Maude (Maude) dizisi

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,624
35,318
İstanbul
Maude.png

1992 yılında Show TV'de hafta içi her gün saat 13:05'te ekranlara gelen harika bir komedi dizisiydi. Bu dizi "Altın Kızlar"ın iki sanatçısı, Beatrice Arthur ve Rue McClanahan'ı yıldızlaştırmış ve adeta onun temelini oluşturmuştu. (Orijinal yayını, Amerikan CBS kanalında 12 Eylül 1972 ile 22 Nisan 1978 tarihleri arasında, 141 bölüm olarak, 6 Sezon yayınlanmıştır.)

"Altın Kızlar"ın Dorothy'si Beatrice Arthur'un Maude Findlay rolünde göründüğü dizide yine Altın Kızlar'dan Rue McClanahan, Maude'nin komşusu Vivian Harmon'u canlandırmıştı.

Dizinin konusuna gelince: Maude'nin kişisel haklarına, özellikle kadın haklarına olan düşkünlüğü daha önce üç koca değiştirmesine neden olmuştur. Dördüncü koca olan Walter ise, en ideali olmasına rağmen yine de Maude'nin aşırı eşitlik düşüncelerine cevap vermekte zorlanmaktadır.

Maude'nin boşanmış olan kızı Carol ise, annesinin her türlü düşüncesine karşı muhalefet yapan biridir. Fakat Walter'ın en iyi arkadaşı olan Dr. Arthur Harmon'un aşırı tutucu düşünceleri karşısında annesini savunmak durumunda kalacaktır.

Maude, mücadelesinde üç feminist arkadaşıyla beraber hareket etmektedir. Bunlar, inatçılığı ile tanınan Florida Evans, başına buyruk yaşayan İngiliz asıllı Bayan Naugatuck ve ülkesi için iyi bir şeyler yapma isteğinde olan Victoria Butterfield'dır.

Dışarıdan çok sert görülmesine rağmen, aslında çok duygusal bir yapıya sahip olan Maude ve etrafındakilerin başlarından geçen komik olaylar, ülkemizde izleyiciler tarafından çok beğenilmiş ve dergilerde dönemin güldürü dizilerinden daha kaliteli olduğuna dair yorumlar yayınlanmıştı.

Not: Kaynak olarak kısmen 1 Mart 1992 tarihli (Sayı: 9) TV'de 7 Gong dergisinden yararlanılmıştır.
 
Üst