggio ; yaşamıyla, sanatıyla , ama hepsinden önemlisi '' chiascuro '' ( ışık - gölge zıtlığı özelliği ) dünyasına selam veren resimleriyle zaten sanatseverlerin ilgi odağı olan bir ressam . Ama, çizgi roman dünyasındaki bu kadar çok esere esin kaynağı olduğunu tahmin etmiyordum.

Çok teşekkürler @Osidi . Paylaşımlarınızı ilgiyle takip ederken, bir taraftan da gözlerim '' Caravaggio '' konusundaki yeni çizgi roman paylaşımlarınızı arıyor olacak.
 

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
559
2,957
Benim denediğim ve çok memnun kaldığım hem ücretsiz, hem sesli kitapları da okuyan, yazıların akışını en son üretim tekniğine uygun sunan, görme engelli ve disleksik kişiler için de yüksek düzeyde erişilebilirlik sağlayan bir lisanlı program
kullanıyorum. Fazla da bilindiğini sanmadığım bu programın mart 2024 de de güncellenen en son versiyonu
okuyucusu ise bahsedilen kitabı rahatlıkla görüntüleyebildim.
Ben çok menun kaldım. Bunun yanısıra herkeste bulunmalı diyebileceğim
calibre,
sumatra,
fb reader,
pdf xchange,
amazon kindle for pc
gibi pek çok program da bulunduruyorum her ihtimale karşı
--------------------------------------------------------------


Thorium Okuyucu
Haziran 2024'te Sürüm 3.0.0 olarak güncellendi​






Bu sürüm aşağıdaki (önemli) yeni özellikleri, iyileştirmeleri ve hata düzeltmelerini içerir:
  • Önemli kullanıcı arayüzü yenilemesi/yeniden tasarımı
    • Karanlık/açık mod desteği (işletim sistemiyle eşleşir veya kullanıcı tercihine göre geçersiz kılınabilir)
    • Okuyucu penceresi ek renk temalarını destekler
    • Gezinme ve görüntüleme tercihleri için okuyucu penceresinde yerleştirilebilir paneller (sol/sağ)
    • NOT: bazı klavye sekme döngüsü ve odaklama işlemleri şu anda zaman zaman hatalı olabiliyor; ekran okuyucu desteğini de iyileştirdiğimiz için v3.1'de düzeltilecek.
  • Yeni özellik: ek açıklamalar (şu anda yerel olarak depolanan veritabanı, gelecekteki bir revizyon içe/dışa aktarmayı destekleyecektir)
  • "Tamamlandı olarak işaretle" eylemi eklendi
  • Ortam değişkenleri aracılığıyla PROXY sunucuları desteği
  • Basitleştirilmiş LCP/LSD ağ istekleri
  • Yerel ayarlar/çeviriler güncellendi

 
Üst