Türkiye Çocuk-sayı-55 ( 15 Şubat 1984 ) 48 sayfa

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,491
4,942
Osmaniye
Güzel bir çocukluk geçirdim, akrabalarımız kalabalık olduğundan bir teyzemin oğlu Milliyet Çocuk dergisi alırken başka bir teyzemin oğlu da Türkiye Çocuk dergisi alıyordu, bense Tercüman Çocuk dergisi alıyordum. Dergilerin birikmesini bekler bir hafta bir teyzemin bir hafta diğer teyzemin evine gider dergileri topluca okurdum. Türkiye Çocuk dergisinin içerisinde yer alan Bora Feza Pilotu isimli çizgi roman benim çok ilgimi çekiyordu ( daha o yaşta uzaya, bilim kurguya vs ilgim vardı) ancak isimde yer alan Feza kelimesinin ne olduğunu bilmiyordum. Meğerse anlamı uzaymış. O sıralar Feza kelimesi hala uzay kelimesinin yerine kullanılıyordu. Şimdilerde çoktan unutuldu.

Derginin içerisinde yer alan "feza" ile ilgili bir magazin haberi de ilgimi çekti, sayfayı buraya ekliyorum.

Bu arada harika bir sayı olduğunu belirmeliyim. Bildiğimiz "klasik" Türkiye Çocuk dergisinden çok farklı. (Sorumlu yayın müdürü Rahim Er'miş, kendisi halen Türkiye Gazetesinde köşe yazıları yayınlanıyor. Daha sonraları müdür olarak gördüğümüz Şaban Çibir'e Allah rahmet eylesin)

Son olarak murtaza5 üstadın eline emeğine sağlık, teşekkür ederim.