"Music, Musique" BD, Comic, GN ....

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,245
7,144
Bu paylaşımınızla ilk defa beni hüzünlendirdiğinizi söylemeliyim Sn. @Osidi . Sanatçının söylediği parçaların büyük kısmı aklımda. Arapça ya da Fransızca olanlar başta olmak üzere, dilimize çevrilerek " aranjman " parçalar dahil, hemen hepsi beğendiklerim arasındaydı. Yaşamının hazin sonuna çok üzüldüğümü, bir süre kabullenemediğimi hatırlıyorum. "Star etkisi " bu olsa gerek. Teşekkürler Sn. @Osidi .
 

sahin1

Aktif Üye
23 Eyl 2011
292
1,014
Yanlış biliyorsam arkadaşlar lütfen düzeltsin. Dalida zaten Arap kökenli (Cezayir galiba). Bunu şarkı söyleme tarzından bile anlayabiliyoruz. Dalida doğulu makam tarzlarına yakın şarkı söylüyordu. Portofino şarkısındaki nağmelerinde bu durum bariz belli oluyor. Buna koma mı diyorlardı, bilemedim. Bir de sanırım son konserini Türkiye'de vermişti.
 

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,593
19,049
gcbakin8iae424d7g.jpg




 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,245
7,144
'' 70 lerin müziği farklıydı, o yıllarda yapılan rock müziği parçaları bir hayli iyiydi '' diye düşünüyorum. Doğal olarak, onar yıllık dönemleri '' ama şu dönem daha iyiydi '' diyenler, kendi yetiştikleri dönemi esas alarak , farklı tercihlerde bulunuyorlardır genellikle, bu da doğaldır diye düşünüyorum. Velvet Underground demek biraz da Lou Reed demek bana göre. Çizgi roman sanatçısı Koren Shadmi adı, özellikle daha önce yine Sn. @Osidi paylaşımıyla Bela Lugosi'nin hayatını anlatan çizgi romanda dikkatimi çekmişti. Farklı alanlardaki, çeşitli çizgi romanları bizlere kazandıran Sn. @Osidi 'ye bu paylaşımı için de teşekkürlerimi sunuyorum. ( Birazdan sayfaları karıştırmaya başlarken, grubun tarihini ele alan bu kitapta '' Nico'ya da yer verilmiş midir acaba ? '' şeklindeki soruma cevap arayacağım. Bence kesin bulunuyordur ! )
 
Üst