- Konuyu Başlatan
Sayın Beymelikli18, Merhaba,Karttan 843 lira kesti ama yabancı dil olduğu için anlamıyorum devamlı martin amcaya pardon gogul amcayaya baş vuruyoruz
Thank you for your payment! We have received your payment.
ödeme yapınca bunu yazdı
kayamtky nerdesinn
tel yaz arayayım
bu cevabı size yazmayı atlamışım,
Kartınız dan, Serbest piyasa döviz kuruna göre biraz fazla para kesilmesinin sebebi;
Diğer yazım da açıkladığım gibi, Yurtdışı dövizli internet alışverişlerin de merkez bankası otomatik olarak vergi keser. Vermeme gibi bir şansımız yok.
Bankanız kur hesaplamasını yapıp TL ye çevirdikten sonra, merkez bankasının otomatik olarak kestiği vergiyi de borcunuza ekliyor. Merkez bankası vergi oranını tam hatırlayamasam da %1-3 arası bir oran.
Bankanız da borç hesap dökümünüzü incelediğiniz de bu kesilen vergiyi açık açık göstermezler. Kaba tabirle gizlice geçirirler.
Ben bunu ilk araştırdığım da çok zor öğrenmiştim.
Ayrıca bankaların döviz çevirme kurları serbest piyasaya göre yüksektir.
-----------------------------------------------
Bu konu dışın da size söylemeyi unuttuğum diğer şey şu;
Eğer ihtiyaç duyarsanız Chuwi Hi12 tablet için kılıf da satılıyor.
Eğer ilerde düşünürseniz, ben kendim 11 dolara şu linkten satın aldım:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Bu kılıfın manyetik kapak özelliği var, kılıfın kapağını kapattığınız da tablet uykuya geçiyor, kapağını açtığınız da tablet uyanıyor. Ayrıca tableti çizilme tehlikesinden koruyor.
Tek mahsuru var kılıf tableti biraz kalınlaştırıyor ve kaba gösteriyor.
Ürün geldikten sonra tableti kılıfsız kullan bak, gör, ihtiyaç duyarsan ileride sipariş verebilirsin. Karar senin.