X-Men Klasik sayıları

lodosslumehmet

Yeni Üye
15 Eyl 2023
77
352
İzmir/KONAK

X-Men Klasik (gerekli şeyler) serisinin basılı halde ki 7 ciltlik serisini yayın evleri de ve satış mağazalarında bulamıyorum. Nadir kitap sitesinde ise fahiş fiyatlar ile satıyorlar. Örnek verirsem 7000-8000 TL. Varsa elinizde sayılar bize paylaşa bilir misiniz?​

Not: Bu çizgi roman 2-3 yılı doldurmuş ve satışı yaygın değil

Son düzenleme:

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,327
5,507
Evet bazı ciltleri tek tekde olmadığı için tam set'lerin fiyatını uçurmuşlar.

Ben de arzu ederim, bu setin taranmasını. X-Men Klasik setini kazanmamızı.
Ama yayınevinin bir yasağı var mı acaba sitemizde?

lodosslumehmet

Yeni Üye
15 Eyl 2023
77
352
İzmir/KONAK
Evet bazı ciltleri tek tekde olmadığı için tam set'lerin fiyatını uçurmuşlar.

Ben de arzu ederim, bu setin taranmasını. X-Men Klasik setini kazanmamızı.
Ama yayınevinin bir yasağı var mı acaba sitemizde?
Ben de bilmiyorum. Forum yöneticileri veya yetkili kişiler cevap verirse güzel olur. Yasak hakkın da. Benim bildiğim kadarıyla son baskısı 2013-2015 yılı çizgi romanların. Örnek verirsem: sayıları yok.

Son düzenleme:

lodosslumehmet

Yeni Üye
15 Eyl 2023
77
352
İzmir/KONAK
admin savok dediğine göre şöyle

1) Çizgi romanların paylaşılabilmesi için yayım tarihinden itibaren gerekli bekleme süresini 2 yıldan 3 yıla çıkardık.
2) Yayımlanma tarihinden itibaren 3 yılını doldurmuş olsa dahi bir çizgi roman yaygın olarak satışta ise bu tür eserlerin de paylaşılmaması yönünde karar aldık.
3) e-kitapların paylaşılabilmesi için bir eserin son baskısından itibaren 25 yıl bekleme zorunluluğu getirdik. Yabancı dildeki eserler bu kapsama girmemektedir.
4) Güncel e-kitapların tanıtımını yapmakla ilgili bir sınırlama bulunmamaktadır.

Bu çizgi roman 2-3 yılı doldurmuş ve satışı yaygın değil. Paylaşımı gelirse ne güzel olur.

Son düzenleme:

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,327
5,507
Ben buraya yine de

X-Men Classic – The Complete Collection Vol. 1

X-Men Classic – The Complete Collection Vol. 2

kitaplarının İngilizce'lerinin linklerini koyayım. (Şimdilik aktif)

Ve Türkçe dilinde, konforlu bir şekilde taramalardan okuyabilmeyi dileyelim.

Paylaştığım TPB versiyonlar 2018 ve 2019 yıllarında yapıldı. Tek tek fasiküllerden oluşmuyor, TPB formundalar.
Aralarda kapaklı bilgi sayfalarıyla çok güzel bir set. Çünkü neden?

VOL.1
1986'da Marvel Classic X-Men'e başladı. All-New ve All-Different X-Men döneminin yeniden basımı. Ama bir twist ile. 1970'lerin öykülerini yeniden elden geçirmişler, karakterlerin daha derinine inerek, bu reprint'lerin arasına yeni sayfalar ekleyerek.. Kilit bazı anları daha detaylandırarak, gelecekte çıkmış öykülerin tohumlarını da yerleştirerek. Ve tüm bu materyaller bu Complete Collection TPB'lerinde bir araya getirilmiş. Aynı zamanda da nerelere yeniliklerin eklendiğini gösteren karşılaştırma sayfaları ve değişiklikleri açıklayan metinler de bulunduruyor.
İlk ciltte, Classic X-Men 1-23 bulunuyor.

VOL.2
İkinci ciltte Classic X-Men 24-44 ve Marvel Fanfare 60 bulunuyor.

Şimdi son uyarılarım:
(1)
Classic X-Men serisi aslında 110 fasikül sürmüş. Önce 1969 yılındaki ilk volume'dan sonra 1975 yılındaki ikinci volume'dan (Giant X-Men sonrası) sayıların yeniden basımıymış. Sonra da 110. sayıya kadar her iki volume'dan da materyal kullanılmış.

Burada linkini paylaştığım, Complete Collection TPB'leri ise sadece ilk 44 sayıyı bir araya getirmiş. Yani orijinal fasiküllerin taramalarını kocaman setler halinde yine Internet'ten indirebilirsiniz. Mevcut.

(2)
Bu konuda bahsettiğimiz Türkçe Gerekli Şeyler X-Men Klasikleri ben kontrol etmedim, elimde de yok. Aynı burada bahsettiği X-Men Classic'in mi basımı, yoksa başka bir dönemin X-Men'lerini klasik adında burada bastılar bilmiyorum. Aynı şekilde eğer yabancı X-Men Classic ise de TPB'ler mi, yoksa sayılarsa, hangi sayı aralığını bastılar, onu da bilmiyorum..

lodosslumehmet

Yeni Üye
15 Eyl 2023
77
352
İzmir/KONAK
Ben buraya yine de

X-Men Classic – The Complete Collection Vol. 1

X-Men Classic – The Complete Collection Vol. 2

kitaplarının İngilizce'lerinin linklerini koyayım. (Şimdilik aktif)

Ve Türkçe dilinde, konforlu bir şekilde taramalardan okuyabilmeyi dileyelim.

Paylaştığım TPB versiyonlar 2018 ve 2019 yıllarında yapıldı. Tek tek fasiküllerden oluşmuyor, TPB formundalar.
Aralarda kapaklı bilgi sayfalarıyla çok güzel bir set. Çünkü neden?

VOL.1
1986'da Marvel Classic X-Men'e başladı. All-New ve All-Different X-Men döneminin yeniden basımı. Ama bir twist ile. 1970'lerin öykülerini yeniden elden geçirmişler, karakterlerin daha derinine inerek, bu reprint'lerin arasına yeni sayfalar ekleyerek.. Kilit bazı anları daha detaylandırarak, gelecekte çıkmış öykülerin tohumlarını da yerleştirerek. Ve tüm bu materyaller bu Complete Collection TPB'lerinde bir araya getirilmiş. Aynı zamanda da nerelere yeniliklerin eklendiğini gösteren karşılaştırma sayfaları ve değişiklikleri açıklayan metinler de bulunduruyor.
İlk ciltte, Classic X-Men 1-23 bulunuyor.

VOL.2
İkinci ciltte Classic X-Men 24-44 ve Marvel Fanfare 60 bulunuyor.

Şimdi son uyarılarım:
(1)
Classic X-Men serisi aslında 110 fasikül sürmüş. Önce 1969 yılındaki ilk volume'dan sonra 1975 yılındaki ikinci volume'dan (Giant X-Men sonrası) sayıların yeniden basımıymış. Sonra da 110. sayıya kadar her iki volume'dan da materyal kullanılmış.

Burada linkini paylaştığım, Complete Collection TPB'leri ise sadece ilk 44 sayıyı bir araya getirmiş. Yani orijinal fasiküllerin taramalarını kocaman setler halinde yine Internet'ten indirebilirsiniz. Mevcut.

(2)
Bu konuda bahsettiğimiz Türkçe Gerekli Şeyler X-Men Klasikleri ben kontrol etmedim, elimde de yok. Aynı burada bahsettiği X-Men Classic'in mi basımı, yoksa başka bir dönemin X-Men'lerini klasik adında burada bastılar bilmiyorum. Aynı şekilde eğer yabancı X-Men Classic ise de TPB'ler mi, yoksa sayılarsa, hangi sayı aralığını bastılar, onu da bilmiyorum..
Teşekkürler ama ben indirmeden İngilizce sitelerden okuyabilirim. Ben sadece Türkçe istedim basılmış serisinin istedim. Açıklamada bulunmuştum. yine de yardımcı olduğun için teşekkürler

Son düzenleme:

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,327
5,507
Sizin neyi aradığınız son derece açık zaten.
Ben o mesajı zaten "..yine de.." kalıbıyla başlayarak yazdım bakın,
ve aslen size değil, başkaları için yazdım. Konuyla birlikte X-Men Klasik'i konuşmak için bir sebep oluştuğu için.