Sadece jeneriği hoşuma giderdi. Ben Sinbad ve He-man'i tercih ederdim..
Çizgi dizide şarkıyı seslendiren Mitsuko Horie ablamız sevdiğim bazı başka animelerde de önemli karakterlere sesiyle hayat vermiş. Bu yetenekli şeker gibi ablamıza saygılarımı sunuyorum
Çocukluğumun katili ilk platonik aşkım. Terry öldüğünde 3 gün ulusal yas ilan etmişti annem. Ailecek izlerdik keza. Oturup hüngür hüngür ağlamışlığımız var ailecek.
Kıymetli paylaşımınız için teşekkürler sevgili Melih.. Müsaadenizle ufak bir saptama yapmak istiyorum zira hayatını attan düşerek kaybeden Anthony idi.. www.youtube.com/watch?v=GHAxf1310jQKomşuda seyretmiştik (her Türk insanı gibi evimizde tv yoktu o sıralar) Terry'nin attan düşerek olmesini, ablam komşunun evine yalnız gitmemek için beni de götürmüştü...Ne kadar duygulanmıştık, ablam ve ben şoke olmuştuk. İçimizden bir şeyler kopup gitmişti. Ve küçük aklımla neden iyiler ölmek zorunda diye düşünmeye başlamıştım.
Kıymetli paylaşımınız için teşekkürler sevgili Melih.. Müsaadenizle ufak bir saptama yapmak istiyorum zira hayatını attan düşerek hayatını kaybeden Anthony idi.. www.youtube.com/watch?v=GHAxf1310jQ
Est, rica ederim. Evet haklısınız, sevgili Malatyalı da aynı hatayı yapmış, herhalde okur okumaz düzeltme yapmadığımdan ötürü gözümden kaçmış. Uayrınız için teşekkür ederim..
Tespitiniz çok doğru. Attan düşerek ölen Antony. Düzeltir özür dilerim. Ayrıca dikkatiniz için de bravo.
Not: Malatyalı nikli sayın üyemiz de aynı hatayı yapmış galiba...
Candy başlığı altında yapılan çok önemli bir paylaşım. Çeviriyi yapıp, bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim Sevgili ed86. Eminim Şeker Kız Candy'nin 9 sayıdan oluşan shoujo manga dergileri bir çok üyemiz tarafından indirilip beğeniyle okunacaktır.70'li yılların shoujo türü mangasından esinlenilerek yapılan bir anime daha. Türkçe okumak isteyenler için şu linki vereyim önce;Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Benim gibi 80'ler de doğanlar bunu Kanal D de akşam haberlerinden önce izlemişti. 96-97 dönemiydi. Akşam haberlerinden önce sırayla Tsubasa, Şirinler ve en son olarak Candy verilirdi. Ağır dramaydı. Anthony'nin malum sahnesi kaç nesile travma yarattı. Ey gidi...
Candy başlığı altında yapılan çok önemli bir paylaşım. Çeviriyi yapıp, bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim Sevgili ed86. Eminim Şeker Kız Candy'nin 9 sayıdan oluşan shoujo manga dergileri bir çok üyemiz tarafından indirilip beğeniyle okunacaktır.
O zaman şöyle düzeltelim; çeviriyi yapan fansun ekibine ve bizlerle buluşturduğunuz için size çok teşekkür ederim.Yok çeviriyi ben yapmadım. Şeker kız candy çeviri ekibi adlı bir fansub yaptı. Sadece okumak isteyenlere ulaştırmış olmak istedim.Yanlış anlaşılma olmasın.
Malesef finalde evlenmiyorlar. Bay Albert yani William Amca zaten Candy'nin üvey babası konumunda onu evlat edinen kişi. Hippi Bay Albert'ı ben de çok severim. Özellikle Candy ile Bay Albert'ın o muhteşem göl kenarına aşığım. Animenin sonunda Candy her travmadan sonra döndüğü Pony'nin Evi'ne dönüyor yanında da Bay Albert var. Travmaları; Terry'i Susanna için terk etmek ve Stear'ın savaşta uçağının düşerek ölmesi.Hepimizin ezberlediği ilk japonca şarkı muhtemelen Candy'nin açılış parçasıydı ^^ Candy'i sevmeyen yoktur lakin ben kement atan, cesur, ağaçlara tırmanan, erkek fatma bir karakter olduğu için 2 kat fazla severdim Terry'e karşı bir hayranlığım yoktu. İskoç etekli naif Anthony'i daha çok severdim. Çaldığı o hüzünlü gayda melodisi hala kulaklarımda. Hafızama en çok kazınan sahne Anthony'nin ölümünden önce, panayırda yaşlı bir kadın tarot falı bakıyordu ve elinde orak tutan ölüm meleği kartı geliyordu. Hatta kadın kartları ikinci kez karıyordu lakin yine ölüm kartı çıkıyordu Anthony'e
Tabii Terry'nin göl kenarında Candy ile dans ederken aniden durup sessizleşmesi ve Candy'i öptüğü sahne de unutulmaz. Candy kızıp, utanıp, tokat atmıştı. Bir de Bay Albert vardı en çok ona hayrandım. Çünkü Candy'i boğulmaktan kurtarmıştı. Hayvanlarla çok iyi anlaşan, gür sakallı, hippi kılıklıydı Ülkemizde dizinin sonunu asla yayınlamadılar! Hep aynı bölümden sonra başa dönüyordu, çok sinirleniyordum! Yıllar geçti internette araştırırken hikayenin sonunu öğrendiğimde gözlerime inanamamıştım. Meğer Candy küçükken "tepedeki prens" adını taktığı, çayırda gördüğü o gayda çalan genç, kendisini evlat edinen kişi Bay Albert imiş! Finalde evleniyorlar ve mutlu son
Terry öldüğünde derken? Anthony olmasın o?Çocukluğumun katili ilk platonik aşkım. Terry öldüğünde 3 gün ulusal yas ilan etmişti annem. Ailecek izlerdik keza. Oturup hüngür hüngür ağlamışlığımız var ailecek.