Nathan Never'ın En İyi 10 Macerası

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,298
5,415
Nathan Never'ın En İyi 10 Macerası

(2015) Riccardo Maggi (mangaforever)
derleyen: MuratS (çizgidiyari)


1991 yılında yayınına başlayan Nathan Never, Bonelli'nin ilk bilimkurgu ürünüydü; ve bu fütüristik kahraman kısa sürede pazardan büyük bir pay almayı başardı.
"Sardunya Üçlüsü" Antonio Serra, Michele Medda ve Bepi Vigna tarafından yaratılan Nathan Never, her türden düşman tarafından giderek daha şiddetli tehdit edilen düzeni ve adaleti korumakla görevli, Alfa Teşkilatının özel ajanıdır.

Nathan Never'da, bilimkurgu türünün tüm temaları ele alınıyor. Karakterin ve dünyasının yaratılmasındaki ana ilham kaynağı ise kült Amerikalı yazar Philip K. Dick'in bir hikayesinden ortaya çıkarılan Ridley Scott'ın 1982 tarihli başyapıtı Blade Runner.

Tamamen kişisel olan bu sıralama, Nathan Never'ın en güzel 10 öyküsünü önermeyi amaçlamaktadır.


#10
La Fratellanza Ombra / Exodus - ITA Albo Serie Regolare 46/47

Gölge Kardeşliği / Göç - TR'de yayınlandı: LAL 36/37

nathan-never-la_fratellanza_ombra-exodus.jpg


Nathan Never, yüksek dozda kan ve ölümle her birinin kendi çıkarları ve karanlık tarafları yüzeye çıkacak olan 3 farklı grup yüzünden yok olmanın eşiğindeki bir gezegeni kurtarmak zorunda kalacak. Antonio Serra, Calcaterra, Cozzi, Masperi, Rizzato'dan oluşan süper bir grup sanatçının eşliğinde bir kez daha Alfa özel ajanının dünyası daha önce hiç olmadığı şekilde genişletiliyor. Serinin yeni dönüm noktası.



#9
Inferno - ITA Albo Serie Regolare 10

Cehennem - TR'de yayınlandı: AD 10

nathan-never-inferno.jpg


Başarısız bir darbe, aktivist Hans Schneider'ı 1. kata sığınmaya zorlar. Ebeveynler, başına ödül konan, paralı askerler tarafından aranan çocuğu eve getirmek için Nathan Never'ın müdahalesini ister. Çizimlerde Dante Bastianoni ve metinde Bepi Vigna, ırkçılık ile yozlaşmış ve çürümüş geleceğin siyasi dehşetini sunma konusunda başarılı çift; söz konusu albüm, hatırı sayılır bir toplumsal suçlamanın manifestosu.



#8
La Rivolta - ITA Albo Gigante 4

Ayaklanma - TR'de yayınlandı: DEV 4

nathan-never-la_rivolta.jpg


Nathan Never'ın eski tanıdığı Hans Schneider, hapsedildiği maksimum güvenlikli hapishanede, mutasyona uğramışların yeni lideri olmak ve onlarla kıyamet boyutlarında bir isyan çıkarmak amacındadır. Nathan Never, kötülüğün bilge elleri tarafından yönlendirilen karanlık projeleri gizleyen bir katliamdan kaçınmak için bir kez daha müdahale etmek zorunda kalacak. Michele Medda, Stefano Casini gibi ustaların çizimleri sayesinde, daha önce hiç olmadığı kadar araştırmaya ve ellerini kirletmeye zorlanan Alfa özel ajanının en yoğun hikayelerinden biri, kahramanın kasvetli ve karanlık yüzünü ortaya çıkarıyor. Medda ve Nathan Never'ın en politik hikayelerinden biri.



#7
Fenice / La Signora Della Morte - ITA Albo Serie Regolare 76/77

Fenice / Anka'nın Dönüşü - TR'de yayınlandı: ÇD 10

nathan-never-fenice-signora-morte.jpg


Eski düşmanlar Bay Jinx sayesinde hayata geri dönüyor ve yakında galaksinin en çok aranan avı haline gelecek ve hayatta kalmak için elindeki her yolu kullanacak olan Nathan Never'ın peşine düşüyor. Serra metinlerle ve De Angelis çizimlerle bir kez daha, tam bir bilimkurgu eseri yaratarak, dengeli ve doğru diyaloglar ve illüstrasyonlarla yeteneklerini kanıtlıyor!



#6
Fanteria Dello Spazio / L'Ultima Bataglia - ITA Albo Serie Regolare 11/12

Uzay Piyadeleri / Son Savaş - TR'de yayınlandı: LAL 1/2

nathan-never-fanteria_dello_spazio-ultimabattaglia.jpg


Eğitim sırasında bir uzay öğrencisi "kazara" ölür; mutsuz anne Alfa ajansına ulaşır ve böylece kahramanımız, bir şeyler saklıyor gibi görünen, yılmaz Kaptan Connery tarafından eğitilen en iyi uzay öğrencileri arasında gizli görevle araştırma yapar. Çizimlerde De Angelis ve metinlerde Antonio Serra'nın olduğu macera, Nathan Never ve arkadaşlarının gelecekteki maceralarının temellerini oluşturacak olan bu hikayede, hem çizimlerin hem de yazımın özeniyle kesinlikle başarılı.



#5
La Zona Proibita / Uomini Ombra - ITA Albo Serie Regolare 7/8

Yasak Bölge / Gölge Adamlar - TR'de yayınlandı: AD 7/8

nathan-never-la_zona_proibita-uominiombra.jpg


Bir uçak kaçırma olayı, 2 yolcuyu mutantların ve insan atıklarının şehri 'Cehennem Adası'na götürür. Rehineleri kurtarmak ve bölgeyi 24 saat içinde terk etmek özel ajanımıza kalacaktır, ancak her şey planlandığı gibi gitmeyecektir. Karanlık ve dehşet verici bir bilim kurgu sunan Nicola Mari'nin inanılmaz çizimleriyle her sayfada korku hayat buluyor. Hikâye ve senaryo, filmlerden edebiyata, hem Batı hem de Doğu bilimkurgularından alıntılar ve referanslarla doluluğuyla, büyük bir bilim kurgu aşığı olduğunu kanıtlayan Antonio Serra'ya ait.



#4
L'Ultima Onda - ITA Albo Serie Regolare 29

Son Dalga - TR'de yayınlandı: LAL 19

nathan-never-l_ultima_onda.jpg


Dalgaların ve anıların insafına kalmış Randy Nash ve Nathan asla son maceralarını birlikte yaşamayacaklar. Bepi Vigna, Alfa özel ajanının en yoğun maceralarından birini yazıyor. Odak noktası dostluk olan, aşk kadar bunaltan bir güç olan ama çok az duygunun izin verdiği sürprizleri ve özgürlüğü içinde barındıran bir hikaye. Çizimler, Bonelli kafesini kıran, zarafet halindeki Stefano Casini'ye ait olup, bu hikayenin çizgi romanın sınırlı fiziksel sayfalarının ötesinde nasıl sakin bir şekilde yükselişini gösteriyor.



#3
L'Abisso Delle Memorie / L'Undicesimo Comandamento - ITA Albo Serie Regolare 18/19

Kötü Anılar / Onbirinci Emir - TR'de yayınlandı: LAL 8/9

nathan-never-l_abisso_delle_memorie11comandamento.jpg


Nathan Never, onu hepimizin bildiği özel Alfa mıknatısı yapan geçmişinin hayaletleriyle yüzleşiyor. Michele Medda, kahramanı Nathan Never'ın sonunda tamamen anladığımız geçmişini sunarak Bonelli'nin en iyi senaristleri arasında yer aldığını kanıtlıyor. Bu Nathan Never'ın kara deliği. Ancak anıların ağırlığı, burada kariyerinin zirvesinde olan ve okuyucuların akıllarında uzun süre kalacak inanılmaz yoğunluktaki sahneleri bize sunan olağanüstü bir tasarımcıyı, Nicola Mari'yi bulmak zorundaydı.



#2
Gli Occhi Di Uno Sconosciuto - ITA Albo Serie Regolare 9

Bir Yabancının Gözleri - TR'de yayınlandı: AD 9

nathan-never-gli_occhi_di_uno_sconosciuto.jpg


Hannah Owens ve diğer 3 kız, bilinmeyen bir katil tarafından ustaca gerçekleştirilen uzun bir katliamın başlangıcı gibi görünen bir olayda öldürülür. Durumu çözmek Nathan Never'ın görevi olacaktır. Michele Medda, kitabın kalitesini yükselten Stefano Casii'nin mükemmel çizimleri sayesinde okuyucuları da dahil edebilecek sıra dışı bir katilin peşinde kararlı Nathan Never ile tüm zamanların en sevilen ve yoğun hikayelerinden birini yazıyor.



#1
La Saga Dei Tecnodroidi: Doppio Futuro / Odissea Nel Futuro / Un Nuovo Futuro - ITA Albo Gigante 1/2/3

Çifte Gelecek / Gelecekteki Yolculuk / Yeni Bir Gelecek - TR'de yayınlandı: DEV 1/2/3

nathan-never-doppio_futuro_odissea.jpg
nathan-never-un_nuovo_futuro.jpg


Bu, Nathan Never'ın eksiksiz bir öyküsü ve aynı zamanda filme aktarılmaya değer bir bilim kurgu üçlemesidir. Alfa özel ajanının, kıyamet gibi bir gelecekten başlayarak geçmişle bağlantılı olarak, sıra dışı bir macera yaşayacağı bu 3 Dev ALbüm, bilimkurgu için çok değerli olan olası her temayı aktaran Antonio Serra tarafından yazılmıştır. Paradokslar ve başka sonsuz boyutlara düşecek durumlar yaratarak olayların gidişatını değiştiriyor. Kısacası sert ve ham bilimkurgu olan Roberto De Angelis Gigante 1: Çifte Gelecek'de; Mario Alberti Gigante 2: Gelecekteki Yolculuk'da; Gigi Simeoni ve Giancarlo Olivares Gigante 3: Yeni Bir Gelecek'de, taze, baştan çıkarıcı ve estetik olduklarını kanıtlıyor. Bir bilimkurgu çizgi romanının şimdiye kadar ulaştığı en yüksek zirve.





====================================================================
BAŞKA LİSTELER :
(Dikkat: Buradaki mesajlar 2012 yılında atıldığı için, listeler 2012 yılı ortasına kadarki maceraları içerebilir.)
Nathan Never 2024 yılında hala yeni maceraları ile yılda 13+ macera basılmaktadır. 2024 Eylül'ünde normal
albümlerin 400. sayısı çıktı. Bu forumdaki listeler yazıldığında ise 2012 idi ve 250 normal albüm basılmıştı.
====================================================================


@Ryo Sanada
sırasız
Gigante 4 - La Rivolta En sevdiğim dev, en sevdiğim ikiliden! Nathan Never'da eşsiz bir hikaye! (TR - DEV 4)
Regolare 130 - La vera storia di Mr Alfa Hızlı ilerleyen bir sayı, beni baştan sona yakaladı, bu sayının bazı satırlarını ezbere hatırlıyorum. (TR YAYINLANMADI)
Regolare 9 - Gli occhi di uno sconosciuto Hepiniz biliyorsunuz. bu konu! (TR - AD 9)
Agenzia Alfa 10 - Il segreto dei Mutati Mükemmel albüm. Süreklilik var, aksiyon var, iç gözlem var ve sonra tek başına ilk ona girmeye değer bir final sahnesi var! (TR YAYINLANMADI)
Speciale 12 - Sesto Potere Muhteşem William Cambell'den harika bir albüm daha. Ne yazık ki hiçbir gelişme olmadı.. (TR YAYINLANMADI)
Regolare 134 - Ombre dal passato Nefis kitap; bu albümden de bazı cümleleri ezbere hatırlıyorum: "dostluğun cenazesine hoş geldiniz" (TR YAYINLANMADI)
Regolare 102 - Una canzone per Sara 9 numaraya benzeyen bir albüm. (TR - ÇD 18)
Gigante 1 - Doppio futuro (TR - DEV 1)
Speciale 4 - Fantasmi a Venezia Anormal bir hikaye. Büyülü! (TR - ÇD ÖZEL 2)
Regolare 106 - Il patto Bu hikayeyle... Başladı her şey. (Bana göre...) (TR - ÇD 20)





@Manuel Bradbury
DOPPIO FUTURO (Gigante 1) - Bir bilimkurgu ve Star Trek tutkunu olarak benim için aradığım her şeye sahip bir hikaye: macera, destansı doğa, şiir ve muhteşem çizimler. Destanın temelini oluşturan kahramanlar; tüm zamanların grafik ve yaratıcı başyapıtı Technodroid'lerdir. Zaman yolculuğunun ve olası ve imkansız evrenlerin sonsuzluğunda kaybolan mesajların hikayesi. Muhteşem bir üçlemenin ilk bölümü, tüm Nathan Never destanının en önemli noktasıdır. Tek kelimeyle: Büyüleyici.
(TR - DEV 1)

UNA VOCE DAL PASSATO (Serie regolare 33) - Bu hikayeye özellikle bağlıyım çünkü bu, tüm destanın çoğunu yeniden okuduğum bölüm. Bu benim sevdiğim Nathan'ın "dünyası", romantizmle renklendirilmiş Japon animesi ile tutkulu bilimkurgudan yapılmış temaların ortasında.
(TR - LAL 23)

GLI OCCHI DI UNO SCONOSCIUTO (Serie regolare 9) - Benzersiz bir hikaye, örnek senaryo. Sanat çizgi romanlara girdiğinde, Medda başkanlığa aday.
(TR - AD 9)

LA RIVOLTA (Gigante 4) - Tüm serinin en dramatik kitaplarından biri, azınlıklara ve güç oyunlarına ham ve gerçek bir bakış, sizi bıçak gibi kesen bir hikaye, harika Casini tarafından çizilmiş olağanüstü sahneler. Medda'nın en iyisi.
(TR - DEV 4)

I NUOVI EROI (Agenzia Alfa 14) - Stefano Vietti'nin başyapıtı, Agenzia Alfa'nın geçmişi ve geleceği, Neverian'ın yönetimiyle birinci sınıf bir anlatı, Jacomelli'nin hiper teknolojik çizimleriyle bir araya geliyor. Günümüz kitaplarına bir bulmaca gibi baskı yapan süreklilik. Alkış.
(TR YAYINLANMADI)

LA BIBLIOTECA DI BABELE (Serie regolare 50) - İlk Nathan'ım, ilk görüşte aşk, edebi tada sahip karmaşık bir hikaye, ilham verici Serra tarafından yazılmış ve tüm serinin en çağrıştırıcı sanatçılarından biri olan Nicola Mari'yi içeriyor. Kahramanımızın dünyasının tarihine harika bir bakış ve kitap kadar sevilen bir nesneye duyulan sevgi eylemi. Öne çıkan.
(TR - ÇD 1)

IL SOGNO DELLA FARFALLA (Serie regolare 72) - Ödüllü Medda-Casini ikilisinin bir başka mücevheri olan bu hikaye, tüm Nathan Never destanının en büyüleyici ve en iyi yazılmış hikayeleri arasında yer alıyor. Büyük Philip K. Dick'ten ilham alan Medda, hem kimlik krizi teması hem de yaratıcı yazarlık kavramı üzerine şimdiye kadar yazılmış en samimi kitaplardan birini dengeliyor. Muazzam, dolu, canlı. Asla unutulmayacak bir albüm.
(TR - ÇD 8)

LA ZONA PROIBITA (Serie regolare 7) - Fantazmagorik ama şüpheli Nicola Mari tarafından çizilen büyüleyici bir ikili hikayenin ilk bölümü. İlk bölümler arasında en büyüleyici ve çağrıştırıcı olanıdır. Serra, Cehennem Adası'nı, sözde "normal"den çok daha insani "canavarlar" tarafından doldurulan bir Dante cehennemi olarak resmediyor. Bu mücevherde yalnızlık teması mutlak bir şekilde işleniyor; Mari'nin gölgeli çizimleri bedeninize ve ruhunuza nüfuz ediyor. Ondan kopuk kalmak zor, her sayfaya sinen o huzursuz havanın içine kapılmamak zor. Üzücü.
(TR - AD 7)

LA VENDETTA DI SELENA (Serie regolare 99) - Serra ve De Angelis imzalı Gölge Adamlar destanının çığır açan sayısı, bu hikaye, ilk Neverian döneminin çeşitli anlatı olay örgüleri arasında bir dönüm noktasıdır; Selena gibi karmaşık bir karakterin başrolde olduğu bu hikaye, bize Ann ile babası Nathan arasındaki zor ilişkiyi gösteriyor ve beni tüm serinin çoğunda etkileyen sonlardan biri. Tarihi.
(TR - ÇD 17)

I NAUFRAGHI DELLO SPAZIO (Agenzia Alfa 2) - Usta Bepi Vigna tarafından örnek bir şekilde senaryolaştırılan, harika Germano Bonazzi'nin dönüm noktaları ve dönüşlerle dolu bu çizgi romanın fantastik kahramanlarını ana hatlarıyla anlattığı mükemmel bir politik fantazi hikayesi. Uzayın cazibesi, evrenin sınırlarına yönelik bir misyonun farkındalığı ama belki de kendi içinde bir arayış, Alfa ajanlarımız için acı sonla. Olağanüstü.
(TR - ÇD Agenzia Alfa 2)

Ryo'nun sıralamasına gerçekten katılıyorum ve "Il Segreto dei Mutati"nın (Agenzia Alfa 10'dan bahsediyor, TR'de yayınlanmadı. --MuratS) kıl payı ile ilk onda yer almadığını ekliyorum. Bu kadar çok macerayı ve sayısız hikayeyi bu kadar az seçeneğe sığdırmak doğal olarak çok zor, hatta neredeyse imkansız.
Destan için temel olan "L'abisso delle Memorie" gibi bir hikayeyi ve "Vampyrus", "Dirty Boulevard", "La Vendetta di Raven", "Inferno", "Il Giorno della Meteora", "Universi Paralleli", "I Fiumi nel Cielo" gibi kitapları dışarıda bırakmak benim için zordu. Ve Yörünge İstasyonları ile savaşla ilgili en son mega destanlardan hiçbirini dahil etmemek benim için zordu.






@Heimdall76

Seçim yapmak zor. İki bölümlük hikayeleri, destanları ya da daha uzun çok sayılık hikayeleri dikkate almayıp tekli maceralarda kalsaydım, sıralamasız ilk 10'umun şu şekilde olduğunu söyleyebilirim:

Gigante 1 - "Doppio futuro" (TR - DEV 1)
Agenzia Alfa 10 - "Il segreto dei mutati" (TR YAYINLANMADI)
Agenzia Alfa 14 - "I nuovi eroi" (TR YAYINLANMADI)
Agenzia Alfa 17 - "Calliope" (TR YAYINLANMADI)
Regolare 37 - "L'orrore sopra di noi" (TR - LAL 27)
Regolare 120 - "Infiniti universi" (TR - ÇD 24)
Regolare 130 - "la vera storia di mister alfa" (TR YAYINLANMADI)
Regolare 212 - "vittime e carnefici" (TR YAYINLANMADI)
Regolare 10 - "inferno" (TR - AD 10)
Regolare 203 - "il mondo di domani" (TR YAYINLANMADI)




@federico_P.

1- Agente speciale Alfa, (Regolare 1) (TR - AD 1)
2- Gli occhi di uno sconosciuto, (Regolare 9) (TR - AD 9)
3- L'abisso delle memorie / L'unidicesimo comandamento, (Regolare 18/19) (TR - LAL 8/9)
4- Una canzone per Sara, (Regolare 102) (TR - ÇD 18)
5- L'ultima onda, (Regolare 29) (TR - LAL 19)
6- Il numero cento, (Regolare 100) (TR - ÇD 18)
7- Le belve, (Regolare 111) (TR - ÇD 21)
8- Il vessillo d'acciaio, (Agenzia Alfa 7) (TR YAYINLANMADI)
9- La rivolta (Gigante 4) (TR - DEV 4)
10- Distruzione! (Regolare 244) (TR YAYINLANMADI)

Ne olursa olsun, 11. sıraya da şunu koymak isterim. (Gerçekten ilk 10'a girecek bir macera ve 10.sıraya bir tık uzaklıkta.)
11- L'Uni-mente (Regolare 247)
(TR YAYINLANMADI)





@Sbu!

Benimki sıralamasız bir liste.
-La zona proibita / Uomini Ombra (Regolare 7/8) (TR - AD 7/8)
-Inferno (Regolare 10) (TR - AD 10)
-L'abisso delle memorie / L'undicesimo comandamento (Regolare 18/19) (TR - LAL 8/9)
-L'ultima onda (Regolare 29) (TR - LAL 19)
-Il sogno della farfalla (Regolare 72) (TR - ÇD 8)
-Doppio futuro / Odissea nel futuro / Un nuovo futuro (Giganti 1/2/3) (TR - DEV 1/2/3)
-La pietra antica (Almanacco 1994) (TR - ÇD Almanak 1)
-I naufraghi dello spazio (Agenzia Alfa 2) (TR - ÇD Agenzia Alfa 2)
-I fiumi del cielo (Agenzia Alfa 3) (TR - ÇD Agenzia Alfa 3)
-I nuovi eroi (Agenzia Alfa 14) (TR YAYINLANMADI)





@patrick shea

"l'abisso delle memorie" (Regolare 18/19) (TR - LAL 8/9)
"l'ultima onda" (Regolare 29) (TR - LAL 19)
"Doppio futuro" (Gigante 1) (TR - DEV 1)
"la fratellanza ombra" (Regolare 46/47) (TR - LAL 36/37)
La giovinezza di Nathan Never (Almanacco 1996) (TR - ÇD Almanak 2)
"Un nuovo futuro" (Gigante 3) (TR - DEV 3)
"i naufraghi dello spazio" (Agenzia Alfa 2) (TR - ÇD Agenzia Alfa 2)
"il vessillo d'acciaio" Dante Bastianoni. Olağanüstü. (Agenzia Alfa 7) (TR YAYINLANMADI)
"il segreto dei mutati" (Agenzia Alfa 10) (TR YAYINLANMADI)
"distruzione" (Regolare 244/245) Savaşın doruk noktası, en dramatik anın ötesinde. (TR YAYINLANMADI)

Medda ve Üçlü'ye kesin Eleştirmenler Ödülü var. "dopo l'apocalisse" (Regolare 162/163/164) (TR YAYINLANMADI)





@Novemberman

Bunu bir oyun olarak görüyorum ve fazla düşünmeden ilk 10'umu sunuyorum (1'den 10'a):

18/19 - L'abisso delle memorie - L'undicesimo comandamento (TR - LAL 8/9)
99 - La vendetta di Selena (TR - ÇD 17)
130 - 'La vera storia di Mister Alfa' Sürükleyici ve tam bir NN. (TR YAYINLANMADI)
AGENZIA ALFA 10 - 'Il segreto dei mutati' Hikaye genel olarak çok beğendim, çok güzel çizimler. (TR YAYINLANMADI)
NATHAN NEVER & MARTIN MYSTERE 2 - 'Il segreto di Altrove' Sürükleyici ve felsefi olarak da dolu. (TR - 1001 MM&NN 2)
162/163/164 - Dopo l'apocalisse - La squadra segreta - L'ultimo addio (TR YAYINLANMADI)
212 - 'Vittime e carnefici' Her zaman bir çıkmazda. (TR YAYINLANMADI)
107 - 'Alfa' Kırılma Sayılarından. (TR - ÇD 20)
199 - 'La vendetta' Kırılma sayısı. (TR YAYINLANMADI)
SPECIALE 11 - Doppia identità (TR YAYINLANMADI)


En iyi 10'a koşan ama giremeyenler:

244/245 - Distruzione! - Il giorno più lungo (TR YAYINLANMADI)
GIGANTE 4 - La rivolta (TR - DEV 4)
AGENZIA ALFA 3 - I fiumi del cielo (TR - ÇD Agenzia Alfa 3)
7/8 - La zona proibita - Uomini ombra (TR - AD 7/8)





@I.K.E

Ben de zorlukla bir 'ilk on' yayınlamaya geldim.
Ancak listeyi yazmadan önce iki şeyi açıklığa kavuşturmak istiyorum: Birincisi, aslında gerçek bir sıralama yapamadım çünkü Nathan ve onun dünyasına dair, üzerimde mutlak ve silinmez bir iz bırakan çok fazla hikaye var. Bu yüzden bu liste için, mükemmellik eşiğinin ötesinde olduğunu düşündüğüm ve bu nedenle kişisel "en iyilerim" olan 10 bağımsız albümü seçmek istedim; ikincisi, kişisel en iyi hikayelerimdeki tüm hikayelerin ortak bir özelliği var; yani beni eğlendirmenin ve heyecanlandırmanın yanı sıra (ve Nathan'ın TÜM hikayeleri onları okuduğumda bunu yaptı) bende çok güçlü duygular bıraktılar. Ve beni hayat yolculuğumda kendime ait düşüncelerim ve/veya derslerim konusunda beslediler. Bu noktada kesinlikle belirli bir sıraya göre başlayayım:


Gigante 3: Un nuovo futuro (TR - DEV 3)
Dev Albüm'ün bu üçlemesinde, o zamanlar okuduğum en karmaşık ve ilgi çekici hikayelerden birinin son perdesini seçiyorum. Nathan'ın uzay-zaman açılışının önündeki patlaması, Daro Dehner'e karşı duyduğu şüpheler ve Nathan, Nemo, Daro ve Exx'in belirsiz buluşma noktası hâlâ hafızamda kazınmış durumda.

Gigante 4: La Rivolta (TR - DEV 4)
Nathan Never'ın bir elmas gibi sert, keskin ve yoğun, gerçekten dramatik bir hikayesi. Asla tek tarafta olmayan kahramanlar, kurbanlar ve cellatlarla birlikte dışlanmışlar arasındaki savaşın görselleştirilmesi güzel ve inanılmaz derecede acıdır.

Gigante 11: Cuore Nero (TR YAYINLANMADI)
Şahsen Asja Heke'yi şimdiye kadarki en güzel karakterlerden biri olarak görüyorum ve baş kahramanı olduğu hikayeler arasında politikanın, yolsuzlukların ve aile ilişkilerinin sürekli iç içe geçtiği bu hikayeyi seçiyorum çünkü onun en çok orada olduğunu hissediyorum. Hikayeye dramatik bir şekilde dahil oldu. Darver ile olan diyaloğu tek başına bile seçilmesine seçilmesine yeter.

Gigante 15: Un Mondo Vuoto (TR YAYINLANMADI)
Bu dev albümün atmosferi çok güzel, karakterlerin gerçekliği saf şiirsel anlarla çok güzel. Ve Nathan Never bir kez daha hayatıyla ve en kötü korkularıyla yüzleşti. Psişik araştırmaların olduğu sahne bana Castellini'nin Comic Art dergisi için çizdiği "Tallia" macerasını hatırlattı.

Speciale 10: Minaccia dal Cielo - Agenzia Alfa 7: Il Vessillo D'Acciaio (TR - ÇD Özel 5)
Bu iki hikayeyi, Link'in olaylara derin ve dramatik bir şekilde dahil olması ve onun üzerinde silinmez bir iz bırakması nedeniyle seçtim. AA'da kendisini sadece mantıkla değil aynı zamanda duygularla da uğraşırken bulduğunda kendisinde yaratılan zıtlığın işlenme şekli güzel; özelde ise Nathan ve Nadia Galya arasındaki kavga bir antoloji.

Speciale 11: Doppia Identità (TR YAYINLANMADI)
Kendra kesinlikle muhteşem bir karakter ve bu özel bölümde tüm gücümüzü çağırmanın bile aslında sınırlarımızı aşan bir durumu çözmek için ne kadar yetersiz olduğunu görüyoruz.

Universo Alfa: Guerra Futura Dossier Uno (TR YAYINLANMADI)
Bu cildi Neverian destanının en güzellerinden biri olarak görüyorum, çünkü Neverian evreninin Alfa ajanlarını kolayca görmezden gelebileceğini ve aynı derecede güzel, dramatik ve ilgi çekici hikayelere hayat verebileceğini gösteriyor. Ve tam da çizgi romanlarda ilk kez kahramanların ve kötü adamların, tüm dünyanın etrafında döndüğü merkez değil, içinde yaşadıkları ve hareket ettikleri nabız gibi atan bir dünyanın bir PARÇASI oldukları gerçeği.

Nathan Never 29: L'ultima Onda (TR - LAL 19)
Randy: Sörf yapmakta harikaydın...
Nathan: Ben... bunu sana borçluyum.
Randy: Yeniden çocuk olmak gibiydi... Ama ne yazık ki zaman geçti ve bizden bir şeyler götürdü... Hâlâ pişmanlıklarımız var ...
Nathan: Ve anılar
Randy: Anıların sahip olduğumuz bir şey mi, yoksa kaybettiğimiz bir şey mi olduğunu hiç anlayamadım...
Nathan: Anılar bizim hayatımızdır!

Başka bir şey eklememe gerek olduğunu düşünmüyorum.

Ve listeyi şununla kapatıyorum:
Nathan Never 139: Vita Artificiale (TR YAYINLANMADI)
NNF'de sanal kimliğimi seçtiğim hikayeden nasıl bahsetmem? Güzel, şiirsel ve özellikle de arzular ve onları gerçekleştirmenin imkansızlığı arasında sıkışıp kalan IKE, Nathan ve Sigmund'un yüzleşmesi yürek parçalayıcı.





@Vivaelleon

10 tanesini seçmek çok zor. Ve hatta sıralamaya koymak bile. Diyelim ki aklıma gelen ilk 10 Nathan Never'ı aşağıda listeliyorum.
  • Doppio futuro (Gigante 1) (TR - DEV 1)
  • Il sogno della farfalla (Reg 72) (TR - ÇD 8)
  • Zona proibita/uomini ombra (Reg 7/8) (TR - AD 7/8)
  • fratellanza ombra/exodus (Reg 46/47) (TR - LAL 36/37)
  • abisso delle memorie/undicesimo comandamento (Reg 18/19) (TR - LAL 8/9)
  • dallo spazio profondo (Speciale 2) (TR - ÇD özel 1)
  • caccia al ladro (Speciale 3) (TR - ÇD Özel 2)
  • terrore dal sottosuolo/signori di marte (Reg 87/88) (TR - ÇD 13/14)
  • Fenice/signora della morte (Reg 76/77) (TR - ÇD 10)
  • inferno (Reg 10) (TR - AD 10)





@GT_Oro

Dürüst olmak gerekirse, birbirinden tamamen farklı olsalar bile çok fazla kitap güzellik açısından birbirine bağlı.
Nasıl ilk on yapabilirim?
Diyelim ki benimki en çok sevdiğim ya da yeniden okumaktan en çok keyif aldığım kitapların arasında ilk 10.


1 - Il Mistero della Terza Luna (Reg 131) (TR YAYINLANMADI)
2 - Il Labirinto (Maxi 1) (3. macera, TR YAYINLAMADI)
3 - Gli Occhi Di Uno Sconosciuto (Reg 9) (TR - AD 9)
4 - L'Abisso Delle Memorie (Reg 18) (TR - LAL 8)
5 - L'Undicesimo Comandamento (Reg 19) (TR - LAL 9)
6 - Cuore Di Tenebra (Reg 27) (TR - LAL 17)
7 - Verso La Libertà (Reg 95) (TR - ÇD 16)
8 - Vittime E Carnefici (Reg 212) (TR YAYINLANMADI)
9 - La Vera Storia Di Mister Alfa (Reg 130) (TR YAYINLANMADI)
10 - Memorie Del Passato (Reg 231) (TR YAYINLANMADI)





@AaronQuam

Zor, çok zor:

1 - Reg 10 - inferno (TR - AD 10)
2 - Reg 9 - gli occhi di uno sconosciuto (TR - AD 9)
3 - Gigante 1 - doppio futuro (TR - DEV 1)
4 - Gigante 4 - La rivolta (TR - DEV 4)
5 - Reg 16 - il campione (TR - LAL 6)
6 - Reg 20 - l'ora della vendetta (TR - LAL 10)
7 - Agenzia Alfa 3 - i fiumi del cielo (TR - ÇD Agenzia Alfa 3)
8 - Reg 5 - forza invisibile (TR - AD 5)
9 - Reg 6 - terrore sotto zero (TR - AD 6)
10 - Reg 108 - dalle ceneri (TR - ÇD 20)





====================================================================
Buradan sonraki mesajlar/listeler 2024 Temmuz ayından sonra yazılmıştır. Dolayısıyla Nathan Never'ın
normal albümlerinden 398 tanesi yayınlanmıştı. Üstteki mesajlar/listelerden 12 yıl sonrası..
====================================================================



@Gallowmere

Sonunda kabaca bir ilk 10 düşünmeyi başardım. 18/19 çifti birinci, sırasıyla diğer 9 sıra.
Hikayelerin yarısı Medda'ya ait, geri kalan yarısı için ise senaristler farklı.


18/19 – L’abisso delle memorie / L’undicesimo comandamento (TR - LAL 8/9)
7/8 – Zona proibita / Uomini ombra (TR - AD 7/8)
9 – Gli occhi di uno sconosciuto (TR - AD 9)
56 – La storia di Kathy Teller (TR - ÇD 3)
Gigante 4 – La rivolta (TR - DEV 4)
111 – Le belve (TR - ÇD 21)
162/164 – Dopo l’Apocalisse / Squadra segreta / L’ultimo addio (TR YAYINLANMADI)
168 – Il carnefice (TR YAYINLANMADI)
298/299 – Niente è per sempre / Addio, Mac (TR YAYINLANMADI)
305/306 – Il viandante / Abisso di dolore (TR YAYINLANMADI)


25 mansiyon ödülü:

11/12 – Fanteria dello spazio / L’ultima battaglia (TR - LAL 1/2)
21 – Delirio (TR - LAL 11)
Speciale 2 – Dallo spazio profondo (TR - ÇD Özel 1)
27 – Cuore di tenebra (TR - LAL 17)
29 – L’ultima onda (TR - LAL 19)
32 – Dirty Boulevard (TR - LAL 22)
52/53 – Bersaglio umano / Partita mortale (TR - ÇD 2)
72 – Il sogno della farfalla (TR - ÇD 8)
75 - India (TR - ÇD 9)
95 – Verso la libertà (TR - ÇD 16)
102 – Una canzone per Sara (TR - ÇD 18)
104/108 – Saga Alfa (TR - ÇD 19/20)
113 – Flashpoint (TR - ÇD 22)
117 – L’anima della città (TR - ÇD 23)
139 – Vita artificiale (TR YAYINLANMADI)
AA 10 – Il segreto dei mutati (TR YAYINLANMADI)
157/161 – Guerra contro le stazioni orbitanti (TR YAYINLANMADI)
212 – Vittime e carnefici (TR YAYINLANMADI)
235 – La metamorfosi (TR YAYINLANMADI)
258 – Haiku (TR YAYINLANMADI)
Le grandi storie 1 – I giorni della maschera (TR YAYINLANMADI)
Speciale 25 – Alla deriva (TR YAYINLANMADI)
284/286 – Trilogia di Angel (TR YAYINLANMADI)
291 – Le prime radici (TR YAYINLANMADI)
380 – In un mondo perfetto (TR YAYINLANMADI)


Özellikle beğendiğim ancak daha iyi anlamak için tekrar okunması gereken 5 hikaye:

Almanacco ’93 – Vendetta Yakuza (TR - ÇD ALmanak 1)
Speciale 12 – Sesto potere (TR YAYINLANMADI)
96 – La cortina del silenzio (TR - ÇD 16)
125 – Chi è Solomon Darver? (TR - ÇD 26)
327/328 – Il poeta / Repliche umane (TR YAYINLANMADI)









(..devam edeceğim. Zamanım oldukça; ilgi çektikçe; birileri balonlamaya niyetlendikçe...)




 
Son düzenleme:

mustibey

Süper Üye
23 Ara 2010
2,197
5,177
"Nathan"la ilgili bilgi paylaşımınız için çok teşekkürler.! Türkçe yayınlanmayan albümlerin türkçeye kazandırılması konusunda dostların yardımı olur ve paylaşırlarsa çok sevineceğimi(mizi) belirtmek isterim. Gözlerimiz ÇD sayfalarında bekliyor olacağız." el atacak Diyardaşlara" şimdiden teşekkürler! Sayın "balkan"ın bir hayli çevrilebilecek Nathan'ı paylaştığını da hatırlatalım. Emeği geçen tüm dostlara selam olsun!
 

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,298
5,415
Evet Altay1944 ün dediği gibi Türkçe olan tüm sayıları okuduk ama
incelediğin bu sayıları tekrar okumak şart oldu Murats, çok teşekkürler..
Çok sevgili Melih. "İnceleme" yapmadım, düzelteyim. (Ben çok daha detaylı inceler, yazaı yazarım zaten, bilirsin. Anlatımıyla, karakterleriyle, iyi ve kötü yanlarıyla..) Ben Nathan'ları okuyalı yıllar oldu, hatta burada adı geçen maceralardan bazılarını henüz hiç okumadım. Benim yaptığım, birisinin yazdığı bir makaleyi, güzel bir sunum ile derlemek. Hatta makaleyi, hiç bilmediğim İtalyanca'dan çevirdiğim ve maceraları tam hatırlamadığım ya da okumadığım için özetlerde anlam hataları da olabilir. Bunları daha sonra gelip düzeltmeyi düşünüyorum. (Yeniden okuduktan sonra..) Bir de bir başka forumdan bi' kişinin de en iyiler listesini ekledim. Daha da ekleyeceğim; Nathan fanı İtalyan'ların başka listeleri var.

Böylece (1) asıl hedefim olarak, balonlama yapacak olan kişilere, öncelikli seçecekleri sayıları oluşturuyorum ve
(2) bir yandan da TR'de yayınlananlardan, "en beğenilen maceraları" yeniden okumak isteyebilirsiniz, ya da hiç Nathan okumamış ya da az sayıda okumuş birisiyseniz, Nathan'ın "en iyi maceralarından" bir kaçını okuyarak kendinize onu bir tanıma şansı verebilirsiniz.

Umarım bir diyardaş, Nathan Never balonlaması ile ilgilenir. Çünkü TR'de artık basılacağı yok.
 
Son düzenleme:

wolverine

Yeni Üye
27 Mar 2009
85
271
çıkqn her sayısını almış ve keşke devam etseydi dediğim bir iki ender fumettiden biridir. Bugünlerde sitemiz saolsun dampyri okuyabiliyoruz. eminim bir zaman sonra (artık yayınlanmasından ümidim 0) bizim sitemizde çevirilerini okuyacağız diye düşünüyorum.
ilmek ilmek işlenen bazısı kısa bazısı uzun soluklu maceraları ile hem bk hem de gelecek olsa bile bence günümüzde de ceyeran eden konuları kendi alanında en iyi işleyen çizgi roman olarak görüyorum.
Ne demişler insan yaşadıkca ümit var olacaktır.
 

altay1944

Onursal Üye
30 May 2009
3,166
4,653
Bir çizgiroman düşünün ;atıyorum teksas atıyorum kızılmaske hadi kimseyi üzmeyeyim atıyorum tommiks...Yayımlandığı günden itibaren tek koldan maceraları sürer gider.Önce fasiküller başlar ardından elde kalanlar ile cilt olarak gene tek koldan yoluna devam eder.Şimdi gelelim nathan never'e.İlk çıktığında bile yolu farklı idi .3 yazar tarafından kaleme alınıca ister istemez sonraları nathan farklı yollara öykündü.Geçmişe giti,geleceğe gitti.Kadınları ile yolları kesişti...Yayımlandığı ülkelerde o kadar sevildi ki birden fazla seriye ayrıldı.Fanları oluştu.Gruplar kurdular.Amaaaa.Nedense ülkemde tam tanınamayınca baskısı durdu.Değerli dostlar bir kez okuyun inanın müptelası olacaksınız .Bir şans verin nathan'a.
 

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,298
5,415
Merhaba Üstad!
Listenizden "Bir Yabancının Gözleri" , "Yasak Bölge / Gölge Adamlar" ve ""Uzay Piyadeleri / Son Savaş" benim de en çok sevdiğim maceralar arasındadır. Çok güzel bir yazı olmuş, elinize sağlık!
Valla ben de yine gaza geldim. Okumadığım, Türkiye'de çıkmış bir sürü macera varken, hala. Gittim AD'nin serisini kaçıncı defa, yine ilk sayısından başlayarak okumaya ve detaylı incelemeye başladım bugün.
 

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,298
5,415
UPDATE: Konu oluşturan ilk mesajıma, aşağıdaki şu üç liste eklendi.. 26.07.24
ve ikinci grup listeler ara başlığına şu uyarı mesajı eklendi:

====================================================================
BAŞKA LİSTELER :
(Dikkat: Buradaki mesajlar 2012 yılında atıldığı için, listeler 2012 yılı ortasına kadarki maceraları içerebilir.)
Nathan Never 2024 yılında hala yeni maceraları ile yılda 13+ macera basılmaktadır. 2024 Eylül'ünde normal
albümlerin 400. sayısı çıktı. Bu forumdaki listeler yazıldığında ise 2012 idi ve 250 normal albüm basılmıştı.
====================================================================

@Vivaelleon

@GT_Oro

@AaronQuam
 
Son düzenleme:

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,298
5,415
UPDATE: Konu oluşturan ilk mesajıma, aşağıdaki ara başlık mesajı ve şu liste eklendi.. 27.07.24

====================================================================
Buradan sonraki mesajlar/listeler 2024 Temmuz ayından sonra yazılmıştır. Dolayısıyla Nathan Never'ın
normal albümlerinden 398 tanesi yayınlanmıştı. Üstteki mesajlar/listelerden 12 yıl sonrası..
====================================================================

@Gallowmere
 
Son düzenleme:

baykal71

Yeni Üye
24 Ağu 2023
11
30
Nathan Never'ın birkaç macerasını okumuş ve çok beğenmiştim. Ancak bu sevgime rağmen, Nathan Never'ın Türkiye'de çok tutulmamasının (tutulmamış gözükmesinin) nedenlerinden biri ben olabilirim. Satın aldığım pek çok çizgi roman/mizah dergisi vardı. İlave bir kahramana bütçe yetmiyordu. Satın aldıklarımdan bazılarını yakın çevremdeki arkadaşlar da satın alıyordu. Nathan okuyan ise yoktu. Satın alıyor olduklarımın yeni sayılarını yakın çevremden alıp okuyabilir ve bu sayede Nathan'a para ayırabilirdim. Ama yıllardır beğenerek okuduğum kahramanların satışı aksamasın, yayını durmasın diye onların yeni sayılarını bizzat para vererek satın almaya devam ettim. Nathan Never'a gereken desteği veremedim.
 
Üst