Westfront - Berlin (Fr)

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,752
21,944

78fd8s1jy33q7bl9g.jpg

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,294
7,611
Yukarıdaki çizgi romanlar için, '' hepsi de birbirinden güzel , çizgi roman sanatına uzak olan kişiler için bile ilgisiz kalamayacakları kitaplar '' diyerek mesajıma başlayayım. Sn. @balkan 'ın paylaştığı bu türdeki çizgi romanlar, romanlara göre görsel olarak da ( olay, kostüm, ortamın gerçekçi olarak aktarılmasını sağlayan arka plan vs. ) detaylara kadar uzun süreli araştırma gerektiren eserler. Sn. @Osidi 'nin değindiği gibi, etkileyici senaryolar son derece çarpıcı çizimler, renklendirmelerle okurlara adeta, tablolar dizisi gösterisi sunuyor. Le Henanff'ın Westfront'unun, özellikle portrelerine baktığımda, bir an usta sanatçımız Haldun Sevel'in Ustura Kemal sayfalarını hatırladım. Haldun Sevel, çizgi roman çalışmalarını yaparken, özellikle portrelerde Ertuğrul Özkök dahil ,dönemin tanınmış simalarından yararlandığını anlatmıştı. Nitekim Ustura Kemal'de, portre çizimlerine bakıldığında, birçok tanınmış simayı görmek mümkündü. ( Daha eskilere gidecek olursak Erol Denli mesela. ) Aynı durum Westfront sayfalarında da göze çarpıyor. Örneğin, Berlin cildinin 34. sayfasının ilk karesinde ünlü sanatçı Charles Bronson dahil bazı tanınmış sinema oyuncuları, eser boyunca farklı savaş kostümleriyle sanki bir sinema filmi izletiyor okura. Anlaşılan, Fransız çizgi romanlarında '' Savaş '' konusunun diyarımızda daha fazla yer alması gerekiyor !

Teşekkürler Sn. @balkan, iyi ki varsınız.

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,714
38,649
Değerli @balkan üstadım dönüşünüz muhteşem olmuş.
Ancak bu posttaki "Une génération française " isimli 6 serilik çalışmanın .cbz linklerine tıklayınca kitaplar yerine başka bir site ( ) çıkıyor.
Bu arada paylaşımlarınız için çok teşekkür ederiz.
Daha önce hizliresim sitesinden yüklüyordum. resmim.neT'e geçtim. Sanırım farkında olmadan hata yaptım. Şimdi tekrar resimleri yükleyeceğim. İlginiz için teşekkürler.