cizgicicocuk
Çeviri & Balonlama
- 9 Haz 2016
- 566
- 6,319
Bundan birkaç ay önce sitemizden ve internetten indirdiğim CBR, CBZ ve PDF dosyalarını işlemede kullandığım, komut satırından çalışan 3 farklı yardımcı programı paylaşıma açmıştım.
CBR CBZ Dosyalarının Optimizasyon Otomasyonu
PDF Dosyalarımı CBR formatına Çeviri Programı
CBR/CBZ Dosyalarını PDF formatına Çeviri Programı
Yukarıdaki üç uygulama elle yaptığım işlemleri %90'a varan ölçülerde hızlandırsa da daha fazla işlemi otomatikleştirmek ve bu üç programı tek bir program altında toplamak için aşağıdaki CBX Tools uygulamasını geliştirdim.
Program Fonksiyonları
CBR/CBZ Optimizasyonu: CBR ve CBZ formatındaki dosyalar içindeki jpeg formatındaki resimler isteğe bağlı olarak optimize edilir ve seçilen oranda kurtarma kaydı eklenerek RAR formatında sıkıştırılır.
PDF'den CBR'ye Dönüştürme: PDF dosyaları resim boyutları korunarak CBR formatına dönüştürülür. jpeg formatındaki resimler isteğe bağlı olarak optimize edilir ve seçilen oranda kurtarma kaydı eklenerek RAR formatında sıkıştırılır.
CBR/CBZ'den PDF'ye Dönüştürme: CBR/CBZ formatındaki dosyalar resim boyutları korunarak PDF formatına çevrilir.
Neler Gerekli
1- x64 bit Windows işletim sistemi (Windows 11'de test edildi ama Windows 7 ve üzerinde de çalışır diye düşünüyorum)
2-
WinRAR uygulaması C:\Program Files\Winrar\ klasörü haricinde bir yerde yüklü ise bu lokasyon CBX Tools Araçlar -> Ayarlar menüsü altından ayarlanabilir.
CBX Tools
Eğer denemek isteyen arkadaşlar olursa program bu linkten indirilebilir:
Versiyon Tarihçesi
v1.2.6 [24 Ocak 2025]
Kurulum
Üstteki linkten indirilen CBXTools-Setup.exe kurulum programı çalıştırıldıktan sonra kurulum dili olarak İngilizce ya da Türkçe seçilebilir. Program kendisini
"C:\Users\<Kullanıcı>\wyser.ca\CBX Tools\" klasörüne yükleyip gereken kısayolları oluşturur.
Kullanım
Program sürükle-bırak yöntemi ile çalışır. Birden fazla klasör ve dosyayı yapmak istediğiniz işlem kutucuğuna bırakarak işlemi başlatabilirsiniz. Örneğin aşağıdaki örnekte sağdaki klasör ve dosyalar seçilip PDF'den CBR'ye kutusuna bırakılırsa program bu klasör ve dosyalar içerisindeki PDF dosyalarını CBR formatına çevirip Ayarlarda belirtilen Çıktı Klasör Lokasyonunda bir OUTPUT klasörü oluşturup dosyaları buraya kopyalar. Bu süre zarfında programın büyük siyah ekranında yapılan işlemler sıralanır.
Yanlış Virüs Uyarıları
İndirme/kurulum sırasında ve sonrasında bazı virüs programları tarafından program dosyalarının silinmesi sorununa karşı aşağıdaki dosyaları tarama dışı tutmanız gerekebilir.
CBXTools-Setup ..... : Kurulum programını
cbxtools.exe : Programı Python ile geliştirdiğimden exe yapabilmek için
CBR CBZ Dosyalarının Optimizasyon Otomasyonu
PDF Dosyalarımı CBR formatına Çeviri Programı
CBR/CBZ Dosyalarını PDF formatına Çeviri Programı
Yukarıdaki üç uygulama elle yaptığım işlemleri %90'a varan ölçülerde hızlandırsa da daha fazla işlemi otomatikleştirmek ve bu üç programı tek bir program altında toplamak için aşağıdaki CBX Tools uygulamasını geliştirdim.
Program Fonksiyonları
CBR/CBZ Optimizasyonu: CBR ve CBZ formatındaki dosyalar içindeki jpeg formatındaki resimler isteğe bağlı olarak optimize edilir ve seçilen oranda kurtarma kaydı eklenerek RAR formatında sıkıştırılır.
PDF'den CBR'ye Dönüştürme: PDF dosyaları resim boyutları korunarak CBR formatına dönüştürülür. jpeg formatındaki resimler isteğe bağlı olarak optimize edilir ve seçilen oranda kurtarma kaydı eklenerek RAR formatında sıkıştırılır.
CBR/CBZ'den PDF'ye Dönüştürme: CBR/CBZ formatındaki dosyalar resim boyutları korunarak PDF formatına çevrilir.
Neler Gerekli
1- x64 bit Windows işletim sistemi (Windows 11'de test edildi ama Windows 7 ve üzerinde de çalışır diye düşünüyorum)
2-
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
: winrar.exe uygulaması.WinRAR uygulaması C:\Program Files\Winrar\ klasörü haricinde bir yerde yüklü ise bu lokasyon CBX Tools Araçlar -> Ayarlar menüsü altından ayarlanabilir.
CBX Tools
Eğer denemek isteyen arkadaşlar olursa program bu linkten indirilebilir:
Giriş yap veya üye ol.
Versiyon Tarihçesi
v1.2.6 [24 Ocak 2025]
- Yeni Özellik: Araçlar menüsü altına Yardım Menüsü eklendi. Program kullanım bilgisi ve sürüm geçmişine bu menüden ulaşılabilir.
- Hata Düzeltme: Programın birden çok kopyasının aynı anda çalıştırılması engellendi.
- Hata Düzeltme: Birden çok klasör içeren ve klasörler içerisinde benzer isimli dosyalar bulunan CBR/CBZ dosyalarının optimizasyon ve PDF dönüşümlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilmek için WinRAR dosya açım komutu değiştirildi ve benzer isimli dosyaların meydana getirebileceği hata durumu giderildi. Örnek Dosya
- Hata Düzeltme: PDF'den CBR'ye çevirim sırasında oluşturulan resimlerin doğruluğu kontrol ediliyor.
- Hata Düzeltme: Program işlem sırasında kapatılırsa, arka planda çalışan 3. parti yardımcı programlarında düzgün bir şekilde kapatılması sağlandı.
- İyileştirme: Python kütüphaneleri güncelleştirildi.
- İyileştirme: Optimize edilmiş arşivlerin kolayca ayırt edilebilmesi için "Processed by CBX Tools" notu WinRAR arşivine eklendi.
- İyileştirme: 1.2.1 versiyonunda çıkarılan paralel dosya işleme özelliği geri getirildi.
Kurulum
Üstteki linkten indirilen CBXTools-Setup.exe kurulum programı çalıştırıldıktan sonra kurulum dili olarak İngilizce ya da Türkçe seçilebilir. Program kendisini
"C:\Users\<Kullanıcı>\wyser.ca\CBX Tools\" klasörüne yükleyip gereken kısayolları oluşturur.
Kullanım
Program sürükle-bırak yöntemi ile çalışır. Birden fazla klasör ve dosyayı yapmak istediğiniz işlem kutucuğuna bırakarak işlemi başlatabilirsiniz. Örneğin aşağıdaki örnekte sağdaki klasör ve dosyalar seçilip PDF'den CBR'ye kutusuna bırakılırsa program bu klasör ve dosyalar içerisindeki PDF dosyalarını CBR formatına çevirip Ayarlarda belirtilen Çıktı Klasör Lokasyonunda bir OUTPUT klasörü oluşturup dosyaları buraya kopyalar. Bu süre zarfında programın büyük siyah ekranında yapılan işlemler sıralanır.
Yanlış Virüs Uyarıları
İndirme/kurulum sırasında ve sonrasında bazı virüs programları tarafından program dosyalarının silinmesi sorununa karşı aşağıdaki dosyaları tarama dışı tutmanız gerekebilir.
CBXTools-Setup ..... : Kurulum programını
Giriş yap veya üye ol.
kullanarak oluşturdum. Advanced Installer virüs uyarısın yanlış pozitif olduğunu programın güvenli olduğunu açıklamış.cbxtools.exe : Programı Python ile geliştirdiğimden exe yapabilmek için
Giriş yap veya üye ol.
yardımcı programını kullandım. cbxtools.exe bu program tarafından oluşturulan bir bootloader ve internette bu programla oluşturulan exe programların
Giriş yap veya üye ol.
olarak virüs gibi algılandıkları rapor edilmiş.
Son düzenleme: