Bir tablet deneyimi ve mutlu son

kayamtky

Kıdemli Üye
17 Ağu 2013
134
165
Tamam devam ediyorum.
çok güzel anlatıyorsun hepsini bir başlık altında toplasak ve konu sabit kılınırsa herkes yararlanır.

Eyvallah hocam sağolasın,

sonuçta burda ki amaç, çizgi romanı en ideal koşullarda ferah bir şekilde okumak. Ben bu tablet den çok memnun kaldığım için, ihtiyacı olanların almasını sağlamak.

Yalnız şunu bilmenizi isterim;
Bu Chuwi Hi12 tabletin bazen micro sd kartları tanımaması gibi sorunları var. Yurtdışında ki forumlarda da bu problemler den bahsediliyor. Bende de aynı sorun var. Belki Chuwi firması ilerde bir güncellemeyle bu problemi giderir.

Fakat bu sorun tableti kullanmaya engel değil.
Ben bu sorunu aşmak için şöyle kullanıyorum;
Micro sd kart kullanmıyorum, usb flash bellek kullanıyorum.
Bu tabletin 2 adet usb portu var. Ben "Sandisk 128 gb ultra fit usb 3.0" olan tırnak büyüklüğünde bir usb bellek satın aldım (Çizgi roman arşivi yapan birine göre oldukça yüksek bir kapasite). Onu kullanıyorum.
Hatta çizgi romanları bilgisayar dan usb belleğe yüklemek için, belleği tak-çıkar yapmaya bile gerek kalmadı, Çizgi romanları bilgisayardan tablete kablosuz olarak aktarıyorum.

Neyse, sonuçta bu tabletin bazen micro sd kart tanımama sorunu var, sonra söylemedi demeyin, bunu bilmenizi isterim.

Ancak bu tabletin fiyatı emsallerine göre çok ucuz olduğu için bu soruna katlanmaya değer. Sonuçta yukarda anlattığım gibi alternatif çözüm var.

Son düzenleme:

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
19,333
54,699
Kendi Koltuğunda
Evet aynen katılıyor ve tebrik ediyorum çok güzel olumlu ve olumsuz taraflarını anlatıyorsun.
Bir ricam yukarıdakileri de kopyala yapıştır yaparak dan Numaralandırarak adım adım alış verişi komple anlatırsan inan bir çok kişi alışveriş yapacak ve memnun kalacaktır konu başlığı aliexpress.com dan nasıl alış veriş yapılır veya sipariş verilir.
Şimdiden çok çok teşekkür ederim.

kayamtky

Kıdemli Üye
17 Ağu 2013
134
165
Evet aynen katılıyor ve tebrik ediyorum çok güzel olumlu ve olumsuz taraflarını anlatıyorsun.
Bir ricam yukarıdakileri de kopyala yapıştır yaparak dan Numaralandırarak adım adım alış verişi komple anlatırsan inan bir çok kişi alışveriş yapacak ve memnun kalacaktır konu başlığı aliexpress.com dan nasıl alış veriş yapılır veya sipariş verilir.
Şimdiden çok çok teşekkür ederim.

Ben kafanız karışmasın diye parça parça anlatmayı tercih ettim.
Dediğinizi daha sonra yapacağım, bir bütün halde anlatımı olan yeni bir başlık açacağım.

Bu arada, söylediklerimi yapma konusun da siz ne durumdasınız ?

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
19,333
54,699
Kendi Koltuğunda
Ben üye oldum sadece satın alma durumuna geçmedim tüm konunu bekleyeceğim satıcıya nasıl mesaj yazılır onuda ingilizce yazınızı bekleyeceğim.

kayamtky

Kıdemli Üye
17 Ağu 2013
134
165
Ben üye oldum sadece satın alma durumuna geçmedim tüm konunu bekleyeceğim satıcıya nasıl mesaj yazılır onuda ingilizce yazınızı bekleyeceğim.
Normal de sipariş verirken satıcıyla yazışmaya gerek yok.
Extra durumlar da gerek var:
Mesela satıcıya paketin üzerinde ki fiyatının 75 euro altında olmasını rica etmek gibi. Bu ingilizce mesajı da sipariş vermeden önce satıcıya iletiyoruz. "Tamamdır" cevabı geldikten sonra, sipariş veriyoruz. Aynı mesajı satıcıya hatırlatma amacıyla bir kere de sipariş esnasında yazıyoruz. Ve siparişimizi veriyoruz, işimiz bitiyor.

Bu arada Müjde,
Yılbaşından sonra, yurtdışı internet alışverişlerin de kişisel vergisiz ürün satın alma sınırı 75 Euro dan 150 Euro ya çıkıyormuş. Ama kesin bir tarih belli değil.
Eğer bu kanunlaşacak olursa, 150 Euro altında ki mallar için yukarda ki mesajı da artık satıcıya göndermemize gerek kalmayacak.

neyse,
zaman bulduğum da sipariş verme aşamasının nasıl olduğunu açıklayacağım.

Son düzenleme:

kayamtky

Kıdemli Üye
17 Ağu 2013
134
165

Şimdilik,
"Aliexpress den sipariş nasıl verilir" konusun da şu linkte ki yazıyı okumanızı tavsiye ederim:

Ben burda ki linkten daha iyi anlatamazdım herhalde.

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
19,333
54,699
Kendi Koltuğunda

Şimdilik,
"Aliexpress den sipariş nasıl verilir" konusun da şu linkte ki yazıyı okumanızı tavsiye ederim:

Ben burda ki linkten daha iyi anlatamazdım herhalde.

Satıcıya nasıl yazacağız 70 dolar altı yaz diye ve kabul ettiğini nasıl anlayacağız malum ingilizcemiz yok.Bizim zamanımızda kura çektiriyorlardı okulda banada fransızca çılmıştı.Keşke ingilizce çıksaymış seçme hakkımız yoktu.

kayamtky

Kıdemli Üye
17 Ağu 2013
134
165

Satıcıya nasıl yazacağız 70 dolar altı yaz diye ve kabul ettiğini nasıl anlayacağız malum ingilizcemiz yok.Bizim zamanımızda kura çektiriyorlardı okulda banada fransızca çılmıştı.Keşke ingilizce çıksaymış seçme hakkımız yoktu.

Hocam, sabret yazacağımı söyledim.:)
bende vakit bulduğum da sana cevap yazabiliyorum.

Son düzenleme:

kayamtky

Kıdemli Üye
17 Ağu 2013
134
165

Müsait zamanım da, aliexpress de bu tableti satan güvenilir bir satıcı arayacağım, bulduğum da sana bildireceğim ve linkini bildireceğim. Çünkü bu tableti satan bir çok satıcı var. Müsait zamanım da Puanı en iyi satıcıyı bulacağım. İlk önce satıcıyı bulalım sonra ingilizce mesajı sana iletirim.

Benim satın aldığım satıcı da bu ürün tükenmiş (Adamlar takır takır tablet satıyor), senin için güvenilir başka bir satıcı arıyorum.

Son düzenleme:

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
19,333
54,699
Kendi Koltuğunda
Müsait zamanım da, aliexpress de bu tableti satan güvenilir bir satıcı arayacağım, bulduğum da sana bildireceğim ve linkini bildireceğim. Çünkü bu tableti satan bir çok satıcı var. Müsait zamanım da Puanı en iyi satıcıyı bulacağım. İlk önce satıcıyı bulalım sonra ingilizce mesajı sana iletirim.

Benim satın aldığım satıcı da bu ürün tükenmiş (Adamlar takır takır tablet satıyor), senin için güvenilir başka bir satıcı arıyorum.
Seni sabırla bekleyeceğim her şey için teşekkürler.

kayamtky

Kıdemli Üye
17 Ağu 2013
134
165

Seni sabırla bekleyeceğim her şey için teşekkürler.

Evet hocam,

En uygun satıcıyı buldum. linki bu:

Ürün fiyatı klavyesiz 233,8 dolar. İyi bir fiyat.
Satıcı alıcılar dan, 5 üzerinden 4.8 gibi iyi bir puan almış. 16 kişi daha sipariş vermiş.
ücretsiz takip numaralı kargoyla gönderiyor. Kargo şirketi POSTNL, güvenilir kargo şirketi.

Ben sorun göremedim, buraya sipariş verilebilir.

Şimdi satıcıya mesaj göndereceğiz:
Yukarda verdiğim linki açın ve aliexpress e şifrenizle girin.
Ürünün sayfasında ki sol tarafta "satıcı ile irtibata geç" in altında ki "şimdi irtibat kurun" yazan zarf simgesine tıklayın.

Mesaj yazmanız için açılan sayfa da yazılacak yere aşağıda yazmış olduğum,

"
Dear Seller,

Before ordering this product, I would like to ask you something;
I would like you to write 65 USD on the package.
Is it possible ?

Respects...

"

ingilizce mesajı kopyala-yapıştır yapın ve mesajı onaylayın.

Anlamı şu:

"
Sayın satıcı,

bu ürünü sipariş vermeden önce, size bir şey sormak istiyorum;
Paketin üzerine 65 USD yazmanızı rica ediyorum.
Mümkün müdür ?

Saygılar...

"

1-2 gün sonra satıcının gönderdiği mesaj e-posta adresinize gelecektir. Gelen cevabı kopyala-yapıştır ile bana mesaj atın. Ben size ne söylediğini yazayım.

Son düzenleme:

kayamtky

Kıdemli Üye
17 Ağu 2013
134
165
satın alırken kredi karttını girincemi toplam tutarı liraya nasıl çevirecegiz kredi kartını girdikten sonra mı girmeden mi?

[url=http://hizliresim.com/g2A7B3][/URL]

Satın alma prosedürü şöyle işliyor:

Resimde ki ekranda "Buy from this seller" a tıklıyorsunuz. Karşınıza yeni bir ekran geliyor. Bu ekranda üstte adres bilgilerinizin doğru olup olmadığını kontrol ediyorsunuz.
Alt tarafta "Leave a message for this seller (Bu satıcıya bir mesaj bırakın): " yazan yere şu mesajı kopyalayın:

Dear Seller,

Is it possible ?

Respects...

Daha sonra,
sağ altta turuncu kutu içerisinde ki "Place Order (Satın al)" tuşuna tıklayın.
Karşınıza kredi kart bilgilerini girecek aşağıda ki resimde ki gibi bir ekran gelecek.

Kredi kart giriş ekranın da, sistem otomatik olarak "save card to Alipay" i seçiyor. O tiki orda kaldırın. (Resimde 11 numaralı kutu)
("save card to Alipay" seçili olursa kredi kart bilgileriniz sisteme otomatik olarak kaydediliyor. Bunun faydası şu; başka bir zaman tekrar alışveriş yaptığınız da, kredi kart bilgilerinizi girmeye gerek kalmadan hızlı bir şekil de otomatik olarak ödeme yapıyorsunuz.
Ancak,
Ben ve benim gibi bir çok kimse kredi kart bilgilerinin aliexpress sistemine kaydedilmesini istemiyoruz. Çünkü Aliexpress aslında güvenli bir site olsa da, ne olur ne olmaz diye kredi kart bilgilerimizin başkalarının eline geçmesini istemiyoruz. Ben Kredi kart bilgilerinizi aliexpress e kaydetmemenizi, yalnızca alışveriş esnasında girilmesini tavsiye ediyorum. Bunun için "save card to Alipay" deki seçimi kaldırın.)

Kredi kart bilgilerinizi girdikten sonra, bundan sonra ki adım,
Aşağı da "save & pay " tuşuna tıkladığınız da ödeme gerçekleşiyor. Bu tuşa basmadan önce 2 kere düşünün, doğru alışveriş yaptığınıza emin olun.

Burada ki ödeme dolar üzerinden gerçekleşiyor. Türk lirasına çevirmek için herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok. Ödeme gerçekleştikten 1-2 gün sonra bankanız o günkü kur üzerinden Türk lirasına çevirip, kredi kartı hesabınıza borç olarak yansıtacaktır. Birde merkez bankası tarafından bankanızdan yurt dışı alışverişlerinden, yanlış hatırlamıyorsam %1 ya da 2 civarında vergi kesiyor.

Ödeme gerçekleştikten bir müddet sonra e-posta adresinize alışverişin gerçekleştiğine dair mesaj gelecektir. yaklaşık 1 gün içinde de Satıcı ödeme bilgilerini onayladığına dair bir mesaj yollayacaktır.

Yaklaşık 7 gün içinde kargoya veriliyor (Bu 1 gün sonra da kargoya verilebilir, 7 gün sonra da. Satıcıya bağlı). Kargoya verildikten sonra, takip numarası veriliyor. Bu takip numarasıyla takip edebilirsiniz. Ortalama 30 günde siparişinizin gelmesi gerekiyor. 30 günün bitmesine 5 gün kala hala sipariş gelmediyse, satıcıya teslim alma süresini uzat dememiz gerekiyor. Öyle bir gecikme olursa bana haber verin gerekli ingilizce mesaj için size yardımcı olayım.

Sizin alışveriş yapacağınız satıcı ürününüzü POSTNL posta sistemiyle göndereceği için, takip numarası belli olduktan sonra, Ürün yurtdışından Türkiye' ye giriş yapana kadar http://www.postnl.post/ bu linkte ki web sitesinden takip edebilirsiniz. Ürün Türkiye ye girdikten sonra ptt.gov.tr den takip edebilirsiniz.

Ürün Türkiye ye girdikten sonra bazen 1 hafta da, bazen de 15 günde adresinize teslim ediliyor. Bazen 1 ayı da buluyor, herşeye hazırlıklı olun.

Ayrıca aralık ayında yılbaşına kadar gümrükler çok yoğun olur, bu yüzden siparişler çoğunlukla gecikir, bilginiz olsun.

Ekli dosyalar

• kredi kart.JPG
    kredi kart.JPG
    59.3 KB · Görüntü: 6
Son düzenleme:

kayamtky

Kıdemli Üye
17 Ağu 2013
134
165

Satın almaya başladım sanal kartta 830 lira yükledim ama limit yetmemiş kabul etmedi. 233 internnette 825 lira görünüyor onlar nasıl hesaplıyor veya sanal karta ne kadar limit koyacagız.

Hocam iyiki de olmamış, çünkü daha sana anlatacağım ince noktalar vardı. Çok sabırsızsınız :) Üstte ki Son mesajımı bi zahmet okuyun, anlatacaklarımı anlattım, o kurallara uyarak ödeme yaparsanız sizin için daha iyi olur.

Kafana takılan bir soru olursa, sorabilirsin, elimden geldiği kadar yardımcı olurum.

Kal sağlıcakla...

Son düzenleme:

kayamtky

Kıdemli Üye
17 Ağu 2013
134
165

tamam teşekkürler.

Hocam, bir şey daha söyleyim;

şu anda farkettim,
Satın alacağınız bu tabletin sayfasında ürün fiyatının sağına bakarsanız, bu fiyattan satışın bitmesine "2 gün kaldı" yazıyor. Yani çarşamba günü indirimin biteceğini söylüyor. Benden söylemesi, Çarşamba günü fiyat artabilir.

(Fakat,
şunu da söylemem gerekir, bazen satıcılar alıcıları ateşlemek için böyle şeyler yapabiliyorlar, 2 gün sonra bir bakıyorsun ki indirim yine devam ediyor. Yani Türkiye deki satıcılar gibi bazen blöf yapıyorlar, Yani karar sizin.)

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
19,333
54,699
Kendi Koltuğunda
Hocam, bir şey daha söyleyim;

şu anda farkettim,
Satın alacağınız bu tabletin sayfasında ürün fiyatının sağına bakarsanız, bu fiyattan satışın bitmesine "2 gün kaldı" yazıyor. Yani çarşamba günü indirimin biteceğini söylüyor. Benden söylemesi, Çarşamba günü fiyat artabilir.

(Fakat,
şunu da söylemem gerekir, bazen satıcılar alıcıları ateşlemek için böyle şeyler yapabiliyorlar, 2 gün sonra bir bakıyorsun ki indirim yine devam ediyor. Yani Türkiye deki satıcılar gibi bazen blöf yapıyorlar, Yani karar sizin.)

sanal karta ne kadar lira yüklemem lazım

kayamtky

Kıdemli Üye
17 Ağu 2013
134
165

sanal karta ne kadar lira yüklemem lazım
sanal kart kullanmadığım için tecrübem yok.
Ancak,
Şu siteden baktım;

şu anda anlık olarak serbest piyasa da 234 dolar 825,48 TL yapıyor. Ancak biliyorsun bankaların kur hesaplaması her zaman daha yüksektir.

Hocam garanti olsun siz 850 TL veya 900 yükleyin. Sonuçta 825 civarı bir şey çekilecek. Eğer hala olmuyorsa bankanızla yarın görüşün.
Belki sanal kartınız da yurt dışı alışveriş veya dövizle alışveriş seçeneği yoktur.

Son düzenleme:

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
19,333
54,699
Kendi Koltuğunda
sanal kart kullanmadığım için tecrübem yok.
Ancak,
Şu siteden baktım;

şu anda anlık olarak serbest piyasa da 234 dolar 825,48 TL yapıyor. Ancak biliyorsun bankaların kur hesaplaması her zaman daha yüksektir.

Hocam garanti olsun siz 850 TL veya 900 yükleyin. Sonuçta 825 civarı bir şey çekilecek. Eğer hala olmuyorsa bankanızla yarın görüşün.
Belki sanal kartınız da yurt dışı alışveriş veya dövizle alışveriş seçeneği yoktur.
830 yükledim limit yetersiz dedii galiba anladım kadarıyla

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
19,333
54,699
Kendi Koltuğunda
satıcı bunu yazmış

vivian watson
2016-12-06 00:10

dear
you mean you need us make low declaration for you ?
yes ,we can make low delaration for you
this item is hot sale on our store,
which price blow the cost ,
time and quantities is limited ,
so if you need it,
please quickly to order it,
if you have any issues,
feel free to contact with us ,
have a nice day!
and welcome to our store
yours
Adia
Dear Seller,
Is it possible ?
Respects...

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
19,333
54,699
Kendi Koltuğunda
Karttan 843 lira kesti ama yabancı dil olduğu için anlamıyorum devamlı martin amcaya pardon gogul amcayaya baş vuruyoruz
Thank you for your payment! We have received your payment.
ödeme yapınca bunu yazdı

kayamtky nerdesinn
tel yaz arayayım

Son düzenleme:

Dindar Diker

Çeviri & Balonlama
11 Nis 2009
2,475
8,831
İzmir
Abi, bırakın tablet ayağını. Tablete dünya kadar para vereceğinize kitapları satın alın daha iyi. Ben öyle yapıyorum. Şarjı bitecek diye bir sorunum da yok... :) Hem arşivinizde bulunur, hem de yayın evi kazanıp daha çok kitap basar. Fena mı yani?

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
19,333
54,699
Kendi Koltuğunda
Abi, bırakın tablet ayağını. Tablete dünya kadar para vereceğinize kitapları satın alın daha iyi. Ben öyle yapıyorum. Şarjı bitecek diye bir sorunum da yok... :) Hem arşivinizde bulunur, hem de yayın evi kazanıp daha çok kitap basar. Fena mı yani?
Bende 2 tablet vardı bii bozuldu şimdi elimde olan 9.7 inç
biraz büyüteyimde gözlerim iyi okusun ve dolduruyorum içine istediğim yerde yatarken kalkarken her yerde okuyabiliyorum.
Tablet gibisi varmı ya...

kayamtky

Kıdemli Üye
17 Ağu 2013
134
165
satıcı bunu yazmış

vivian watson
2016-12-06 00:10

dear
you mean you need us make low declaration for you ?
yes ,we can make low delaration for you
this item is hot sale on our store,
which price blow the cost ,
time and quantities is limited ,
so if you need it,
please quickly to order it,
if you have any issues,
feel free to contact with us ,
have a nice day!
and welcome to our store
yours
Adia
Dear Seller,
Is it possible ?
Respects...

Merhaba,
satıcı paketin üzerine 65 dolar yazacağını söylemiş.
Problem yok.

Anladığım kadarıyla sipariş vermişsiniz.
Siz ek olarak sipariş verme esnasın da not kısmına ingilizce mesajı kopyalamıştınız değil mi ?

kayamtky

Kıdemli Üye
17 Ağu 2013
134
165
Karttan 843 lira kesti ama yabancı dil olduğu için anlamıyorum devamlı martin amcaya pardon gogul amcayaya baş vuruyoruz
Thank you for your payment! We have received your payment.
ödeme yapınca bunu yazdı

kayamtky nerdesinn
tel yaz arayayım

Endişe edecek bir şey yok,
"Biz ödemenizi aldık, ödeme yaptığınız için teşekkür ederiz" yazıyor.

Hayırlı olsun,
bundan sonrası yaklaşık 1 ay beklemek ve takip etmek.
Bir kaç gün sonra kargoya verildiğin de, sana bir takip numarası verilecek.

Aliexpress e şifrenle girdikten sonra,
sağ üst köşede "Hi, isminiz" yazan yere mause ile tıklayın, altında açılan listede "My Orders (siparişlerim)" e tıklayın. Verdiğin siparişin sayfası açılacaktır. Mause ile "track orders (sipariş takibi)" ın üzerinde bekle, ordaki yazıyı kopyala yapıştır ile bana gönder.

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
19,333
54,699
Kendi Koltuğunda

Endişe edecek bir şey yok,
"Biz ödemenizi aldık, ödeme yaptığınız için teşekkür ederiz" yazıyor.

Hayırlı olsun,
bundan sonrası yaklaşık 1 ay beklemek ve takip etmek.
Bir kaç gün sonra kargoya verildiğin de, sana bir takip numarası verilecek.

Aliexpress e şifrenle girdikten sonra,
sağ üst köşede "Hi, isminiz" yazan yere mause ile tıklayın, altında açılan listede "My Orders (siparişlerim)" e tıklayın. Verdiğin siparişin sayfası açılacaktır. Mause ile "track orders (sipariş takibi)" ın üzerinde bekle, ordaki yazıyı kopyala yapıştır ile bana gönder.

Bundan sonraki süreçleri yazacağım.Birde kargo gelmezse kargo teslimatı gerçekleşmezse para göndrme konusu nasıl oluyor.
1- sistemde havuzda para tutuluup kargoyu ben alınca karşı tarafa ödemesi yapılsın ibaresi varmı.Yani diyecegim sistem g.gidiyor veya sahibinden veya sanal pazar gibi çalışıyorsa sorun yok.
o yüzden sordum.

kayamtky

Kıdemli Üye
17 Ağu 2013
134
165

Bundan sonraki süreçleri yazacağım.Birde kargo gelmezse kargo teslimatı gerçekleşmezse para göndrme konusu nasıl oluyor.
1- sistemde havuzda para tutuluup kargoyu ben alınca karşı tarafa ödemesi yapılsın ibaresi varmı.Yani diyecegim sistem g.gidiyor veya sahibinden veya sanal pazar gibi çalışıyorsa sorun yok.
o yüzden sordum.

Aynen öyle,
gittigidiyor ve sanalpazar a benzer bir sistem. Ödediğin para şu anda satıcıya gitmedi, aliexpress havuzun da tutuluyor. Satıcının verdiği süre içinde ürünü teslim alıp bir müddet denedikten sonra "Confirm Goods Received (Alınan ürünleri onayla)" butonuyla onay vermen gerekiyor. Bu butonla onaylarsan, "siparişim elime geçti ve aldığım ürün de bir problem yoktur, satıcıya paramın aktarılmasını onaylıyorum." demiş oluyorsun ve paran aliexpress havuz hesaptan satıcıya gönderiliyor. (Sakın ola sakın bu düğmeye yanlışlıkla basma, eğer onaylarsan paran satıcıya gider.)
Bu süre satıcıya göre değişmekle birlikte 30 ile 60 gün arasındadır. Eğer sen ürüne onay vermeyi unutursan sistem süre sonun da otomatik olarak onaylar, paran satıcıya gider.

Eğer ürünü teslim aldıktan sonra, üründe bir sorun var ise (inşallah böyle bir şey olmaz), onaylama süresi bitmeden "open dispute (uyuşmazlık bildirgesi)" butonuna tıklayarak satış işlemini durdurursun ve sorunun ne olduğunu ve neden iade etmek istediğini inglizce olarak satıcıya yazarsın. Satıcının sana vereceği iade adresine, posta ücreti sana ait olmak üzere (15 TL civarı), ürünü yollarsın. iade Ürün 30 gün için de satıcıya ulaştığın da, paran hesabına geri yüklenir.
Aynı şekil de ürün postadan gelmediyse, sürenin dolmasına 1 hafta kalaya kadar bekliyoruz, 1 hafta kala eğer hala gelmemişse satıcıya durumu ingilizce olarak bildireceğiz. Satıcının vereceği cevaba göre, ya "open dispute" açıp para iadesi alacağız, ya da satıcı "awaiting delivery (Teslimat bekleniyor)" süresini 1-2 hafta daha uzatarak, biraz daha bekleyeceğiz.

Merak etme Aliexpress güvenli bir sistemdir, milyonlarca insan buradan alışveriş yapıyor. Dikkat edilmesi gereken nokta, daha az sorun yaşamak için, yüksek puanlı satıcıları seçmek gerekiyor ki, bizim seçtiğimiz de öyle.

Şu anda yapman gereken şu;
Hergün aliexpress e şifrenle gir, sipariş sayfanı aç. Sipariş sayfanda "awaiting delivery" (Teslimat bekleniyor) yazısının çıkmasını bekle. Bu yazı çıktığın da, siparişin kargoya verilmiş demektir. Ve tabii ki kargo takip numarası da verilmiştir.
Kargo takip numarasını öğrenmek için, "track order (sipariş takibi)" düğmesinin üzerinde mause ile bekle veya tıkla, sipariş takip numarasını göreceksin. O takip numarasını sana daha önce yazdığım takip sitesine gir ve takip et. Veya takip numarasını bana bildir ((e-posta adresim: kayamtky@hotmail.com)), ben sana ne durumda olduğunu söyleyeyim.

Kargo takipte 10 gün için de "ürün Türkiye hava yoluna verildi" yi gördükten sonra, artık Türkiye deki takip sitesin den takip edeceğiz.

"Awaiting delivery" yazısı çıktıktan sonra,
Ayrıca sipariş takip sayfan da, "awaiting delivery" yazısının altın da, örnek olarak "Your order will be closed in: 19 days 18 hours 7 minutes" şeklinde ki bildirgeyle, ürünün onaylanmasına kaç gün kaldığını da göreceksin (Burada ki days : gün, hours : saat, minute : dakika demektir.). O rakamı iyi takip et, eğer 5 veya 7 gün kalmışsa ve ürün gelmemişse, bana haber ver , satıcıya mesaj gönderip süreyi 15 gün daha uzatmasını isteyeceğim.

Şu anda yılbaşına yakın olduğu için gümrükler çok yoğun, dolayısıyla siparişinin yılbaşın dan önce gelmesi çok zor. O yüzden yılbaşın dan sonra gelecek şekil de kendini hazırla. Yılbaşın dan önce gelirse kendini şanslı say.

Yaklaşık 10-15 günde Çin' den çıkıyor. Türkiye gümrüğünden sana ulaşması ise 10-20 günü buluyor.
Gördüğüm kadarıyla, tahmini varış süresi 32 gün olmasına rağmen, senin satıcı ürünü alıp onaylaman için 60 gün süre tanımış. Çok güzel, ürünü teslim alıp denemek ve onay vermek için fazlasıyla yeterli bir süre

Yani kargoyu 60 günden önce teslim alsan bile, sistem 60 gün dolana kadar senin "Confirm Goods Received" butonuyla onay vermeni bekler. Eğer 60 gün için de sen onaylamazsan veya onaylamayı unutursan, sistem alışverişinin sorunsuz olduğunu kabul eder ve otomatik olarak onaylar.
Benim tavsiyem, siparişi teslim aldıktan sonra ürünü 1-2 hafta kullan, test et, emin olduktan sonra onayla.

Umarım kafanda ki sorulara yanıt bulmuşsundur.

Son düzenleme:

kayamtky

Kıdemli Üye
17 Ağu 2013
134
165
Ne desem şimdi dilim tutuldu sana da zahmet verdik ve yorduk ellerine ağzına sağlık hakkını helal eyle sevgili kardeşim Selamlar saygılar.

Önemli değil hocam,

bu dünya da her şey para değil.

Bu siteye, çok zahmete girerek çizgi romanları koyan dostlar da bu işleri karşılıksız yapıyorlar. Zaten bu sitenin diğer adı olsaydı herhalde adı "karşılıksız paylaşımlar" olurdu.

Ürün gelsin kullanmaya başla, çok memnun kalacağını zannediyorum.

aşağıda ki resimler de,
Chuwi hi12 tabletde çizgi romanlar böyle görünüyor. Yazıların kötü görünmesi fotoğraf makinem yüzünden, yoksa çok net ve harika görünüyor.
Gördüğün gibi tek bir sayfayı büyütme yapmadan rahatça okumak mümkün.
Ve tekrar tekrar söylüyorum, bu ürünü almamın en önemli sebebi, tabletin çok ferah okuma sağlayan boyutları yüzünden. Bir de bu tabletin uzun pil süresi çok iyi. Tam şarj dan sonra Başka hiç bir şeyle uğraşmayıp sadece çizgi roman okursan 7-8 saat idare ediyor.

Ekli dosyalar

• WP_20161108_006.jpg
    WP_20161108_006.jpg
    101.8 KB · Görüntü: 31
  • WP_20161108_002.jpg
    WP_20161108_002.jpg
    98.8 KB · Görüntü: 24
  • WP_20161108_008.jpg
    WP_20161108_008.jpg
    102 KB · Görüntü: 23
  • WP_20161108_018.jpg
    WP_20161108_018.jpg
    99.1 KB · Görüntü: 19
  • WP_20161207_014.jpg
    WP_20161207_014.jpg
    94.2 KB · Görüntü: 14
Son düzenleme:

kayamtky

Kıdemli Üye
17 Ağu 2013
134
165
Chuwi Hi12 tablet de çizgi roman ve dergi görüntüleri

Ekli dosyalar

• WP_20161207_006.jpg
    WP_20161207_006.jpg
    95.4 KB · Görüntü: 14
  • WP_20161207_007.jpg
    WP_20161207_007.jpg
    97.8 KB · Görüntü: 15
  • WP_20161207_002.jpg
    WP_20161207_002.jpg
    96.2 KB · Görüntü: 13
  • WP_20161207_005.jpg
    WP_20161207_005.jpg
    93.6 KB · Görüntü: 12
  • WP_20161108_012.jpg
    WP_20161108_012.jpg
    92.5 KB · Görüntü: 12

kayamtky

Kıdemli Üye
17 Ağu 2013
134
165
Merhaba,

Fiziksel olarak kağıt kitap okumanın ayrı bir zevki vardır. Buna bir diyeceğim yok. Ayrıca uzun süreli okumalar da kağıt kitap gözleri hiç yormuyor.
Öte yandan,
kitapçılar şu anda artık kitaplarını elektronik-kitap olarak da satıyorlar. Yani zarar etmiyorlar. Sadece matbaacıların işleri azalmıştır herhalde. Yayıncılar dan kastınız matbaacılar ise o zaman haklısınız.

(yanlış anlaşılmasın, kağıt kitap arşivcilerine saygım var)

Fakat, neden tablet de çizgi roman ve dergi okuyoruz sorusuna gelince;

1) Kağıt kitaplar çok yer kaplıyor:
Benim şu anda tablete yüklediğim çizgi roman kitap sayısı tahminen 400 ü geçmiştir, ve devamlı da çoğalıyor, bir kaç yıl sonra da 1000 adede varır herhalde. Ayrıca, bu 400 kitap tırnak kadar usb bellekte yüklü. Şimdi ben bu 400 kitabı kağıt kitap olarak alsaydım, evimde dağlar gibi yığılmıştı ve evimde bunu koyacak yerim yok. Gün geçtikçe evlerin fiyatlarının ne kadar arttığını ve metrekaresinin ne kadar küçüldüğünü göz önüne alacak olursak, evlerimiz de her bir metrekare yi ne kadar itinayla kullanmamız gerektiği aşikardır. Ha senin evin çok büyüktür, maddi durumun iyidir, 2 odayı ayırırsın kitap arşivine, ona bir diyeceğim yok.

2) Tablet de bir çok ayar yaparak ve ek programlarla daha konforlu ve gözleri yormayan (kağıt kitap okuma kalitesine yaklaşan bir şekil de) okuma yapabiliyoruz.

3) Dijital çizgi romanın kağıt gibi yıpranma derdi yok. Neredeyse sonsuza kadar saklayabiliyorsun.

Artık bu kadar olumlu özelliğe karşılık, her akşam şarj a takmak da pek zoruma gitmiyor. Üstelik pil teknolojisi gittikçe gelişiyor. Yakın bir gelecekte belki haftada bir, belki de ayda bir şarja takacağız.

Kalın sağlıcakla...
:)

Son düzenleme:

necdet

Onursal Üye
17 Nis 2011
1,440
5,428
Bilgi ricası

Selam arkadaşlar,8 sayfayı da okudum,çok emek vermişsiniz.Teşekkürler.

Ancak ben hiç tablet kullanmadım.Onun için çok cahilim.Karşılıksız paylaşım yapan üstadlarımızın eserlerini bilgisayardan okuyorum.Gözleri doğal olarak çok yoruyor.

Bir , iki sorum olacak mümkünse,şimdiden teşekkürler.

Söz konusu tablet galiba Türkçe'ye dönüştürülebiliyor.Yabancı dil bilmeyen biri bunu başarabilir mi?

Almanya'da tanıdığımız var ise ,oradan aldırmak mümkün mü? (Gereksiz yere istekte bulunmamak için soruyorum)

Çin'e giden tanıdığımız var ise , oradan aldırmak mümkün mü?

Tablete okuma programlarını rahatlıkla yükleyebilir miyiz?

Selamlar.Teşekkürler.

Beymelikli18

Onursal Üye
26 Eyl 2014
19,333
54,699
Kendi Koltuğunda
Tek bir cevap aynı benim izlediğim yoldan devam diyeceksin bu tableti almak için
eğer giriş seviyesi demiyelim de şu an en iyisi 9.7 inçlik tablet buda 500lira civarlarında ben de bu var ama 12 inçlik tableti araştırdığımda kullanıcıları çok övüyor ben satın alrken 29 siparişti birden 79 siparişe çıktı dünyanın her yerinden alıyorlar yalnız bu tablet türkiye de yok.Yukarıda anlatılanlar gibi alacaksın.Dediğin prg leri hep uygularsın bunda 2 işletim sistemi var hem pc hem tablet .Al yanına denize git pikniğe git yatarken kalkarken yemek yerken misafirliğe giderken hastanede bir yakınını beklerken ,yolculuk yaparkenvs.vs.

Son düzenleme: