Tarkan – Canavar

gandor08

Yönetici
6 Ocak 2013
18,320
143,757
Abi çok teşekkürler Tarkan arşivime bir eser daha ilave ettim. Zamanında gazetelerde baya çizgi roman vermişler.

ertuğrul

Admin
5 Nis 2009
24,903
143,344
Kolibri'den nefis bir paylaşım daha.
Gerçekten nefes kesen cinsten.
Eline sağlık değerli dostum.
Emeklerin için teşekkür ederim.

vefalı

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
16 May 2009
3,982
80,037
Tarkanın tadını bu şekilde almakta güzel,değerli paylaşımlarınız için teşekkürler büyük üstat emeğinize sağlık.

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,053
9,285
Kastamonu
Harika bir tam macera. Üstelik, bulunması zor cinsten.

Çok teşekkür ederiz üstadım.

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,378
305,586
Günümüzdeki gazetelerin tiraj düşüklüğü sorununu çözmelerinin tek yolu var;
bant halinde ya da promosyon olarak çizgi romana yer verecekler.
Bakın tirajlar nasıl pik yapıyor.
Teşekkürler Sayın "kolibri";
hem bu nadide paylaşım için,
hem emekleriniz için,
hem de güzel gönlünüz için...
Saygılarımla...

bayrakzaf.gif

denizkara

Yeni Üye
28 Mar 2010
0
236
denizci
Forumda bugüne kadar Tarkan'a rastlamadım, konu başlığı da yok Tarkan diye, belki var da bana denk gelmedi, uzun zamandır da Tarkan hiç okumadım, hemen indiriyorum, eline sağlık üstadım :)

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,743
45,050
denize sıfır
İşte en güzel hediye.:) Teşekkürler Kolibri yine asla bulamayacağımız, göremeyeceğimiz güzellikleri önümüze sermişsiniz.

erdallll

Onursal Üye
24 Eyl 2009
1,465
7,222
bekliyordum acaba sıra ne zaman gelecek diye hatta dedim ki olmazsa yazayım tarkan maceralarından birer tane örnek olsun paylaşım yapın diye ama şimdi görünce çok mutlu oldum yayınlandığı yıllarda elimde 15 kadar vardı.yanlış hatırlamıyorsam tarkanın kurtunu canavar diye istemiyordu köylüler.neyse merak ettiğim bir eseri daha okuyacağım sayenizde.teşekkurler üstad.

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
4,994
22,899
Sarıyer
İlginç bir macera. Sürekli bir yerlerde seyahat halinde gördüğümüz Tarkan bu sefer bir köye yerleşmiş bir durumda hatta o köyde kalabilmek için sevgili kurdunu bile gözden çıkartmayı düşünüyor. Ayrıca, Tarkan'ın en sakin seyirli macerası budur herhalde, sadece bir kere döğüşüyor onda da hasmını bağışlıyor. Oldukça humanist bir Tarkan var karşımızda.

Teşekkürler, üstad.

12 Şub 2010
15,003
547,069
Tarkan hakkında bilinmeyenleri, bilmediğimiz maceralarını, çizerlerini öğrenmek için kolibir üstadı izlemek gerekiyor.
Bu ve benzeri konuları kapsayan bir ansikopedimiz yok.
Bu açığı kapatmak sevgili kolibri'ye düşüyor.
Üstadımızın birikimi, arşivi bunu gerçekleştirmeye elverişli.
Teşekkürler, saygılar...

prince

Onursal Üye
20 Ağu 2012
4,484
27,648
Yağmurla güne uyanmak ve Kolibri klasiğiyle bilinmeyenlere erişmenin keyfini sürmek.Şans diye bir şey varsa, Kolibri ismidir bana göre.
Ellerine sağlık üstadım,çok teşekkür ediyorum...

cams

Yeni Üye
10 Ocak 2010
12
13
İlginç bir macera. Sürekli bir yerlerde seyahat halinde gördüğümüz Tarkan bu sefer bir köye yerleşmiş bir durumda hatta o köyde kalabilmek için sevgili kurdunu bile gözden çıkartmayı düşünüyor. Ayrıca, Tarkan'ın en sakin seyirli macerası budur herhalde, sadece bir kere döğüşüyor onda da hasmını bağışlıyor. Oldukça humanist bir Tarkan var karşımızda.

Teşekkürler, üstad.
Benim diyebileceğim, asıl yazarı, çizeri Sezgin Burak'ın dışındakiler korsan iş. Olur mu olur. Adam garibim bir çizer ve para kazanmak içimn çalışıyor ve (197li senelere göre yazıyorum) içeriği, kalitesi isminden belli tabloid gazetesi Bulvar gazetesinde kahramanın kişiliğine, karakterine, aslına aykırı tuhaf bazende kötü çizimli tefrikalar yayınlandıysa telif ödemeden yazarı ezerek korsan iş yapmışlar.
Hele yukardaki gibi Kurdunu gözden çıkartmayı düşünen, köyde yerleşmeye çalışan hümanist bir Tarkan ise 1970li yılların havasında oldukça sembolik mesajları da var.
Hiç okuyasım gelemedi ama belki okur sonra tekrar yazarım.

Ama Kolibri harika taramalar yapıyordu Hiç yüzünü göremeyeceğimiz , kapağını dahi göremediğimiz, hakkında iyi kötü konuşup düşündüğümüz bir sürü eski Türk çizgiromanına Kolibri sayesinde kavuştuk.
Bu da mesajları ile okunası bir çizgiroman.
Ahmak bir Tarkan ve Türk obası var karşımızda yol iz sürmeyi bilmiyorlar. Her söze inanıyorlar, sadece görünüşe aldanıp evhamlarla dolular hatta Türk, savaşçı Tarkan'a zarar vermek için düşman ile işbiriliği dahi yapıyorlar.
Öteki yanı ise Vasili köye başka seferlerde daha büyük zararlar versin diye serbest bırakılıyor.
Tarama için tekrar teşekkürler ederim.

Son düzenleme: