Bir tablet deneyimi ve mutlu son

kayamtky

Kıdemli Üye
17 Ağu 2013
134
165
Karttan 843 lira kesti ama yabancı dil olduğu için anlamıyorum devamlı martin amcaya pardon gogul amcayaya baş vuruyoruz
Thank you for your payment! We have received your payment.
ödeme yapınca bunu yazdı

kayamtky nerdesinn
tel yaz arayayım
Sayın Beymelikli18, Merhaba,
bu cevabı size yazmayı atlamışım,

Kartınız dan, Serbest piyasa döviz kuruna göre biraz fazla para kesilmesinin sebebi;
Diğer yazım da açıkladığım gibi, Yurtdışı dövizli internet alışverişlerin de merkez bankası otomatik olarak vergi keser. Vermeme gibi bir şansımız yok.
Bankanız kur hesaplamasını yapıp TL ye çevirdikten sonra, merkez bankasının otomatik olarak kestiği vergiyi de borcunuza ekliyor. Merkez bankası vergi oranını tam hatırlayamasam da %1-3 arası bir oran.
Bankanız da borç hesap dökümünüzü incelediğiniz de bu kesilen vergiyi açık açık göstermezler. Kaba tabirle gizlice geçirirler.
Ben bunu ilk araştırdığım da çok zor öğrenmiştim.

Ayrıca bankaların döviz çevirme kurları serbest piyasaya göre yüksektir.

-----------------------------------------------

Bu konu dışın da size söylemeyi unuttuğum diğer şey şu;
Eğer ihtiyaç duyarsanız Chuwi Hi12 tablet için kılıf da satılıyor.
Eğer ilerde düşünürseniz, ben kendim 11 dolara şu linkten satın aldım:

Bu kılıfın manyetik kapak özelliği var, kılıfın kapağını kapattığınız da tablet uykuya geçiyor, kapağını açtığınız da tablet uyanıyor. Ayrıca tableti çizilme tehlikesinden koruyor.
Tek mahsuru var kılıf tableti biraz kalınlaştırıyor ve kaba gösteriyor.

Ürün geldikten sonra tableti kılıfsız kullan bak, gör, ihtiyaç duyarsan ileride sipariş verebilirsin. Karar senin.

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
19,333
54,699
Kendi Koltuğunda
Sayın Beymelikli18, Merhaba,
bu cevabı size yazmayı atlamışım,

Kartınız dan, Serbest piyasa döviz kuruna göre biraz fazla para kesilmesinin sebebi;
Diğer yazım da açıkladığım gibi, Yurtdışı dövizli internet alışverişlerin de merkez bankası otomatik olarak vergi keser. Vermeme gibi bir şansımız yok.
Bankanız kur hesaplamasını yapıp TL ye çevirdikten sonra, merkez bankasının otomatik olarak kestiği vergiyi de borcunuza ekliyor. Merkez bankası vergi oranını tam hatırlayamasam da %1-3 arası bir oran.
Bankanız da borç hesap dökümünüzü incelediğiniz de bu kesilen vergiyi açık açık göstermezler. Kaba tabirle gizlice geçirirler.
Ben bunu ilk araştırdığım da çok zor öğrenmiştim.

Ayrıca bankaların döviz çevirme kurları serbest piyasaya göre yüksektir.

-----------------------------------------------

Bu konu dışın da size söylemeyi unuttuğum diğer şey şu;
Eğer ihtiyaç duyarsanız Chuwi Hi12 tablet için kılıf da satılıyor.
Eğer ilerde düşünürseniz, ben kendim 11 dolara şu linkten satın aldım:

Bu kılıfın manyetik kapak özelliği var, kılıfın kapağını kapattığınız da tablet uykuya geçiyor, kapağını açtığınız da tablet uyanıyor. Ayrıca tableti çizilme tehlikesinden koruyor.
Tek mahsuru var kılıf tableti biraz kalınlaştırıyor ve kaba gösteriyor.

Ürün geldikten sonra tableti kılıfsız kullan bak, gör, ihtiyaç duyarsan ileride sipariş verebilirsin. Karar senin.
Evet güzel bilgiler tabii almayı düşünüyorum yalnız ekran koruyucusu aldınımı içinden çıkmıyor galiba.Birde kargo bilgileri sisteme kaç günde yansır.

kayamtky

Kıdemli Üye
17 Ağu 2013
134
165

Evet güzel bilgiler tabii almayı düşünüyorum yalnız ekran koruyucusu aldınımı içinden çıkmıyor galiba.Birde kargo bilgileri sisteme kaç günde yansır.

Hayır, ekran koruyucu film tabakası tabletin yanın da gelmiyor. Ayrıca satın alınıyor.
Ben şurdan 6 dolara satın aldım:

şu anda ekrana yapıştırdım kullanıyorum.

tek olarak satılmıyor. 2 li olarak satılıyor. Yani 6 dolara 2 adet.

Kargo bilgileri de sisteme 5 gün içinde yansıması gerekiyor.
Sipariş sayfana baktığın da "order status (sipariş durumu)" başlığı altında ne yazıyor ?

Son düzenleme:

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
19,333
54,699
Kendi Koltuğunda
Kargo yapılmamış galiba
Status:
The supplier is processing your order

Reminder:
Your order will be automatically cancelled if the seller fail to ship your order in 6days 21hours 50minutes 52seconds .

kayamtky

Kıdemli Üye
17 Ağu 2013
134
165
Kargo yapılmamış galiba
Status:
The supplier is processing your order

Reminder:
Your order will be automatically cancelled if the seller fail to ship your order in 6days 21hours 50minutes 52seconds .

Şunu diyor:

siparişinizin işlemi yapılıyor.

Eğer satıcı siparişinizi 6 gün içerisin de kargolamaz ise, sistem otomatik olarak siparişi iptal edecektir.

Yani, alıcıların mağdur olmaması için, satıcıların siparişi zamanın da kargolaması için, aliexpress in satıcılara uyguladığı bir yaptırım.

Son düzenleme:

kayamtky

Kıdemli Üye
17 Ağu 2013
134
165
Madem 2 adet ekran koruyucu aldın 1 tanesini hediye edersin artık:D

Tabii ki, yedek olsaydı zaten ne işime yarardı ki, sana hediye etmek isterdim.
Ama,
1. sin de yapıştırmayı beceremedim, imha oldu. Biraz itina isteyen bir iş.
ikinciyi becerebildim, nihayet.
:'(

Lobador

Çeviri & Balonlama
21 Tem 2015
1,261
9,931
Sayın Beymelikli18, uzun süre çizgi roman tadında okuduk bu entry'i. Merak ettim sonuç nedir geldi mi tablet? Geldiyse memnun musunuz, gelmediyse ne zaman gelmesi bekleniyor?

Motion

Kıdemli Üye
31 Mar 2013
609
3,358
vjRdaz.jpg

Son düzenleme:

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
19,333
54,699
Kendi Koltuğunda
Sayın Beymelikli18, uzun süre çizgi roman tadında okuduk bu entry'i. Merak ettim sonuç nedir geldi mi tablet? Geldiyse memnun musunuz, gelmediyse ne zaman gelmesi bekleniyor?
Evet arkadaşlar tabletim geldi kapıya kadar.
Çok memnunum bundan önce 10.1 vardı hoşuma gitmedi daha doğrusu bozuldu.
9.7 inç artes marka tablet aldım ondan çokmenmnundum.bu tableti görünce bayıldım tam ekran bizim gibi yaşlılara büyük ekran süper çok memnunum.
herkese tavsiye ederim.

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
19,333
54,699
Kendi Koltuğunda
Win 10 yüklü geldi hemen upragade ettim Türkçe dil kurdum biraz uzun sürdü.Dergiler olsun kitaplar olsun okuması 10 numara.Hem pc hem tablet.
oh ne ala ne ala evet mualla
Yaşınız 18 tam bana göresiniz
Fındık fıstık yermisiniz.
Tabi biraz da bana verirmisiniz.
Pışık..... gözümün içi.
Bu tekerleme de biraz sizi gülümsetmek..

Tarantula

Onursal Üye
9 Ağu 2010
661
2,978

9.7 inç artes marka tablet aldım ondan çokmenmnundum.bu tableti görünce bayıldım tam ekran bizim gibi yaşlılara büyük ekran süper çok memnunum.
herkese tavsiye ederim.

Benimki de Artes marka, beyaz renkte. 9,7 inç. Yaklaşık 3 sene olmuştur alalı. Ancak ben memnun kalmamıştım. Belki daha iyi bir modeldir. Ben program yükledikçe yavaşlama problemi vardı. Formatlayıp tekrar 1 - 2 uygulama yüklesem dahi yavaşlıyor. Ram kaynaklı mı başka bir sebep mi bilemiyorum. İnternette işletim sistemini değiştirme yolları var ama uğraşmam lazım biraz.

Kullanımı kolaydır, görüntü kalitesi iyidir. Pil kapasitesi de iyi sayılır. Türkiyedeki distribütörüyle bir fuarda görüşmüştüm problem hakkında, getirin bakalım demişlerdi ama bir türlü vaktim olmadı. Türkiyede kalıcı olmak istiyorlar ama ne kadar başarılı olurlar tabi bilemiyorum.

Sağlık ve sıhhat içinde sorunsuz kullanmanızı dilerim Sevgili Beymelikli18

Lobador

Çeviri & Balonlama
21 Tem 2015
1,261
9,931

herkese tavsiye ederim.

Memnun kalmanıza çok sevindim. Güzel günlerde kullanın sayın Beymelikli18. Sağlıklı bir şekilde bol bol çizgi roman okursunuz inşallah.

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
19,333
54,699
Kendi Koltuğunda
Arkadaşlar güzel dilekleriiz için teşekkür ederim.
Tarantula arkadaş evet Artes gerçekten tabletlerin içinde gerçekten çok iyi fakat ram eksikliğinden yüksek çözünürlüklerde ve boyutu büyük olan çizgi romanları açarken zorlanıyor ve
tablette tüm çizgi romanlrı okuma prg.leri mevcut.En iyisi ComicRack Free prgdir.Alta reklam çıkartyor ama idare eder.Ama bu bile çişzgi roman açarken prg hatası verebiliyor.Hepsi ram yüzünden kurulan androit prgler arka planda devamlı çalışıyor hele int wifi açıksa devamlı güncellemeye giderler ramdan çok yerler.
O zaman ne yapacaksın.kullanmadığın prgleri kaldır int.kullanmadığın zaman wifiyi kapat.blutut da kapalı olsun .O zaman ramdan kazancın olacak daha rahat kullanacaksınız.Bendeki Artes 9.7inç LP_9702 modeli genel olarak memnundum.
Tablet alacaklar 10.1 almayın en iyi kullanım ve çizgi roman okumak için 9.7inçtir.
Ben şu anda yeni tabletten memnunum 4gb ram var.Her şeyi anında açıyor genel olarak tablet de çizgi roman ve dergi okumak için kulanıyor ve kullanacağım.
Herkese tavsiye ederim.