eankara hazırladı. EDGAR ALLAN POE. Zagor'un da macera arkadaşı.

levon

Aktif Üye
18 Şub 2022
189
2,195
eankara hazırladı. EDGAR ALLAN POE. ÇizgiRomanlarda popüler ve edebi bir karakter.
--Zagor, Martin Mystere, Dampyr, Ken Parker gibi sevilen bir çok çizgi romanda karşımıza çıkar Poe.
--Ama, yazar, editör, şair ve eleştirmen olarak yaptığı çalışmalarla Amerikan ve uluslararası edebiyat üzerinde derin etki bırakan, hem korku hem de polisiye kurgu türünün öncülerinden biri. ''Usher Evi'nin Çöküşü", "Morg Sokağı Cinayetleri" ve "Kuzgun" gibi eserlerin ünlü yazarı.
--Noir Poe Serisini, Tim Zajac yazmış, Graham Sisk çizmiş. Poe'nun klasik öykülerine harika bir övgü. Bunları noir olarak uyarlamak, orijinal Gotik öykülerinin ferahlatıcı, keskin versiyonlarını oluşturmuş.
--Haftaya; eankara ile, çizgi roman penceresinden resim sanatı tarihine bakacağız
cizgiromantik.com ile kalın

thycoon

Aktif Üye
14 Şub 2011
487
2,025
Zagor ve Martin M'de sık gördüğümüz ve hakkında bölük pörçük bilgiye sahip olduğum Edgar Allan Poe'yi daha iyi tanıdık, teşekkürler @eankara. Umberto Eco'nun Gül'ün Adı gibi ortaçağda geçen planlı ve organize cinayet romanı günümüzde yazıldığı için bu günün ürünü sayılır ama Poe, zeka ürünü, organize cinayetleri 200 yıl önce yazmış ve arkasından giden milyonlarca yazar ve okur takipci bırakmış. Belki ben bilmiyorum, bizim polisiye edebiyatımızda cinayetler zeka ürünü değildir, tamamen düz mantık işler. Belki @eankara türk polisiye edebiyatında cinayet kavramının gelişimi hakkında makale yazar daha teferruatlı bilgi sahibi oluruz. Teşekkürler.

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,253
7,290
Mesajınız için çok teşekkür ederim Sn. @thycoon . Sözüm olsun size, yazı planım yüklü olduğundan belki hemen olmayabilir ama, önerinizi notlarıma aldım. Talebinizi yerine getireceğimden kuşkunuz olmasın. Tabii yazım yine çizgi roman odaklı olacak. Sağ olun.