L'Incroyable histoire de la psychologie

Osidi

Onursal Üye
14 Eyl 2009
1,563
18,654

rjkam53pzeshb5o5g.jpg

 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,289
32,814
Psikolojinin İnanılmaz Tarihi

Ruhun incelenmesinin kökleri şamanizm ve Yunan felsefesine dayanmaktadır. Orta Çağ'ın şeytan kovucuları ve hipnozla, Freud'dan önce bilinçdışını araştıranlarla devam ediyor. Bugün bilimsel psikoloji ve sinir biliminden yararlanıyor ve kişisel gelişimdeki patlamayı ateşliyor.

Nasıl düşündüğümüzü, duyguları deneyimlediğimizi, sosyal ilişkiler kurduğumuzu ve acı çektiğimizde nasıl iyileşebileceğimizi bilmek isteyen herkes için büyüleyici ve vazgeçilmez bir kitap.

Teşekkürler Üstat @Osidi.
 
Son düzenleme:

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,170
6,798
Sn. @Osidi tarafından paylaşılan bu kitabın kapağını görünce aklıma , konuya ilgisi bulunan , başta Sn. @kemalettin , Sn. @balkan, Sn. @Calligrapher ya da Sn. @cagan73 gibi '' tematik '' konular dahilinde psikoloji alanına meraklı dostlarımız geldi. Kitabı indirdikten sonra , büyük merakla sayfalarını karıştırmaya başlarken gördüğüm ilk resim , bu kitapta ele alınan konuların '' derin '' işleneceğinin habercisiydi. Gözüm her ne kadar Pascal Magnat 'nın çizimlerindeyse de , bir taraftan da aklım Jean François Marmion'un senaryosundaydı. Her iki sanatçı da tanıdığım sanatçılar arasında yer almıyor. Ama, bu tür , geniş alana sahip kitaplar açısından , artık merak ettiğim sorularım var. '' Acaba, sadece Batı Dünyası mı ele alınıyor ? '' ya da '' Farklı medeniyetlerin psikolojiye bakış açıları görülüyor mu ? ''
Kitabın '' Avrupa '' orijinli ( her ne kadar İbni Sina'ya rastlasam da ) bilim adamlarına , tam da tahmin ettiğim gibi, geniş kapsamlı yer verildiğini gördüm, çok da yararlı buldum. Aynı şekilde , farklı medeniyetleri ele alan, grafik yapılı kitapları ( tabii varsa ! ) , psikoloji dünyasına önem veren biri olarak beklediğimi belirtmek isterim.
Çok teşekkür ederim Sn. @Osidi
 
Üst