Mickey Mouse

cizgiromanburada

Yeni Üye
6 Eyl 2010
19
157
Merhaba, Sevgili çizgi roman dostları.

Mickey Mouse’u sevmeyenimiz yoktur, herhalde. Özellikle çocukluğumuzun vazgeçilmezlerinden olan bu sevimli dostumuz için bir çeviri serisi hazırladım. Mickey Mouse’un en büyük düşmanı olan Phantom Blot (Hayalet Leke) ile olan ve çizimleri efsanevi Disney çizeri Paul Murry (D:1911- Ö:1989)’ye ait olan yedi maceranın çevirisini sizler için hazırladım. (Kendim için de; kitap formatında baskı alarak kitaplığımda özel bir yer ayırdım.)

Umarım küçük bir tebessüm yaratabilirim. Çizgi romanla kalın. Saygılar…

file
file

Moderatör tarafında düzenlendi:

cizgiromanburada

Yeni Üye
6 Eyl 2010
19
157
Emeğinize sağlık. İlk paylaşımı okudum. Şimdi hepsini indireceğim. Bir ufak bilgi; bu The Phantom Blot adlı karakter ülkemizde yayınlanan maceralarında Karagölge olarak çevrilmişti.
Beni en zorlayan bu isimin çevirisi oldu. Sonunda İngiliz Dil bilimci bir yakınımdan en doğru çevirinin "Hayalet Leke " olacağı bilgisi üzerine bu adı kullanmaya karar verdim.

cizgiromanburada

Yeni Üye
6 Eyl 2010
19
157
Merhaba, bende çok severim ve Beta Kids çıkardıkça Walt Disneyleri alıyorum. İlk kitabı henüz okumasam da baktım çok çok güzel olmuş, umarım devam ederseniz. Çok teşekkürler.
Beta Kids yayınlarını ben de aldım. Bayıldım... Yayınevine tek eleştirim; aynı seride karakterlerin isimleri farklı maceralarda faklı kullanmaları (bazen Gufi bazen Goofy gibi). Bir kaç yerde de aynı karedeki konuşma balonlarının yanlış yerleştirildiğini gördüm (Mickey'in konuşması ile diğer kişinin konuşmasının yer değiştirmesi gibi).

siryok

Süper Üye
12 Haz 2009
25
41
Pulhan yayınlarında hep kara leke adıyla yayınlanmıştı yanılmıyorsam.. pulhan Miki Yayınları bence en iyi seriydi. Keşke daha fazla pulhan Miki görebilsek))