Yardımınıza ihtiyacım var

Hilal10711

Aktif Üye
25 Ara 2020
150
587
Çizgi roman sayfalarını yazıcıdan çıktı almak için microsoft word belgesine aktarma esnasında sorun yaşıyorum. Sayfaları word belgesine ekleyip sayfa yapısını düzenledikten sonra , kaydet tuşuna basınca kaydettiğim sayfalar bulanıklaşıyor ve çizimler netliğini kaybediyor. Farklı kaydetmek istediğimde de aynı sorun oluşuyor .Farklı çizgi romanlarda deneyincede aynı sorunu yaşadım. Bu konuda yardımcı olabilecek kardeşlerime teşekkürler.imi sunuyorum.

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,482
4,871
Osmaniye
Çizgi roman sayfalarını yazıcıdan çıktı almak için microsoft word belgesine aktarma esnasında sorun yaşıyorum. Sayfaları word belgesine ekleyip sayfa yapısını düzenledikten sonra , kaydet tuşuna basınca kaydettiğim sayfalar bulanıklaşıyor ve çizimler netliğini kaybediyor. Farklı kaydetmek istediğimde de aynı sorun oluşuyor .Farklı çizgi romanlarda deneyincede aynı sorunu yaşadım. Bu konuda yardımcı olabilecek kardeşlerime teşekkürler.imi sunuyorum.

Neden Word'e aktarıyorsunuz ki? Direk yazdıramıyor musunuz? PDF yapın sonra çıktısını alın.

Logic

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2021
408
4,741
Evren
PDF yapmaya da gerek yok, irfan view ya da fast stone gibi herhangi bir resim görüntüleyici bir program direk yazıcıya çıktı verir. Üzerinde derleme de yapabilirsiniz.

cizgicicocuk

Çeviri & Balonlama
9 Haz 2016
478
5,968
Bazı bulanıklık nedenleri
1 - Resmi Word'e aktarırken boyutlarıyla oynanmışsa.
2 - Resmin DPI değeri 300'den düşükse. Örneğin eğer bir resim 300 DPI değerine sahipse, bu demektir ki her inçte 300 mürekkep noktası basılacaktır. CBR/CBZ'ler genellikle digital ortamda okunduklarından DPI değerinden ziyade çözünürlükleri önem taşır. Örneğin 2500x3500 boyutlarındaki bir resmin DPI değerleri 72 ve 300 olan iki kopyası tablet/PC vs de bire bir aynı gözükürken, aynı printer ayarları ile kağıda basıldıkları takdirde 300DPI lık resim çok daha iyi gözükecektir.

Tavsiyem bulanık gözüken resimlerin DPI değerlerini kontrol etmeniz. (Windowsta Sağ mouse -> Properties -> Details). Değer 300 den düşükse İrfanView ile arttırabilirsiniz. (Çözünürlük boyutlarına dokunmayın)