Eddie Gein Neler Yapmış Duydun Mu? -1.Kitap - Türkçe Çeviri

pam

Çeviri & Balonlama
27 Kas 2009
253
2,771
Merhaba Arkadaşlar,
Gerçek suç edebiyatının en iyi yazarlarından Harold Schechter ve beş kez Eisner Ödülü kazanan çizer Eric Powell Amerikan tarihinin en kötü şöhretli dengesiz katili Ed Gein’in hikayesini bir gerçek suç grafik romanı olarak okuyucuya sundukları, daha önce İngilizcesini @balkan üstadin paylaştığı “Eddie Gein Neler Yapmış Duydun Mu?” (''Did You Hear What Eddie Gein Done?") isimli kitabı çevirip balonladım.

Başta Alfred Hitchcock filmi Psycho’da Norman Bates olmak üzere The Texas Chainsaw Massacre’in Leatherface’i ve The Silence of the Lambs’deki Buffalo Bill gibi karakterlere ilham veren Ed Gein’in hikayesini anlatan bu kitap Goodreads’de yaklaşık 4.000 okuyucudan 4.24 puanıyla ve E. Powell'ın siyah-beyaz resimleri, mürekkep dokulu boyama ve gölgelendirmesiyle ilgimi çekip 50-60 sayfa okuduğumda işçiliği ve diyaloğu çok fazla olmasına rağmen hemen çevirmek istediğim bir eser oldu.

Derinlemesine, titiz bir araştırma sonucunda hazırlanmış hacimli bir kitap. Kitabı iki bölüm şeklinde sunuyorum sizlere.

Birinci kitapta Ed Gein’in hüzünlü, kasvetli dünyasına giriş yapıyoruz, nefret edilse bile acınacak karakterinin oluşumu, çocukluğu, alkolik babası ve dini taassup içerisindeki annesi Augusta…

Kapağı hazırlayan, sn. @veryabsurd üstada teşekkür ederim.

İkinci kitabı da haftaya bitirip paylaşmak niyetindeyim.

Umarım beğenirsiniz. Keyifli okumalar...

Not: Kitapta çok fazla Photoshop işi ve metin var göreceksiniz. Photoshop işçiliği için elimden gelen bu ancak metinde hatalar olursa yorumlarda belirtirseniz düzeltirim.

kjP4

ov4v

Son düzenleme:

Çitaku

Yeni Üye
28 Ocak 2015
62
263
İndirip, 34 sayfa okuyup, buraya bunu yazmak için, geri döndüm.

Çizimler, öykü anlatımı ve bütün temel motifler çok çok iyi.
Eddie Gein Neler Yapmış Duydun mu?'yu kimse pas geçmesin. Çok şey kaçırır.

Muhteşem bir seçim. Son derece akıcı ve doğal bir çeviri. Çok çok teşekkürler sayın Pam.
Sayın Balkan paylaştığında onu kaçırmışım, yazık olmuş. Balkan'a da çok teşekkür ederim.

Şimdi... okumaya devam ediyorum. :)