ed86
Süper Üye
- 3 Kas 2018
- 838
- 1,684
Süper seri ciltler, önceki 183 sayının toplu hali mi yoksa başka hikayeler mi?
Süper seri ciltler, önceki 183 sayının toplu hali mi yoksa başka hikayeler mi?
Çoğunlukla 183 sayılık ana serideki maceraların tekrar basımı. Bazı ciltlerde farklı maceralar da var. (Bir de Süper Cilt diye paylaşılan bazı sayılar aslında ana seriden taranmışlar. Ana serideki "Süper Yayın" ibaresi kafa karıştırıcı olabiliyor. 6, 7, 8, 36 ve 51 bu şekilde. İlk sayılarda ek maceralar olmadığı için gerekli değiller; ama 36 ve 51. ciltlerde ek maceraya yer verilmiş olması kuvvetle muhtemel.)
Forumda mevcut olup ana seriden farklı birer ikişer macera içeren ciltler: 24, 26, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 37, 38, 39, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 52, 70, 81.
Bu süper ciltlerdeki ek maceralar da birbirini takip edecek şekilde iki üç bölümden oluşabiliyor ve bazı maceraların tam hâli için yine iki üç ciltten okuma yapmak gerekebiliyor. Forumda mevcut olmayan 25, 27 ve 40. süper ciltlerde de ek maceralara yer verilmiş olduğu da buradan anlaşılıyor. Forum üyesi dynamo'nun yorumlarından anlaşılan hususlar da var. Mesela 26. sayıda ek macera olduğunu yazmış; ama taramada mevcut değil.
Bu ek maceraların tekrarlandığı da olmuş. Süper Cilt 69'da Cilt 32'deki; Süper Cilt 71'de Cilt 34'teki; Süper Cilt 78'de 30, 31 ve 45'teki ek maceralar tekrar verilmiş.
Ana serideki CBR paylaşımlarının bazıları süper ciltler içinden tarandığı için, ek maceraları da ihtiva edebiliyorlar. Mesela Blackbishop'un 74. sayı taraması bu şekilde; aslında taramanın sonundaki iki macera Bilka Süper Cilt 48'deki ek maceralar. (Bazı ciltler için "İndirdim ama ek macera falan yok" denmesin diye söylüyorum :Ğ)
NOT: Bilka; Örümcek Adam sayılarında yer vermiş olduğu yan karakterlerden biri olan Örümcek Kadın / Maskeli Kadın için ayrıca bir özel sayı da basmış. Bu özel sayıdan sonra Örümcek Adam sayıları içerisinde maceralar vermiş. Toplam beş macera içeren bu özel sayının ilk üç macerası Örümcek Adam sayılarında yok. O sebeple ilgili konunun linkini de ekliyorum:
sarkomer - Maskeli Kadın Bilka Yayınları Özel Sayı 1
Bilgi için teşekkürler. Daha okumaya başlamadım, indireceğim zaman sadece süper ciltleri indirsem kafi o zaman.