Prens Namor sayı 2 İnanılmaz Serüvenler Dergisi

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,145
Prens Namor sayı 2 İnanılmaz Serüvenler Dergisi

Güçleri: Melez yapısı onun hem suda hem de su dışında nefes almasını sağlar. Mutasyonu nedeniyle ayak bileklerinde çıkan kanatlar sayesinde uçabilir. Süper-insan kuvvetine sahiptir (tüm Atlantislilerden daha kuvvetlidir). Suda çok hızlı ve çok rahat hareket eder. Sudaki soğukluk ya da basınç değişikliklerinden etkilenmez. Gözlerinin yapısı karanlık sularda bile görebilmesini sağlar. Sudan uzun süre uzak kalırsa gücü hızla azalmaya başlar. Bütün bir hafta boyunca sudan uzak kalırsa tüm gücünü kaybedip ölür.

Biyografi: Prens Namor deniz altındaki Atlantis Krallığı'nın prensesi Fen ile Amerikalı denizci Kaptan Leonard McKenzie'nin oğludur.

1920 yılında McKenzie'nin Kahin adlı gemisi Antartika'ya bir keşif yolculuğuna çıktı. McKenzie burada Lemuria ırkına ait şehrin kalıntılarını buldu. Kalıntıları incelemek için buzdağını patlayıcılarla parçalamaya başladı. Fakat buranın altında okyanusun dibinde Atlantis'in başkenti yeralmaktaydı. Atlantis imparatoru Thakorr meydana gelen hasarın nedenini araştırması için maceracı kızı Fen'i gönderdi. Fen suyun dışında da beş saat boyunca nefes alabilmesini sağlayacak bir iksir alıp araştırmaya gitti. Kahin'e çıkan Fen'i görünce McKenzi ve mürettebatı şaşkına döndü. Fen bu insanlardan kısa zamanda İngilizceyi öğrendi. McKenzi ve Fen birbirlerine aşık olup evlendiler. Birkaç hafta geçip de Fen hala dönmeyince Thakorr onun esir düştüğünü sanarak yüzeye bir savaşçı grubu gönderdi. Kahin'in mürettebatı ile olan çatışma sonucunda McKenzie öldü. McKenzie'den hamile olarak Atlantis'e dönen Fen burada oğlunu doğurdu. Fen ilk insan ve Atlantisli melezi olan oğluna "İntikamcı Oğlan" anlamına gelen Namor adını verdi.

Atlantis'te büyüyen Namor insanları düşman olarak benimseyerek büyüdü. Dalgıç kıyafeti içindeki insanları istilacı birliklerin izcileri olarak görüyordu. Thakorr onu araştırma yapması için yüzeye gönderdi. İlerleyen aylarda Namor deniz dışında geçirdiği süre boyunca insanlarla anlaşamadı ve süper-kuvvetini onlara karşı kullandı. Bu olaylar onun ilk Human Torch (Fantastic Four üyesi olan değil) ile savaşmasına neden oldu. Bir polis olan Betty Dean ile yakınlaşması onun insanlara karşı olan bakış açısını değiştirdi.

II. Dünya Savaşı sırasında Nazi birlikleri Atlantis'in başkentine saldırınca Namor onlarla savaşmaya and içti. Namor, Human Torch, Toro ve Captain America biraraya gelerek Invaders adlı ekibi kurdular (Marvel dünyasının ilk süper-kahraman ekibi). Invaders uzun süre Naziler ve süper-ajanlar ile savaştı. Savaşın bitiminin ardından Atlantis şeddetli depremlerle sarsılınca Namor bunu araştırmaya başladı. Sonunda babasının Kahin adlı gemisinin hayatta kalmış mürettebatı Paul Destine ile karşılaştı. Paul Destine kendine Destiny adını vermişti. Destiny'nin Güç Miğferi adlı silahı yüzünden Namor hafızasını kaybetti ve kendini New York'ta buldu.

Yıllar sonra ikinci Human Torch olan Johnny Storm onun kim olduğunu anlayınca deniz suyunun hafızasını tazeleyeceğini düşünerek onu denize attı. Gerçekten de Namor onu bu hale getiren Destiny ve bir zamanlar yer aldığı Invaders ekibi dışında pek çok şeyi hatırlamıştı. Fakat Namor geri döndüğünde Atlantis başkentini atom bombalarının testleri yüzünden harabeye dönmüş olarak buldu. Öfkeye kapılarak intikam almak için New York'a saldırdı. Onu Fantastic Four durdurdu. Kurtulan Atlantislileri bulup Thakorr'un öldüğünü öğrenince kendini Atlantislilerin hükümdarı ilan etti. Hemen Atlantislileri organize edip yüzey insanlarına saldırdı, fakat gene Fantastic Four tarafından durduruldu.

Namor Fantastic Four'un üyesi Susan Storm'a ilgi duymaya başladı. Susan'ı yakaladı, ama su altına çekince neredeyse boğulmasına neden olunca onu hemen yüzeydeki bir hastaneye götürdü. Bir insanı kurtarmasına öfkelenen Atlantisliler onu hükümdarlıktan attılar. Namor buzullar arasında kalmış Captain America'nın donmuş bedenine rastladı. Yıllar önce birlikte savaştığı adamı hatırlamadı ve öfkelenip buzulu suya fırlattı, yıllar sonra bu buzulu Avengers ekibi bulacaktı.

Artık Atlantik Okyanusu'nda kurdukları bir üste yaşamakta olan halkının arasına geri döndü ve tekrar onların lideri oldu. Burada Lady Dorma'ya aşık oldu. Hafızası tamamen yerine gelip Invaders'da geçirdiği zamanı ve düşmanı Destiny'i hatırlayınca Atlantis'in eski başkentinin harabeye dönmesinden tamamen insanları sorumlu tutamayacağını anladı ve insanları düşman olarak görmeye son verdi, hatta bazen onlara yardım bile etmeye başladı. Dorma ile evlendi, fakat evlendikleri gün karısı Namor'ın düşmanı Llyra tarafından öldürüldü. Yas tuttuğu süre boyunca Namor Atlantislilerin lideri olarak görevleri geri plana itti. Sonunda kendine gelince liderliğine devam etti, hatta birkaç yıl boyunca Defenders adlı süper-kahraman ekibinde yeraldı.

Namor yıllar sonra dünyada büyümüş bir uzaylı olan Marrina'ya aşık oldu. Atlantislilerin konseyi onu görevlerine az vakit ayırmakla suçlayıp tahtı iade etmesini istediler. Namor istenileni yaptı, fakat kısa süre sonra eski arkadaşı Captain America ona Avengers'a katılmasını teklif etti. Namor kabul etti ve ekipte aktif üye olarak yeraldı.

Atlantisliler arasında baş gösteren anlaşmazlıklar bir sivil savaşın çıkmasına neden oldu. Sonunda Atlantislilerin bir bölümü ayrılarak Deluvia adlı yeni bir deniz altı krallığı kurdular. Namor onların başına geçmeyi kabul etti. Marrina ile evlenip onu kraliçesi yaptı. Yeni krallığı ile ilgilenmek için Avengers'dan ayrıldı.

Kral ve kraliçenin mutluluğu kısa sürdü, çünkü Marrina hamile kalınca uzaylı biyolojisi yüzünden çıldırdı. Marrina dev bir su canavarına dönüşerek okyanuslarda terör estirmeye başladı. Namor ve Avengers onu durdurmak zorunda kaldı. Sonunda Namor karısını ekip arkadaşı Black Knight'ın kılıcı ile öldürmek zorunda kaldı. Savaşın sonunda Namor'ın da öldüğü sanıldı.

Namor aşırı saldırgan bir yapıya bürünüp çıldırmanın eşiğine geldi. Onu bulan Dr. Alexander bunun sebebinin Namor'ın kendini hem yüzey insanı hem de Atlantisli olarak gördüğünden bu iki bölge arasında sürekli gidip gelmenin yarattığı oksijen değişikliği olduğunu anladı. Onun iyileşmesine yardım ettiler. Namor öldüğü sanılırken gizlice hareket edebileceği Oracle Inc. adlı bir şirket kurdu. Şirkette olan olaylar yüzünden kim olduğunu açıklamak zorunda kaldı ve herkes ölmediğini öğrendi. Sonunda Oracle Inc.'i kapattı ve okyanusa halkının arasına döndü.TİMuR KhaN ARKADAŞIMIZDAN ALINTIDIR.
ATLANTİS PRENSİ NAMOR YERİNE BAYTEKİN DEMEYİ YEĞLEMİŞLER.
AMA ZATEN BİR GÖKLER HAKİMİ BAYTEKİN VARDI.ODA FLASH GORDON'UN TÜRKLEŞTİRİLMİŞ ADIYDI.BÖYLE BİR ZORLAMAYA NE
GEREK VARDI.DENİZLER HAKİMİ, ATLANTİS PRENSİ NAMOR,YADA HERİKİSİDE DENEBİLİRDİ.BASKI KALİTESİNE ÖZEN GÖSTERİLSE VE
32 SAYFA SADECE NAMOR OLARAK BASILSA BÖYLE ÇOK KISA
ÖMÜRLÜ OLMAZDI.BU İŞİ YAPANLAR BELKİDE KENDİLERİ ÇİZGİROMAN
OKUMUYORLARDI.O ALTIN DÖNEMLERDE TİCARET İÇİN YAPIP ÇOK AZ GİDERLE ÇOK PARA KAZANMAK İSTİYORLARDI.BÖYLECE BİNDİKLERİ DALI KESTİKLERİNİN AYIRDINDA DEĞİLLERDİ.AZ KAZANIP KALİTEYE ÖNEM VERSELERDİ,BELKİ BUGÜN YAYINCILIK İŞİ CAZİBESİNİ HALA KORUR DURUMDA OLACAKTI.AMA ONLAR ALTIN YUMURTLAYAN TAVUĞU KESİP ALTINLARIN HEPSİNE ULAŞMAK İSTEDİLER.
YABANCI DİLDE ÇİZGİROMANLAR BÖLÜMÜNE LİNKLERİNİ EKLERİM.
BELKİ ÇEVİRİ VE BALONLAMA BÖLÜMÜNDEN ARKADAŞLAR BU GÜZEL ÇİZGİROMANA BİR EL ATARLAR BAKARSINIZ......


Prens Namor sayı 2 İnanılmaz Serüvenler

Merge.pdf-000.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

akyıldız

Süper Üye
15 Nis 2010
1,783
2,667
Ellerine sağlık zamangezgini sıkı bir takipçinim. Bilmkurgu kitaplarını özelleştirip güzelleştirmen ve eski eserleri kazıp günışığına çıkartman bir harika.
 

mizahicizgi

Aktif Üye
26 Eyl 2010
403
958
Olağanüstü paylaşımına teşekkürler zamangezgini, konu hakkında
her türlü bilgi ve ayrıntı çizgi severler için ne ararsan güzel paylaşımda
bulmak mümkün.
 

kartal

Onursal Üye
17 Şub 2011
4,303
4,528
Zamangezgini kardeşim çok çok teşekkür ederim,yine o alıştığımız emek dolu Zamangezgini hediyelerinden birini daha görmek inan çok güzel.
Sevgili kardeşim ellerine sağlık,en iyi günler dilerim.
 

büyük beyaz

Yönetici
Çeviri & Balonlama
E-Dergi Takımı
17 Ağu 2009
17,740
44,211
denize sıfır
Namor ilgi çekici bi anfibi kahraman.uçmak yakışmıyor ona su altı daha güzel.:)zaman gezgini sayesinde bilimkurgu çiçek açtı.:)
 

varülke

Guest
24 Şub 2012
51
72
Atlantis prensi namor, keşke çeviri balonlamadaki kıymetli dostlar bir el atsalarda renkli serüvenlerini okusak.Güzel paylaşımın için çok teşekkür ederim
zamangezgini.
 

Karakanca

Kıdemli Üye
23 Ara 2010
134
1,079
Anlatım mı daha ilginç, bu nadir çizgiroman mı karar veremedim. Çizgiromanın çizerinin bile konu hakkında bu kadar ayrıntılı bilgiye sahip olduğunu sanmıyorum.

Teşekkür ederim.
 

sarkomer

Yönetici
18 Ağu 2009
13,336
302,525
İnanılmaz paylaşımlarınız devam ediyor.
Emek ve her zamanki gibi harika sunumunuz için teşekkür ediyorum.
Sevgi ve saygılarımla...

bayrakzaf.gif
 
12 Şub 2010
15,006
544,071
Prens Namor 'un öyküsündeki üslup bana, ağırlıklı olarak Korku çizgi romanlarındaki, biraz da Conan'lardaki üslubu çağrıştırdı.zamangezgini dostumun bu ikinci Prens Namor paylaşımında yazarına ilişkin bir bilgiye rastlayamadım.
Bu nedenle birinci paylaşımına baktım. Yabancı kaynaklı kapakta sanırım yazar ve çizerlerine ait üç isim görünüyor. Birisi yazarı olsa gerek.
Gerçi Korku çizgi romanlarındaki yazarları da ismen tanımıyorum ama, bu çağrıştırmayı fırsat bilerek bir bakayım dedim. Sonunda bunu aydınlatmak için fazla kafamı yormayıp zamangezgini dostuma havale etmenin kolaycılığına kaçayım dedim. Çünkü çabamın sonuç vermeyeceği belli:)
Yazarının Stan Lee ekolünden geldiğini tahmin ediyorum, üsluptaki akrabalık nedeniyle.


zamangezgini'ne teşekkür ve saygılarımla.
 

Doktor Kim

Aktif Üye
17 Mar 2011
325
14,145
SEVGİLİ PROFESÖR;YAZAR J.M. DEMATTEIS EISNER ÖDÜLLÜ BİR ÇR YAZARIDIR.
MARVEL COMICS İÇİN ÇALIŞMIŞTIR.AYNI ZAMANDA PROFESYONEL MÜZİSYENDİR.ROCK MÜZİK HAKKINDA GAZETE YAZILARI YAZMIŞTIR.FİLM VE TV YAZARLIĞIDA YAPMAKTADIR.SPIDER-MAN.SUPERMAN,BATMAN VE DAHA BİRÇOK MARVEL KAHRAMANINA ÇR YAZARLIĞI YAPMIŞTIR.OTOBİYOGRAFİK ÇR
BROOKLYN DREAMS,GENÇ OKURLAR İÇİN ABADAZAD SERİSİ,VE SON KİTABI
IMAGINALIS.
5152j6u7x5lbo2204203200pisitbstickerarrowclicktopright3576aa300sh20ou01.jpg


51xbjcd623lss500.jpg


218948.jpg


1433548.jpg


14899.jpg


void0bnb.jpg


/yazar j.m. dematteis'in çocukluğu ve gençliğinden öyküler anlattığı ve glenn barr tarafından çizilen, şeytani bir zekaya sahip çizgi roman. hatta belki de çizgili roman. zira 500 sayfaya yakın bu cilt, dahiyane ve şiirsel anlatımıyla kendini edebi bir esere dönüştürüveriyor. farklı çizim tekniklerini aynı yapraklarda buluşturmasından tutun, insanı "sus ne olur sus ağlicam şimdi" noktasına getiren hüzünlü üslubuna, bittiği an kendinizi boşlukta hissetmenize sebebiyet veren o leziz tarzına kadar her şeyiyle bir başucu kitabı brooklyn dreams./

BOB BUDIANSKY ÇR YAZAR VE ÇİZERİ ODA MARVEL İÇİN ÇALIŞMIŞ OLUP ESAS ÜNÜNÜ TRANSFORMERS İÇİN YAZARLIĞI YANINDA TRANSFORMERS KAREKTERİ GELİŞTİRMESİYLE YAPMIŞTIR.GHOST RİDER İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMALARI VARDIR.

DANNY BULANADİ İSE ÇİZGİROMAN ÇİZERİDİR.ÇALIŞMALARI İÇİN
ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN..



samson3637jmj.jpg

SAMSON
bulanadichan.jpg

CONAN Üçüncü grafik çizgi roman “ Adaların Hakimi Conan” bu güne kadar yayınlanan en uzun grafik çizgi romandı. Usta yazar Roy Thomas’ın hikayesinde 70 yaşındaki Conan tekrar denize dönerek en zor karşılaşmalarından birisini gerçekleştiriyordu. İnanılmaz ressam takımı ile ( John Buscema, Danny Bulanadi, Ricardo Villamonte ve Armando Gill) bu çizgi roman inanılmaz bir hal almıştı.

tarzandvd.jpg

ÇİZER RUSS MANNİNG, ÇİNİLEYEN DANNY BULANADİ
 

Gulyabani

Yönetici
15 Ara 2010
5,003
22,188
Sarıyer
"Sürekli su altında gezen elemanların saçı nasıl böyle kuaförden yeni çıkmış gibi" diye sorardım ama çizgiroman dünyasında alıştığımız genel yaşam kurallarının sökmediği ortada olduğundan sadece "sorarmış gibi" yapmakla yetiniyorum.

Yine yoğun emek harcamış, sadece çizgi roman değil bir sürü bilgi de paylaşmışsın, teşekkür ederim değerli dostum.
 
Son düzenleme:

dedo11

Onursal Üye
8 Nis 2013
1,907
5,301
( *Not : Sol kolum alçıda olduğundan , uzun müddet aşağıdaki şablonu kullanmak zorundayım. Özür dilerim.)
Emeğine ve paylaşım isteğine teşekkür ederim.
 
Üst