Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Allah'dan rahmet diliyorum sevgili ağabeyime.Geçen sene tanışma imkanım olmuştu.Üstelik hiç üşenmeden kendi eserleri dahil birçok çizgi romanı flaşa yüklemişti.Hepimize sabır dilemekten başka elden bir sey gelmiyor.
Sigara dumanının, ciğerlerimdeki rahatsızlıktan dolayı bende sürekli bir öksürük meydana getirdiği için Haluk abiyi her sigara içerken gördüğümde ne zaman bırakacaksın diye sorduğumda, paketten yeni bir sigara yakıp sönmeden diğerini yakıp gülümsemesi, beni gördüğünde elindeki sigarayı alıp, bana dokunduğu için karargahtaki kapının önüne gidip orada içmeye devam etmesi, alışkanlıklarımızdan kendimizi kurtaramadığımız için mi, yoksa vademizin ne zaman dolacağını bilemediğimiz için mi, kafamda bir sürü sorular, sorular cevap bulamadığımız, yeri doldurulamayacak biri, mekanın cennet olsun Haluk abi.
ALLAH rahmet eylesin, ölüm yeni bir doğuş demektir, profesör üstadım, dönüşü olmayan ölümün olmadığı yere gitti, giderken ardında binlerce sevgi dolu yürek bıraktı.
Çizgi diyarı ve çizgi romanlar mahsun aynı bizim gibi.
Ruhun şad olsun büyük üstad.
3-4 gündür bilgisayarımda bir problem olduğundan dolayı diyara uğrayamıyordum. Oysa son zamanlarda en sevdiğim iş, akşam herkes çekildiğinde diyara girip günün haber ve paylaşımlarını takip etmekti. Bu akşam sistemi düzene sokup diyara girince, sayfanın solundaki kara haberi gördüm ve inanın çok üzüldüm.
Hani eskiler der ya bu günün işini yarına bırakma diye... Ben de üstatla bir tanışma imkanı yaratmayı çok istiyor, fakat hep öteliyordum. Hani sevdiklerimiz hiç ölmeyecekmiş gibi gelir ya... Hani nasıl olsa görüşürüz düşüncesi vardır ya... İşte öyle bir yanılgının tezahürü bu gün yaşadığım durum.
Bu forum ortamında bilgisi, tecrübesi ve nezaketi ile ışıldayan bir kişilikti kendisi. Burayı görene kadar çizgi romanlar hakkında bilgi sahibi olduğumu düşünen bana, hiç bir şey bilmediğimi fark ettiren bir kişi oldu.
Şimdi onun yarım bıraktığı serilere bir göz attım. Son paylaşımını gördüm, beğendim içim burkularak. Allah hepimize gittiğimizde böylesi bir sevgi ve saygı duyan dostlar bırakmak nasip etsin.
Hani her paylaşımının altına yazardı ya "saygılarımla" diye...
Saygı bizden büyük üstat, saygı bizden.
Tanima şerefine erişemedim fakat çizgi romana emeği geçen herkes büyük bir kalp taşiyan insanlardir,
allah rahmet eylesin, mekani cennet olsun.....................
Sadece Çizgiroman dünyası için değil, tüm insanlık için büyük bir kayıp. Kişiliği ile, herkesi kucaklayan insan sevgisi, tükenmek bilmez enerjisi ile, imkansızı başaran çalışmaları ile hepimizin gönlünde taht kuran, artık unutulmaya yüz tutmuş çocukluğumuzun çizgiromanlı düşlerini yeniden canlandıran Abimizi, liderimizi kaybettik.
Güle güle Haluk Abi, mekanın cennet olsun. Sen hep gönüllerimizdesin. Maddi manevi tüm varlığımızda senden izler hep varolacak.
Birkaç gündür foruma girmemiştim. Girer girmez bu acı haberi mi öğrenecektim? Güzel insanlar hep böyle erken mi giderler? Nur içinde yatsın. Hepimizin başı sağ olsun.
Günlerdir ben de çoğu arkadaşım gibi ekrana bakıp bakıp
düşünüyorum. Yazmak, düşündüklerimi paylaşmak
istiyorum ama ne yazsam, nereden başlasam bilemiyorum.
En sonunda şimdi o gücü kendimde buldum. Bu sayfalarda
yazan tüm dostların düşüncelerine katılıyorum, sevgili
profesörümüzü çok güzel kelimelerle ifade etmiş dostlar.
Dünya iyisi bir adam, adam gibi adam, yaratıcı, üretken,
birleştirici, etrafına pozitif enerji saçan, insanların gözlerinin
içine bakan ve o gözlerinden sevgi akan bir insan. Yeri gelince
bir baba, ağabey, arkadaş ve her zaman gerçek dost olan bir
insan. Hem çizgi romana hem çağdaş düşünceye, bizlere çok
şey katmış, bize her zaman insanlık dersi vermiş bir öğretmen.
Daha ilk görüşmemizden itibaren ondan o kadar çok şey
öğrendim ki. Çizgi roman konusunda ne çok emeği olduğunu
belki yıllar sonra bile şaşarak izleyeceğimizden eminim.
Ama onu tanıyanlar özellikle bilge bir insanda olması
gereken tüm özellikleri taşıdığını hemen fark etmişlerdir.
Diğer dostlarımızı sevdiği gibi beni de ne kadar sevdiğini
sık sık dile getirirdi, nasıl da onur duyardım bundan. İşte
böyle bir insanı kaybettik, sevgi saçan ve sadece sevgi bekleyen.
Sevgili profesörümüzün erken vedası içimi çok fazla acıttı.
Onu o kadar çok seviyordum ki, ne yazsam eksik kalacak.
Çok, çok erken oldu bu, çok ani bıraktı bizi, çok eksik kaldı
bir yanımız. Şimdi bize düşen, onun bizlere olan sevgisine
ve emeklerine layık olmak, çok çalışmak, üretmek ve
insanlarla paylaşmak; onun da bizlerden istediği buydu.
Bir çok arkadaşım gibi onu hep kalbimizde bu duygularla
taşıyıp, onu örnek alarak, onu yanımızda hissederek
yaşayacağıma eminim.
Hiç tanışmadan "tanış" olduğum Haluk Abim,Allah sana gani gani rahmet eylesin.Bir kere bile tek kişinin kalbini kırmadın,şahidim.Bulunduğun hiç bir ortamda yük olmadın,yük aldın,şahidim.Hatta cenazene omuz verenlere bile yük olmamışsındır,yüklerini almışsındır.Keşke omuz verenlerden olabilseydim ya nasip değilmiş.Allah senden razı olsun Haluk Abi,mekanın cennet olsun.
Değerli insan Haluk Yücesoy beyefendinin kaybını üzüntüyle öğrendiğim şu anda söylenecek sözün, yazılacak yazının anlamını yitirdiği bir anı yaşıyorum.Hiç tanışamasakta çok yakından tanıyormuş gibi içimizi ısıtan bu güzel insana Allahtan rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Hepimizin başı sağolsun.
Ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.Onu hiçbir zaman unutmayacağız,o her zaman bizim canımız güzel yüzlü Halûk abimiz olarak bizimle beraber olacak..
Günlerden beri giremediğim foruma bugün girebildim,
sevinebileceğim bir şeyler bulmayı beklerken maalesef çok üzücü
bir haberle karşılaştım.
Değerli Profesör dostumuzu kaybettiğimizi...
Yazacak bir şey bulamıyorum. Başımız sağolsun,
Allah rahmet eylesin...
Nur içinde yat, değerli, iyi kalpli, yardımsever insan...
O haberi aldığım ve taziye defterine kalbi düşüncelerimi yazdığım günden beri (5 gün olmuş) foruma girmedim. Girmek içimden gelmedi. Eminim ki bir çok arkadaş da kısa ya da uzun süreli olarak bu soğumayı yaşamıştır. Saçma, biliyorum ama bir şey paylaşmak, bir dosya çekmek ayıp olurmuş gibi geldi.
İnşallah biz de göçüp gittiğimizde bizi sadece uzaktan tanıyan insanlarda böyle duygular yaşatabiliriz.
Işıklar içinde yat üstat.