Türkiye'de Pek Tutmayan Bir Süper Kahraman: Superman

J

jack

superman herseyden popüler kültürün başyapıtlarından bir tanesidir..supermanla karsılastırdıgımız kahramanlara superman esin kaynagı olmustur..superman ç.r olarak belki tutmamıstır ama türkiyede supermanla yolu kesışmeyen daha dogrusu bilmeyen yoktur.tutmamasının sebepleri olarak çok amerikan vari deniliyor ama mesala superman in sembolü olan ters üçgen amerikan polis teskilatına göndermedir.superman sadeece amerikalı degıldır butun ulkelerin vatandasıdır..son çıkan sayılarında daha yeni amerikan vatandaslıgından çıkmak istemiş amerikan politakasına alet olmak istememiştir. .superman cok guclu denılıyor dogrudur ama hicbir kahraman superman kadarda savunmasız kalmıyor(kryptonite tası)superman hem en guclu hem en gucsuz..1933 den beri devam eden bir seri buyuk bır basarıdır..

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Superman'e Amerikan ideolojisinin simgesi diyenler haksız.Adam tam anlamıyla dünya vatandaşıdır. Sonuçta üzerine Amerikan bayrağı giyip dolaşn süper kahramanlar var Marvel aleminde (evet Captain America, Bucky, U.S Agent ;) ). Ayrıca devletle çalışmak daha çok Marvel'a göre. Örneğin JLA'nın Amerikan devletiyle olan tek alakası adını taşımasıdır ve en byük düşmanlarından biri Cadmus projesini yöneten devlettir. Ama Avengers bizzat Shield adına çalışır.

superman cok guclu denılıyor dogrudur ama hicbir kahraman superman kadarda savunmasız kalmıyor(kryptonite tası)superman hem en guclu hem en gucsuz..
Superman çok güçlü ama villianları da en az onun kadar güçlü Darkseid, Bizarro, Brainiac , Doomsday vs.

DeadFool

Süper Üye
21 Ara 2010
556
313
SuperMan'in düşmanlarının güçlü olduğu doğrudur ama çok abartılmış bir karakterdir.Tabi güzel çizgi romanlarını bende okudum.Özellikle en sevdiğim yazar Mark Miller'ın yazdığı Kızıl Evlat'ı.Bir vuruşta Dünya'yı yerinden oynatcak gücü var adamın.DC'nin karakterleri bana çok fazla abartılı gelmektedir.Bu gücün yanında Darkseid Bizarro felan filan ne kalıyor ? Zaten Amerika'dan gelen kuzenimle de konuşmuştuk Marvel'ın çok daha üstün olduğunu söylüyor.Tabi çoğu kişi bana katılmayacak.Bu benim öznel görüşümdür.

Son düzenleme:

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
DC'de çizgiromanlarına Obama'yı koyarsa milyonluk satış rakamlarına ulaşır.Ayrıca Mark Mıller :D Abartı olayına girersek bana göre Marvel abartılıdır. Superma'in kuvvetinin abartılı olmasının bir nedeni adam uzaylı sonuçta senin benim gibi bir insan değil. Ayrıca bence çizgi rmanlardaki en abartılı iki karakter Hulk ve Sentry'dir. Size de bir dünyalının Asgardın ve Olimpos'un tanrılarına kuvveten daha güçlü olması saçmalık değil mi? Sentry2e değinmicem bile Siege'de Ares'i ortadan nasıl ikiye ayırdığını gördük. Yada Reed Richards gibi bir insanın tüm evrendeki hemen hemen her şeyden daha zeki olması ve buna rağmen Ben Grimm'i normale döndürememesi

DeadFool

Süper Üye
21 Ara 2010
556
313
Sizde bu konuda haklısınız.:D :D :D :D :DBir de ben diyeyim Tony Stark'ın sadece bir zırhın içinde neler yapması . Böyle şeyler çok var ama bana Marvel daha çekici geliyor .Bu arada DC de isterse Obama'yı koysun yasağı yok :D

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Tabi kişiye göre değişir ben de Marvel'ı sevmiyorum dersem yalan olur :D Ben sadece Superman'ı ve DC'yi ezdirmemeye çalışıyorum.

Bir de ben diyeyim Tony Stark'ın sadece bir zırhın içinde neler yapması

Tony Stark'tan tiksinirim :D

DeadFool

Süper Üye
21 Ara 2010
556
313
:D DC'nin Green Lantern(Özellikle Kyle Rayner soyadı buydu herhalde :D) ve Flash'ini severim ama nedense diğerlerini hiç sevmiyorum :(

J

jack

abartılmış derken dc nin en kült karakteri batman in hiçbir süper güçü yoktur..green arrow joker vsvs..diğerlerini saymıyorum bile..

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
0
87
denizci
Konu Superman nin Türkiye de tutmaması ki bana kalırsa İngiltere hariç Avrupada da tutmamasıyla aynı, hem Türkiye de hem İngiltere hariç tüm Avrupada tutmadı, üstelik tüm zamanlarda tutmadı.
Yeni nesil çizgi romanları sizler kadar çok iyi bilmeyen benim şahsi görüşüm (Ama Superman i biliyorum):
Yaralanma/yaralanmama vb... değil başka açıdan bakıyorum ben konuya; Spagettiler çeşitli tarihlerde de olsa Birleşik Amerikada geçerler, ama yazarları ve çizerleri Amerikalı değildirler. Bu nedenli Amerikan tarihini veya günümüz Amerikasını ve hatta kurumlarını çok güzel eleştirebilirler ki eleştiriyorlar da. Ama bir Superman her ne kadar bebekken başka bir gezegenden gelmiş de olsa tam bir Amerikalıdır aynı yaratıcısı gibi. Başka bir deyişle; Superman ve benzerleri Cumhuriyetçi Amerikalı, diğer Mr. No ve benzerleri Demokrat Amerikalı gibi gelir bana hep, örneğin neden bir Ken Parker ı Amerikalılar yaratmaz da Superman vb... leri Amerikalılar yaratırlar, bunun bir kaç nedeni var gibi; örneğin dünya tarihinin en büyük katliamını insanüstü kahramanlarla karıştırıp uyutmak istiyor olabilirler, bana kalırsa işlerine gelmiyor, Hollywood bile pek sevmez kızılderili katliamını pek işlemeyi, işleseler de kızılderilileri kaka gösterirler (Tabi istisna film ve çizgi romanlar var,ama genelde yok). Çizerler özgür sanılabilir ama değiller, yayınevi patronları karar veriyor hep, çizerlerde mecbur istenilene göre çizmek/yaratmak zorundalar hep, düzen bu yayın işlerinde.
Bir diğer nedeni de bana göre Avrupalı çizerlerin daha düşündürücü yürümeleri, ne zaman bir Superman okusam bittiğinde hiç bir şey öğrenmem ve/veya düşünmem, ama çok olmuştur bir Mr. No, Ken Parker vb... okuduktan hemen sonra düşündüğüm hatta zamanında çocukken ansiklopedi karıştırdığım şimdiler de ise internetten bir şeyler incelemeye ihtiyaç duyup öğrendiğim. Tabi her görüşe saygım sonsuz bu sadece benim şahsi görüşüm; Amerikanlar bana boş geliyor, insanüstü olduğu için değil bana bir şey vermedikleri için (Dylan Dog vb... ler de insanüstü ama mükemmel, yani çizgiroman kahramları insanüstü vb... pek tabi olabilir), çizgi romana taparım ama Superman okumaya zorlanmam Çin işkencesi gibi bir şey benim için, Superman vb... ler Amerikan değerlerlerini koruduğundan subjektif diğerleri ise ciddi boyutta objektiftir, ama tekrar ediyorum okuyan herkese saygım sevgim sonsuz, bu sadece benim görüşüm, sevgiler

DeadFool

Süper Üye
21 Ara 2010
556
313
abartılmış derken dc nin en kült karakteri batman in hiçbir süper güçü yoktur..green arrow joker vsvs..diğerlerini saymıyorum bile..
yan kaakt

Zaten hiç gücü olmayan karakterlerin süper güçlü karakterleri yenmesi saçma.Killer Croc , Bane gibi süper güçlüleri yeniyor işin mantığı nerede . Birde adam DC vs Marvel'Da Cap.le dövüşüyor ve onu yencek az kalsın .İşallah anlatmışımdır.

J

jack

marvelde de güçü olmayan kaharmanlar var black knight elektra iron man nick furry vs vs vs..mantık derken nasıl yeniyo derken güçleri olanları güçleri yok dediysek de vur dedik öldür demedik..bunların güzel yanı güçü olmayanlar hayatlarını riske atıyo benım hosuma giden yanı bu..bu yuzdende batman dc en kult kahramanı ve bu yuzden herkes tarafından cok beyeniliyo bunu zaten çekilen filmleri olsun çogu oscar almıstır..çizgi romanları olsun..çizgi romanla ilgisiolmayan biri bile batman sorsak bilir..

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Amerikan yerlileri çok naif insanlardır gerçekte ama nedense okuduğumuz fummettilerde bunu objektifliğe yansıdığını göremeyiz. Pek Tex okumam ama adamın birçok kez katliam yaptığını biliyorum Yamaya Karşı adlı macerada suçlu masum ayırt etmeden bir liman dolusu siyahı katletmiştir.Başka bir macerada tüm bir yerli kabilesini katleder. Ayrıca bir çok fumettide( Zagor' saymazsak) yerliler barbar, vahşi ,cahil ve kafa derisi peşinde koşan ayak takıkmı olarak ana kahraman tarafından soy kırıma uğrar.

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Zaten hiç gücü olmayan karakterlerin süper güçlü karakterleri yenmesi saçma.Killer Croc , Bane gibi süper güçlüleri yeniyor işin mantığı nerede . Birde adam DC vs Marvel'Da Cap.le dövüşüyor ve onu yencek az kalsın .İşallah anlatmışımdır.

Zaten Batman Bane'le karşılaşıncaya kadar iki tip villianla savaşmıştır.Birincisi Joker, Penguen, Two-Face, Riddler gibi zeki ama kas gücünden yoksun kişiler bunları bileğinin kuvvetiyle ve zekasını kullanarak yenmiştir. İkincisi Manbat, Killer Croc vs. nispeten zekaları daha az gelişmiş kas yığınları bunlarıda dünyanın en zeki insanlarından biri olduğu için zekasını kullanarak yenmiştir. Ayrıca Bane'nin belini kırdığı Batman yorgun düşmüş bir Batman'di. Bane ayrıca venomun etkisiyle Batman'i tarumar etti. Sonra ne oldu :Jean Paul canına okudu adamın.

Özetle Batman'in daima bir planı vardır kriptonit yüzüğüyle Superman'i dövmüştür.Captain America'yı da yenerdi, yenmesi mantılı olan şeydi.

DeadFool

Süper Üye
21 Ara 2010
556
313
Zaten Batman Bane'le karşılaşıncaya kadar iki tip villianla savaşmıştır.Birincisi Joker, Penguen, Two-Face, Riddler gibi zeki ama kas gücünden yoksun kişiler bunları bileğinin kuvvetiyle ve zekasını kullanarak yenmiştir. İkincisi Manbat, Killer Croc vs. nispeten zekaları daha az gelişmiş kas yığınları bunlarıda dünyanın en zeki insanlarından biri olduğu için zekasını kullanarak yenmiştir. Ayrıca Bane'nin belini kırdığı Batman yorgun düşmüş bir Batman'di. Bane ayrıca venomun etkisiyle Batman'i tarumar etti. Sonra ne oldu :Jean Paul canına okudu adamın.

Özetle Batman'in daima bir planı vardır kriptonit yüzüğüyle Superman'i dövmüştür.Captain America'yı da yenerdi, yenmesi mantılı olan şeydi.
Tamam haklısınız katılıyorum. Ama şu son kısım olmadı. Cap. de çok zeki bir adamdır hatta Marvel Evreninin en iyi plan kuran adamıdır.Ama ben karakterleri sevmem ama iyi yazılmış çizgi romanları sürekli okurum.

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Dostum plan kurmak konusunda bana göre Batman bir numaradır. Adam olabilecek her senaryoyu hesaba katıyor. Mesela düşmanları zihnini ele geçirmeye kalkarsa diye zihnine bir bariyer koyuyor.
Zur-Ehn-Ahrr

DeadFool

Süper Üye
21 Ara 2010
556
313
Adamdada yetenek var.İkisini birlikte çalışırken görmeyi çok isterim aslında.

mcrane

Yeni Üye
19 Eyl 2011
34
31
Superman in Türkiye'de tutulmamasının en büyük nedeni bence zayıflığı. "alttarafı bir taştan etkileniyor nasıl bir super kahraman bu" diyen çok, emin olabilirsiniz. yorumlarda bir çoğu arkadaşımızın dediği gibi batman, wolverine gibi vahşi, mantıklı gücü olan ve insan a daha yakın duyguları olan kahramanlar daha çok tutuluyor. biz öyle sevgi yüklü, kırmızı gibi canlı renkler giyinen birini sevmeyiz. spiderman de renkli derseniz onda zaten sevenlerin yaş ortalaması düşüyor. siyah olunca kitlenin yaşortalaması da arttı :cool:

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Superman in Türkiye'de tutulmamasının en büyük nedeni bence zayıflığı. "alttarafı bir taştan etkileniyor nasıl bir super kahraman bu" diyen çok, emin olabilirsiniz. yorumlarda bir çoğu arkadaşımızın dediği gibi batman, wolverine gibi vahşi, mantıklı gücü olan ve insan a daha yakın duyguları olan kahramanlar daha çok tutuluyor. biz öyle sevgi yüklü, kırmızı gibi canlı renkler giyinen birini sevmeyiz. spiderman de renkli derseniz onda zaten sevenlerin yaş ortalaması düşüyor. siyah olunca kitlenin yaşortalaması da arttı

Öncelikle ne alaka :D Wolverine gibi hiç ölmeyen biri mi yapsınlar.Kriptonite laf etmişsinde o olmasa adam tamamen yenilmez oluyor diyeceksiniz.Ayrıca kriptonit Superman'e renk katan bir obje bana göre.Çünkü siyah kr. Superman'ı iki ayrı karaktere böler.Pembe kr. onu yumuşatır :D.Gri kr. halüsinasyon görmesine sebep olur.Şimdi diyeceksin taş nasıl adama bunları yapıyor :D. Kr'i Superman için bu kadar tehlikeli yapan şey Güneş'in sarı ışınlarıdır.Yoksa Kr. Kripton'daki normal taşlardır.Ayrıca Wolverine'in güçleri de baya bir abartılı.

DeadFool

Süper Üye
21 Ara 2010
556
313
Öncelikle ne alaka :D Wolverine gibi hiç ölmeyen biri mi yapsınlar.Kriptonite laf etmişsinde o olmasa adam tamamen yenilmez oluyor diyeceksiniz.Ayrıca kriptonit Superman'e renk katan bir obje bana göre.Çünkü siyah kr. Superman'ı iki ayrı karaktere böler.Pembe kr. onu yumuşatır :D.Gri kr. halüsinasyon görmesine sebep olur.Şimdi diyeceksin taş nasıl adama bunları yapıyor :D. Kr'i Superman için bu kadar tehlikeli yapan şey Güneş'in sarı ışınlarıdır.Yoksa Kr. Kripton'daki normal taşlardır.Ayrıca Wolverine'in güçleri de baya bir abartılı.

Bencede haklısınız

dmcdante

Yeni Üye
17 Ocak 2010
53
36
Eski Superman çizgi romanlarının konularına bakarsanız hep tuhaf uzaylılar ve mucitler dolu olduğunu görürüz. Eski Bilka çizgi romanlarına bir bakın. Bir süper karakterin karşısına çıkan kötü karakterlerinde bir karizması olmalı. Spider'in düşmanlarına bakın, Batman'ın karşısındakilere... örnekler uzatılabilir. Superman'da varsa yoksa bir Luthor. Bir insanın bu kadar kuvvetli bir uzaylıyı maymun etmesi bizi kesmiyor açıkcası. Superman bunun yanında bir ideal adamıdır, hiç bozulmadan ilkelerinden taviz vermeden tek düze yaşar. Gazetede çalışır, arkadaşlarıyla takılır ve yaklaşık 60yıl aynı kız ile flört eder. Bu kısımda bize ters sanırsam. Bizim hayatımız bu kadar tek düze olmuyorki. Acıların cocuğu spiderman daha bizden duruyor bu konuda. Anti kahramanlara olan sevgi ile ilgili yazılanlara da katılıyorum. Sonuçta Superman bizde hep arka planda kaldı ve galiba kalmaya da devam edecek.

Not: Batman harici DC evreni Türkiye'de asla Marvel karakterlerine rakip olamaz. Biz Marvel'in çizgi romanlarını daha çok seviyoruz.
Kesinlikle katılıyorum Batman harici lafına ayrıca biz Türkler yaralı kahramanları daha çok severiz Bkz Batman ailesini kaybetmiş zengin ama hırs yapmış şuçla savaşıyor.Bkz Örümcek Adam amcası ölünce büyük güç sorumluluk ister felsefesi ile maceralara atılıyor.Ama Süperman? İşte tam burada bir soru işareti beliriyor zaten biz Türklere uzay kavramı epey uzak bir olay sadece kitaplardan ayrıca süperman sanırsam biraz daha fantastik öğesi olan bir kahraman

exodus

Aktif Üye
22 Tem 2010
334
112
Kesinlikle katılıyorum Batman harici lafına ayrıca biz Türkler yaralı kahramanları daha çok severiz Bkz Batman ailesini kaybetmiş zengin ama hırs yapmış şuçla savaşıyor.Bkz Örümcek Adam amcası ölünce büyük güç sorumluluk ister felsefesi ile maceralara atılıyor.Ama Süperman? İşte tam burada bir soru işareti beliriyor zaten biz Türklere uzay kavramı epey uzak bir olay sadece kitaplardan ayrıca süperman sanırsam biraz daha fantastik öğesi olan bir kahraman

Dostum sen Superman'in orjinini bilmiyorsun galiba :) Aksine bir kahramanı sevmek için yakınlarından birinin ölmesi gerektiğine inanıyorsan aradığın karakter Superman olmalı. Adamın ailesinin ve insanlarının yaşadığı gezegen zerinde yaşayanlarla birlikte yok oldu. Zaten Superman Kripton'un başına gelenler Dünya'nın da başına gelmesinde diye didinip duruyor :)

Kemikdilli

Kıdemli Üye
2 Ocak 2012
194
540
Benim için de Superman süper kahramanlı çizgi romanlar içinde son sırada geliyor. Okumaz mıyım, kesin okurum. Ama Wolverin'in verdiği zevkin %10'unu verir.

Peki Superman'ı niye az seviyoruz. Muntazam adam olduğu düşüncesine katılıyorum. Klasik dönem Superman çizgi romanları, Amerikan Vatandaşlık Dairesi'nin eğitim kitapları gibiydi. Kahramanın biraz arızası olması gerekir.

Son dönem en çok sevilen kahraman kim? Behzat Ç. Adam arızanın Allahı. Bu tip kahramanları seviyoruz. Muntazam değil de, insan gibi olan kahramanlar hoşumuza gidiyor.

Superman'ın kriptonitten etkilenmesi bana çok yapay gelmiştir hep. Sanki, "adam o kadar güçlü ki, bir zayıf nokta yapalım da bir şekilde bu adam yenilebilsin." denmiş gibidir. Ayrıca, ulan Kriptonlu bir adamsın, adamın biri memleketinin taşını bulmuş getirmiş ne şekilden şekile giriyon? Şimdi biz uzaya gidip yerleşsek, adamın biri dünyadan bir taş alıp getirse yanımıza, başımız mı ağrır? Nedir yani bu memleket taşına alerji duymalar?

Son dönem Superman'ları fazla okumadım. Ama kitap kapaklarına falan bakıyorum sağlam dövüyorlar Superman'ı. Belki şimdikiler daha çok hoşumuza gider.

lenard

Onursal Üye
29 Haz 2009
382
2,203
Adam Superman oluyor,bizden üstün diye sevmiyoruz.Clark Kent oluyor,bizden ezik,memur tipli biri diye sevmiyoruz..Ee bu adam napacak?..Hiç bişey yapamayacak..Vatansız,memleketsiz..Dünyada efendi efendi takılsın garibim...

Tardis

Yeni Üye
25 Şub 2012
33
57
1.si herzamanki gibi o zamanki yayın evlerinin(mecmuaların) fazla reklam ve yayın yapmaması.Zagor Tektas gibi saygı görmedi Züperman

2.si Çizimlerine alışkın olmadığımızdan

3.sü Süperman okurken insanın aklıma ben olsam bu güçlerle dünyayı ele geçirirdim geliyor.Okadar güçlü adamın karşısında tek güçlü adam ise Nükleer adam oda zaten uzaya uçtu.He birde hikayenin sonuda yok.Lex luthor kaçıyor dönüyor :D

Neyse biz süpüdermana devam

The Amazing

Yeni Üye
Superman i en baştan beri sevmeme nedenlerim; adamın her tarafından güç fışkırıyor. Tek zayıf noktası kriptonit. Uzaydan yer yüzüne inmiş ne idüğü belirsiz bir çocuk. O kadarda dramatik bir hikayesi de yok. Ama her şeyden önce Superman de neredeyse bilimsellik hiç yok. Sarı güneşten güç alması bile saçmalık. Açıklamalara çok yer verilmemiş bence. Aslında bu yüzden tek Superman i değil çoğu DC karakterini sevmiyorum. Ne diyordum? Marvel Forever!

ozibuzi

Yeni Üye
19 Haz 2009
77
27
darknessin notuna katılıyorum DC evreni bizim için hiç bir zaman marvel kadar sevilmeyecektir

enygma

Çeviri & Balonlama
6 Haz 2011
294
2,644
Takim tutar gibi cizgi roman sirketi tutmak beni rahatsiz ediyor dogrusu. Yani dc taraftari olup Marvel gebersin demek ya da marvel taraftari olup biz dc okumayiz demek cok yanlis. Son cikan Avengers vs X-men serisinde marvel yazarlarinin Cyclops'u harcamalarindan sonra marvel'dan ne kadar sogusamda yeni cikacak cizgi romanlari hevesle bekliyorum yine de Dc karakterlerine hayran biri olmama ragmen.

Cogu kisinin aksine ben gercekten Superman'i cok severim. Cunku Superman cizgi romanlari genelde biraz dikkat ederseniz kavga-dovus olayini on plana almaz. İnsani insan yapan nedir, ahlak sinirlarimizi nereye kadar koruyabiliriz, koskoca dunyanin sorumlulugunu omuzlarinda hissetmek ne demektir gibi onemli sorulara egilir hikayeler. Yumruk dovusleri vs sadece arka plandir.

Superman: For Tomorrow hikayesi insanlara yeterince yardim edemedigi icin gunah cikartan bir kahraman gosterir biz, For All Seasons hikayesi siradan insanoglunun tanrisal gucteki bir karakterin hayatinda nasil buyuk bir etki birakabildini, All Star Superman ise insani bastan cikaracak kadar korkunc bir guce sahip olmanin verdigi azabi anlatir. Daha bircok hikaye sayabiliriz bu sekilde felsefik egilimleri olan ama demeye calistigimin anlasildigini dusunuyorum.

Superman'in cektigi aciyi da yabana atmamaniz gerekir. Butun gezegeni, butun halki yok olmustur bu adamin. Kripton'un baskenti kandor'u bir sise icinde buldugunda bunca gucunu bosverip oraya yerlesecek kadar ozlemistir, hasret duymustur dogdugu yere.

Dusmanlari ise bilinenin aksine gayet kalitelidir. Lex Luthor Dc evrenindeki suphesiz en zeki insanlardan birisidir ve onu lex luthor yapan sey ise hayatini 'aklin kas gucunu yenebilecegini' kanitlamaya adamistir. Sirf bu yuzden bile siradan kotulerden daha cok saygiyi hak eden bir karakterdir. Umarim ileride cekilecek filmlerde eski filmlerdeki gibi boylesi bir karakteri sebek gibi gostermeye calismazlar.

Turkiye'de ragbet gormemesinin en buyuk sebebi insanimizin su sacma anti-kahraman hayranligindan kaynakli.kaz kafali, emir dinlemez, kas yigini Wolverine bir cok kisiye daha cazip geliyor en basitinden.

Ne zaman insanimiz anti kahraman hayranligini ve sirket fanboylugunu birakirsa iste o zaman aslinda oldukca derin bir karakter olan Superman'in degeri anlasilabilir.

Ayrica yukaridaki yazismalarda fark ettim, Superman sadece kriptonite degil buyuye karsi da dayaniksizdir.

cobra

Süper Üye
23 Kas 2009
526
1,400
Aslında neye göre tutmamış orası tartışılır , sanki bir sürü süperkahraman tutmuşta bir tek Superman tutmamış gibi bir algı var yazıda . Öncelikle geçmiş dönemlere bakarsak italyan türünün daha başarılı olduğu bir gerçek buna rağmen Superman onların karşısında çokta başarısız olmamış eğer forumdaki türkçe basılmış çizgiromanlara bakarsak azımsanmayacak sayıda Superman sayısı var ki birçok süperkahramandan çok daha fazla .

Karakterin popülerliği ve bilinirliği bile çoğu kahramandan fazladır , bugün yoldan geçen birine Superman resmi göstersen bilmeyen çıkmaz neredeyse ama diğer kahramanların resimlerini göstersen sayı Superman'i bilenler kadar olmaz. Hatta populerliğinden yeşilçam bile yararlanmıştır türk sinemasında en çok filmi yapılmış süperkahraman herhalde Superman'dir :) .

İşin çizgiroman boyutuna gelirsek malesef çoğu olumsuz yorum Superman okumamış ellerden çıkmış , sanki bütün süperkahramanların güçleri zayıflıkları çok mantıklıda birtek Superman'in ki mantıksız , Superman'in düşmanları DC evreninin en büyük tehditleri arasında baş sıralarda yer alır, hele Lex Luthor herzaman aklın ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor (kötü yönde gösteriyor o ayrı :D) .

DC Marvel kadar satar mı dersek , basılmıyor ki görelim :) Red Son, For a man who has everything , Whatever happened Man of Tomorrow , Doomsday gibi hikayeler basılsa (sanırım bazıları basılmış tekrar basılsa iyi olur) görebiliriz , yayınlanmamış o kadar çok kaliteli DC hikayesi var ki malesef insanlar bunları bilmedikleri için biraz temelsiz yorum yapıyorlar.

Smallville dizisi bile yayınlandı ve sevilerek izlendi, cidden Superman tutmamış mı :D son olarak artık Superman'in kıyasıya dövüştüğü bir film'in yapılmasını bekliyorum , millet hiç yumruklarını kullanmıyor zannediyor :D.