kuyu3
Yeni Üye
- 17 Nis 2018
- 103
- 312
çok teşekkürler
İyi bayramlar, malesef bir çoğu çalışmıyor, indiriyoruz ama arşiv hasarlı diyor açmıyor
En az 15-20 tane indirdim winrar ile açmaya çalıştım arşiv hasarlı dedi
Dostum biraz daha açık söylersen, yardımcı olmaya çalışayım, hangileri hasarlı diyor belirtirsen kontrol ederim, bir sıkıntı varsa da tekrar yüklerim, öyle bayram bayram magdur edecek halimiz yok ya:Ğ:Ğ:Ğ
En az 15-20 tane indirdim winrar ile açmaya çalıştım arşiv hasarlı dedi
Sayenizde sorun çözüldü sağolunİndirdiğiniz dosyalarda "Arşiv hasarlı" ibaresi görüyorsanız hemen silmeyin. Ya güncel bir winrar programı ile ya da 7zip programı ile klasöre çıkarın ve kendi kullanmış olduğunuz winrar programı ile yeniden sıkıştırın. Problem böylece ortadan kalkacaktır.
Shoryuken beyin tavsiyeleriyle sorunu çözdüm sağolun
Hangi 15-20 ?? :Ğ:Ğ:Ğ:Ğ , dostum herhalde 244 macerayı da tek tek kontrol etmemi beklemiyorsun, rastgele 5 adedi indirdim bir sorun görünmüyor:
bunlar;
zembla - blake kardeşler
Zembla - kabus
zembla- herkese karşı iki kişi
zembla -Kartallara karşı
zembla umut yolu
hangi maceralarda sıkıntı yaşadıgını yazarsan kontrol ederim böylece sıkıntının nerede oldugunu keşfeder düzeltiriz
Çok teşekkürlerElinize sağlık. İki bilgi vermek isterim. Çılgınlık yılanı adlı macera aslında Zembla’nın ilk macerası olan ve bizde 51. Fasikülde yayımlanan herkese karşı tek” ile aynıdır. Garip bir şekilde maceranın 115. Ciltte tekrarı yapılırken adı değiştirilmiştir. Maceraları karşılaştırırsanız görebilirsiniz. Tel örgü isimli macera da orjinal olarak Ağustos 1968 tarihli 50. maceradır.
Elinize sağlık. İki bilgi vermek isterim. Çılgınlık yılanı adlı macera aslında Zembla’nın ilk macerası olan ve bizde 51. Fasikülde yayımlanan herkese karşı tek” ile aynıdır. Garip bir şekilde maceranın 115. Ciltte tekrarı yapılırken adı değiştirilmiştir. Maceraları karşılaştırırsanız görebilirsiniz. Tel örgü isimli macera da orjinal olarak Ağustos 1968 tarihli 50. maceradır.
İşte buna bayılıyorum imece usulu denilen şey bu işte, bu arada Can amca bu serinin gizli kahramını; özellikle listeleme ve orjinal isimleri konusunda çok büyük yardımları oldu(bir çok kez listelerimizi birbirimize gönderdik ve bulamadıgım tüm maceralarında orjinal isim ve yerlerini buldu son örnek bu iki macera, ayrıyeten Türkiyede yayınlanmayan maceralarla da bulamadıgımız iki yeni macerayı da bizlere kazandırdı )
çok teşekkürler dostum,
Elinize sağlık. İki bilgi vermek isterim. Çılgınlık yılanı adlı macera aslında Zembla’nın ilk macerası olan ve bizde 51. Fasikülde yayımlanan herkese karşı tek” ile aynıdır. Garip bir şekilde maceranın 115. Ciltte tekrarı yapılırken adı değiştirilmiştir. Maceraları karşılaştırırsanız görebilirsiniz. Tel örgü isimli macera da orjinal olarak Ağustos 1968 tarihli 50. maceradır.
Zembla'nın listemizde orjinal ismi bilinmeyen son macerası "tel örgü" yoğun dedektiflik araştırması ile bulundu. Elimde kesin kanıt yok ama şöyle ilerledim.
Zembla orjinalde 1974 yılına kadar ana seride yeni maceralar yayınlıyor 198. sayıya kadar. Bundan sonra ise bir tekrar, bir yeni macera şeklinde. Yani 199. sayı tekrar 200. sayı yeni macera, 201 tekrar, 202 yeni macera gibi.
İlhami Alpagut ise fasiküllerinde 250-300 arasında bu düzeni hemen hemen takip etmiş. Buradan yola çıkarak bu aralıkta hangi orjinal maceralar var ya da yok diye baktım. 201-226-230-232-233-239-243 yoktu. Bunlardan biri tel örgü macerası olmalıydı. Tek nolar ilk sayıların tekrarı, çift nolar yeni macera idi.226-230-232 yeni maceraların isimlerinin tel örgü macerası içeriği ile ilgileri yoktu. Tekrarlardan biri olmalı idi.
Biraz daha araştırınca 201 Beyaz Büyücünün Kulesi olduğu bulundu. 233, 239 ve 243 kalmıştı bakılacak. 233 Altın Tüyler (45'in tekrarı), 239 Kusamba hapishanesinde İhanet (48 tekrarı), 243 Beyaz Çizgi (50 tekrarı) şeklinde tercüme edilebiliyordu. isim olarak bakınca hiçbirinin macera içeriği ile ilgisi yok gibiydi.
Fakat orjinal Zemblaların 200. sayılarında kapaklarının içerik ile ilgisi vardı büyük çoğunlukla. Bunlara bakınca 243. sayının kapağı ekteki gibi olduğunu gördüm ve tamamen maceranın içindeki uzay giysisini andıran giysiler vardı. Bingo! Bu olmalıydı. 233 ve 239 ise TR'de hiç yayınlanmamış maalesef.
Emeğinize sağlık, kamandur tutsaklarının linki çalışmıyor, yenilerseniz sevinirim
Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.