Le sang du flamboyant. Auclair Claude, Migeat François (Fransızca) (Politik)

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,510
35,194











Le sang du flamboyant.

İlk olarak 1985'te Casterman tarafından (à Suivre) koleksiyonunda yayınlanan bu dokunaklı hikaye, büyük ve haksız yere unutulmuş Claude Auclair tarafından ustalıkla yazılmıştır.

40 yıl sonra (yeniden) keşfedilecek bir albüm.

Irkçılık, kölelik, kadınların durumu ve adaletsizlik üzerine güçlü bir konu.



Claude Auclair

1960'lar ve 1970'lerin en dikkat çekici gerçekçi Fransız çizgi roman yazarlarından biriydi ve bilimkurgu ve kıyamet sonrası temalı çizgi romanlarıyla tanınıyordu. Bretanya'nın (Bretagne) güneyindeki Vendée eyaletindeki La Barre-de-Monts'ta doğdu. 1953'te Nantes'a yerleşti ve burada Güzel Sanatlar okudu. 1967'ye kadar tiyatro dekoratörü olarak çalıştı ve ardından Akdeniz'i dolaştı. Auclair, Galaxie-Bis ve Fiction gibi Éditions OPTA'nın bilimkurgu yayınları için illüstratör olarak başladı. İlk çizgi roman öyküsünü 1968'de Phénix'te yayınladı.

Auclair, 1970 yılında meslektaş sanatçılar Moebius ve Philippe Druillet tarafından Pilote dergisiyle bir ilişki başlatmaya zorlandı. Başlangıçta birkaç kısa hikaye çizdi ve sonunda kıyamet sonrası 'Jason Muller' serisini başlattı. Baş editör René Goscinny bu seriyi iptal ettiğinde, Auclair Record'a geçti ve burada metin yazarı Jacques Acar ile İskoç isyanı hakkında tarihi bir seri olan 'Catriona McKilligan'ı yarattı.

Pilote için çalışırken Auclair, Tintin'de ilk yayınlarını yaptı, örneğin Greg ile birlikte western 'La Saga du Grizzly' ve 'Les Naufragés d'Arroyoka'. Tintin için ayrıca 1973'te hem metnini hem de çizimlerini yaptığı en ünlü serisi 'Simon du Fleuve'ü yaptı. Bu kıyamet sonrası destan 1978'e kadar sürdü ve Auclair'in yazar Alain Riondet ile ikinci bir döngüye başladığı 1988 ve 1989'da kısa bir süre yeniden ortaya çıktı.

Auclair, 1978'de (À Suivre) ekibine katıldı. Bu dergi için Breton tarihi ('Bran Ruz' ve 'Tuan Mac Cairill', Alain Deschamps ile, 1978-82) ve siyah kölelik ('Le Sang Flamboyant', François Migeat ile, 1984) hakkında hümanist hikayeler yaptı. 'Celui-là' üçlemesinin son bölümü üzerinde çalışırken, Auclair 1990'da erken yaşta vefat etti ve kitabın tamamlanmasını arkadaşları Jean-Claude Mézières ve Jacques Tardi'ye bıraktı. Claude Auclair, Pepperland çizgi roman mağazasının 10. yıl dönümünü kutlayan kolektif bir çizgi roman olan 'Pepperland' (1980) için grafik katkı sağlayan sanatçılardan biriydi.
 
Üst