Lombak ve L-Manyak Şehitleri

fenasi

Yeni Üye
17 Eki 2020
6
10
Dostlar,

ne olursunuz şu Lombak ve L-Manyak Şehitleri serisini tamamlayalım.

Yanlış bilmiyorsam 2 tane L-Manyak, iki tane de Lombak Şehitleri vardı.

Burada sadece L-Manyak Şehitleri birinci kitap var.

ikinci kitabın linki ölmüş, Lombak Şehitleri ise hiç yok..

Yardımlarınızı rica ederim dostlar.

BelaMatador

Onursal Üye
8 Mar 2011
437
4,751
İstanbul
Büyük ihtimalle yanlış biliyorsunuz.
Toplu Maceralar Dizisinin 1. Kitabı Lombak Şehitleri, ikinci kitabı L-Manyak Şehitleri. İnternette biraz araştırsaydınız bunu kendiniz de bulabilirdiniz.

Ayrıca her ikisi de forumda mevcut. Birini bulmuşsunuz altına ikicisini istediğinizi yazmışsınız. İkinci kitabın linki öldü dediğiniz şeyi de yanlış anlamışsınız. Kitap ilk tarandığında iki parça halinde paylaşılmış, daha sonra tek dosya halinde paylaşılmış ve iki parça olan linkler de silinmiş. Yani ikinci kitabın linki diye bir şey yok.

Diğerinin linkini de ben paylaşayım: Lombak Şehitleri

Bunların üzerine. Yazdığınız mesajlarınızda hem Türkçe gramer ve imla kurallarına özen göstermenizi ve burada paylaşım yapan dostlarımıza derdinizi daha nazik şekilde ifade etmenizi tavsiye ederim.

Son düzenleme:

fenasi

Yeni Üye
17 Eki 2020
6
10
Bela Matador,
Ben buraya yıllardır girmiyordum, ama sanırım 2019'dan beri, belki daha da eski üyeyim.
Bu mesajınızı, bu kaba mesajınızı, yeni gördüm.
Birincisi iki tane L-Manyak şehitleri kitabı var;
Bakınız bu birincisinin detayı, malesef indirme linki değil, özür dilerim.

Bu da ikincisinin detayı

Fiyatları da farklı, kapakları da...

Öte yandan, beğenmediğiniz mesajımı gramer ve imla kurallarına göre birlikte inceleyelim, neye özen göstermemişim, birlikte bakalım.

------
Dostlar, ne olursunuz şu Lombak ve L-Manyak Şehitleri serisini tamamlayalım. ---> ilk cümlede söze kibarca dostlar diye başlayıp, virgül de koymuşum. ve cümleyi noktayla bitirmişim.
Yanlış bilmiyorsam 2 tane L-Manyak, iki tane de Lombak Şehitleri vardı. ---> ikinci cümlede 2 tane diye belirtmişim, burada iki de yazabilirdim, ama dil ve imla kuralları bazlı olarak özellike sayı belirtiliyorsa "2" olarak yazılabilir.
Burada sadece L-Manyak Şehitleri birinci kitap var. ---> Üçüncü cümlede kısa ve net bir anlatım var. Sadece birinci kitap olduğunu belirten bir cümle bu.
ikinci kitabın linki ölmüş, Lombak Şehitleri ise hiç yok.. --> Dördüncü cümlede ise basit bir şekilde virgülle ayrılmış iki bilgilendirme var. Burada nedir imla hatası ?
Yardımlarınızı rica ederim dostlar. ---> Son cümlede ise kibarca yardım isteniyor.
------
Şimdi söyler misiniz; buradaki nazik olmayan kişi kim, ? Nazik olmayan yorum kime ait?

Haddim olmayaraktan sorayım, sizi benden daha üstün olduğunuzu düşünmeye iten şey forumda benden daha fazla vakit geçirmeniz mi?

Şimdiden teşekkürler.

fenasi

Yeni Üye
17 Eki 2020
6
10
Bir ufak hatırlatma,
Gramer Türkçe olmayan bir kelimedir, "dil bilgisi" bu Türkçe olmayan kelimenin Türkçe karşılığıdır.