Milliyet Çocuk dergilerini arşivinde bulunduran kütüphane?

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,237
5,117
Milliyet Çocuk dergilerini bulunduran (tercihen İstanbul'da) herhangi bir kütüphane biliyor musunuz?

Süreli yayınlar ve çocuk dergileri konusunda arşivi olan, gidip -özellikle Milliyet Çocuk dergileri üzerine- araştırma ve çalışma yapabileceğim bir kütüphane var mı; düzenli ve sıralı olarak Milliyet Çocukları toplamış olan?

Basılı form, mikrofilm ya da dijital olarak da olabilir...
 

murats

Onursal Üye
5 Şub 2011
1,237
5,117
Internet üzerinden taramama göre, İBB Atatürk Kitaplığında çeşitli sayılar bulunuyormuş. Daha çok 1981, 1984 arasını gördüm ve bir yıl bile tam değil. Atlamalı şekilde, belki 100 civarında dergi.

 

melih_

Onursal Üye
24 Ara 2015
1,307
4,219
Osmaniye
Çocukken yani 80'li yılların başlarında fakir olduğumuzdan çocuk dergilerinin tamamını alamaz ailemin kıt kanaat verdikleri o da bazen olan harçlıkları ne zaman tamamlarsam çocuk dergisi almaya gayret gösterirdim. Özellikle Tercüman Çocuk benim favorimdi. Kitap okumaya çok düşkün olduğumdan yaşadığım taşra ilçesindeki kütüphaneyi keşfetmiş dahası burada çalışan yaşlı bayanın uzaktan akrabamız olduğunu öğrenmiştim. Kadın buna istinaden ve de okumaya düşkünlüğümü gördüğünden normal vatandaşlara pek de izin vermedikleri kitapların bulunduğu yerlere ulaşmama izin vermişti. Raflarda ise hazine vardı, özellikle de Milliyet Çocuk dergisinin komple ciltlenmiş baskıları, yine Tercüman Çocuk dergilerinin ve de eki olan Yaz Neşesinin ciltli hallerine ulaşmam benim cennete gitmeme neden olmuştu. Bu nedenle bir çok sayıyı bu şekilde okumam mümkün oldu. Devletimiz sağolsun varolsun, ciltletmiş göndermişti. Tabi şu anda bir çok kütüphanede bu tür yayınların olduğunu sanmıyorum. Sayın üyelerimizin de belirttiği gibi büyük şehirlerin arşivlerinde ancak rastlanır. Onun için Çizgi Diyarı bizim için bulunmaz bir nimet.
 
Üst