Sevgili Haluk Abinin (Profesör) Vefatının 7. Yılı

kast44

Kıdemli Üye
19 Tem 2012
185
340
Sevgili Haluk Yücesoy (Profesör) abimizi son yolculuğuna uğurlamamızdan bu yana tam 7 yıl geçmiş. Eksikliğini daima hissettiğimiz 7 tam koca yıl...

Çizgi romanı hepimizden çok severdi ama hepimizi en derinden etkileyen yanı, sınırsız hoşgörüsü ve insan sevgisiydi sanırım. Süper kahramanların sadece çizgi romanlarda ve filmlerde olmadığını öğrenmiştim sayesinde, zira o benim için bir süper kahramandı. Süper kahramanlar ölmez sadece boyut değiştirir.
Büyük bir özlemle anıyoruz seni, Sevgili Haluk Abi. Ruhun şad, mekanın cennet olsun.

Haluk-Y-cesoy.jpg
Allah rahmet eylesin...

hüseyin aksakal

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
7 Eyl 2010
776
5,747
Kdz. Ereğli
Türkiye'de çok az kişi çizgi roman kültürüne Profesör Haluk Yücesoy kadar katkı sağlamakla övünebilir ama onun asıl belirleyici niteliği hoşgörüsü, cömertliği, yardımseverliği ve daha birçok güzel şeyden oluşan ve "insaniyet" olarak özetlenen bir nitelikti. İyi bir insan, olağandışı güzellikte bir rol modeliydi.

Daha önce de belirttiğim üzere yüz yüze hiç karşılaşmadım ama telefonda ne zaman konuşsak, hayata, doğru yaşamaya ve güzellik arayışına dair benim bildiğimden daha fazlasını bilen biriyle konuştuğum hissine kapılırdım. Shoryuken ile bir sohbette, 'Öyle iyi bir insan ki müvekkiline ceza veren hakim (Merhum avukattı ya) ben olmak istemezdim,' dedim. Üzülür gibime geliyordu çünkü.

Yeri dolmayacak kimse olamayacağını söyleyen bazı kişiler vardır. Eh, onlara yanıldıklarını söyleyebilirim. Haluk Yücesoy'un yeri dolmuyor.

Keşke hala aramızda olsaydı...