KARINDEŞEN JACK (Ç/B)

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,216
İstanbul
JR01-kapak.gif

JR03b.gif

JR04.jpg

JR05.jpg

JR06.jpg

JR07.jpg

JR08.jpg

JR09.jpg

JR10.jpg

JR11.jpg

JR12-ornek-s.gif

JR13.jpg

JR14.jpg

JR15b.jpg


 
Son düzenleme:

İnanna Salome

Aktif Üye
4 Eki 2023
282
1,842
Harika sunumla, çok değerli bir ithafla, muhteşem bir eseri bizlerle paylaştığınız için çok teşekkürler. Dönüşünüz gerçekten muhteşem olmuş. Hemen indirip,sayfalarına göz attım. Eser gotik korku atmosferini çok iyi yaşatıyor.
Karındeşen Jack'in kim olduğuna dair teorilerden biri de Amerikalı H. H. Holmes olduğu, yaptırdığı Murder Hotel ile Amerika'da da bir çok insanı öldürüp, İngiltere seyahatinde Jack the Ripper olduğu şeklinde.
Hatta 2017 yapımı belgesel serisi var, H.H.Holmes'ın üçüncü kuşak torunu ve FBI ajanının Jack the Ripper'ın izini sürdüğü, American Ripper. Karındeşen Jack'in kim olduğu henüz kesinleşmese de bir çok esere ilham olmaya devam ediyor. Çocukluğumdan hayal meyal hatırlıyorum ama Michael Caine'in oynadığı Jack the Ripper'ı en kısa zamanda tekrar izleyeceğim. Hem çok değerli paylaşımınız hem de kapsamlı bilgilendirmeniz için sonsuz teşekkürler.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,129
37,492
İstanbul
Hoş geldin, Gürdal Abi. :)

Hoş geldin diyorum ama hep bir şekilde buralarda, aramızda olduğunu biliyorum. Ama elbette o eşsiz çalışmalarını çok özlemiştik ve sonunda bir yenisine kavuşabilmek büyük mutluluk. Aslında şu sıralar peş peşe güzel haberler geliyor. Hüseyin abimizin sağlık haberinin ardından seni bu paylaşımınla yeniden aktif görmek eminim tüm dostları çok mutlu edecek.

Yeterli yabancı dil bilgisine sahip olmadığına işaret etmişsin ama beraber yaptığımız bir çalışmada yaptığın hepsi yerinde dokunuşlarla çalışmanın niteliğini nasıl üst seviyeye çıkardığının canlı tanığıyım. Her bir çalışman çok özgün, eminim bu da öyledir. Çok büyük bir emek harcandığı, çok mesai yapıldığı aşikar. Okuyunca yeniden yazacağım.

Haluk Abi ile ilgili hassasiyetin de beni çok duygulandırdı. Onu çok özlüyoruz. Tesadüf, bugün sevgili oktay_izm üstadımın yardımıyla Haluk Abi'ye yaptıkları ziyaretin görsellerini yenilemiş ve o güzel insanları görünce duygulanmıştık:

https://www.cizgidiyari.com/forum/k/ankara-ziyaretimizin-ardindan.104270/

Hem Haluk Abi'yi hem renkli kişiliğiyle özel bir insan olan İbrahim üstadımızı (kandraks53) sevgiyle, saygıyla anıyoruz. Geride hoş bir seda bıraktılar.

Teşekkürler, abi.
 

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,342
8,198
Muhteşem bir sunum, muhteşem bir çeviri ve düzenleme! Değerli @scanfan üstadımızın sizin ne denli titiz çalıştığınıza ve her zaman en zor olanı seçip üstesinden nasıl geldiğinize dair sözlerini hatırladım, şu mükemmel çalışmanızı görünce kendisine bir kez daha hak verdim. Ayrıca müthiş bir kadirşinaslık örneği sergileyerek bu eseri merhum profesör üstadımıza ithaf etmeniz de her türlü övgüyü hak ediyor.
Bu mükemmel çalışmanızdan dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum değerli @hggurak üstadım, elleriniz dert görmesin...
 

halit

Kıdemli Üye
27 Eyl 2011
618
2,023
Sayın hggurak paylaşımınız için çok teşekkür ederim. Henüz kitabı okumadım. Ancak daha önceki çalışmalarınızdan ve sunum yazınızdan harika bir eser olduğuna eminim. Size de hoş geldiniz diyerek " hoş bulduk " diyorum. Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.
 

direnc11

Yönetici
11 May 2009
10,129
37,492
İstanbul
Gürdal Abi, Sunumunun son sözler bölümünde Haluk Abimizi anmıştın. Ben de bu senin kaldığın yerden devam edip onun @scanfan üstatla birlikte yaptığınız eşsiz bir başka iş olan şuradaki eserdeki mesajından alıntı yaparak başlayayım:

Akıllı bir yayınevi olsa bu muhteşem çalışmayı ekleriyle ve sunumuyla birlikte basardı.

Biz de, kütüphanemizde basılı olarak da bulunsun diye kuyruğa girerdik.

İmza günü yerine çeviren, balonlayan ve emek veren üstadlar için düzenlenecek bir etkinliği şölen yerine çevirir akşamına da dostların şerefine barış çubuğu ve ateşsuyu ile kutlama yapardık.

Üstadım şükranlarımı, saygılarımı sunuyorum.


Haluk Abinin sözleri eksiksiz olarak bu çalışma için de söylenebilir. Aslında altında @hggurak ve @scanfan imzası bulunan tüm işler için bunu söylemek lazım. Ah şu tembellik olmasa. Çoktan bu işlere girişip bu müthiş eserleri çizgi roman severlerin ellerinde tutabilmelerini sağlamak gerekirdi.

Eseri dikkatlice okumaya çalıştım. Gürdal Abi eserin pek çok artısından sunumunda bahsetmişti zaten. Tüm bu güzellikleri bizim açımızdan pekiştiren ve zirveye çıkartan Gürdal Abinin eşsiz çevirisi, dile muhteşem hakimiyeti herhalde. Balonlamanın kusursuzluğu, grafik düzenleme için harcandığı belli olan büyük mesai...

Her şeyiyle eşsiz bir çalışma ile karşı karşıyayız. Aramızdan, dostlarımızdan birilerinin bu tür işlere imza atması bizler için büyük gurur kaynağı. Tüm Diyar üyeleri olarak kendimize de hemen pay çıkartalım: Galiba çizgi romanın ülkemizdeki seyrinde büyük etkimiz, katkımız var.

Sonsuz teşekkürler, abi. Harikasın.
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,266
7,424
'' Karındeşen Jack '' konusu hep ilgimi çekmiştir. Aslında , 19.yy. sonlarına doğru Viktorya dönemindeki İngiltere , '' realizm '' konusunda ulaşılan '' zirve '' ile , sanırım her sanatseverin ilgisini çekmiştir. Ancak , ünlü sanatçı Dore'nin gravürleri başta olmak üzere bir çok sanat eseriyle gözlerimizde canlanan o dönemin '' karanlık '' İngiltere'si , '' Jack the Ripper '' olayı ile birdenbire gizem dolu cinayetler serileri yüzünden bambaşka bir görünüm kazanıyor. Debouis'in senaryosu hiç şüphesiz iyi araştırma örneği . Ama bir bakıma yararlandığı kaynakları bulma açısından şanslı olduğunu düşünüyorum. Sadece bu konuyla ilgili bir çok kitaplar , belgeseller ya da filmler olarak değil , farklı ülkelerde yayınlanan konuyla ilgili ciddi dergiler de unutulmamalı. Çizer ise , önsözde belirtildiği gibi , gerçekten uyguladığı '' vintage '' tarzı çizimleriyle , gizem dolu konuya estetik açıdan çok güçlü hayat vermiş. Zaten , dostlar da yukarıda görülen mesajlarıyla eseri '' mükemmel '' buldukları konusunda , aynı ortak noktada birleşmişler .

Bu mesajımda konuyla ilgili olan dostların dikkatini bir kitaba çekmek istiyorum. Bir kadın yazar , Karındeşen Jack olayı araştırmasında değişik bir yol izledi. Konuya , '' kadın dünyası '' açısından baktı ve uzun süreli derin araştırmalarla , Karındeşen Jack tarafından öldürüldüğü belirtilen kadınların yaşamlarını en ince detayına kadar tek tek inceledi , cinayetlere neden olabilecek '' ortak nokta '' arayışında oldu ve sonunda da '' Beş '' adlı kitabıyla ödülü kaptı ! ( Yazar ; Hallie Rubbenhold , ödülü ise 50.000 £ - Baillie Gifford Ödülü ) Kitap , yaşanmış olan seri cinayetlerdeki bazı konulara yeni bakış açısı getirmekte ve de bazı ön yargıları yok etmekte.

Yüzyıllar geçmiş olmasına rağmen , konu hala cazibesini kaybetmemiş gözüküyor ! Sanırım , bu konuda daha çok eser göreceğiz. Bu güzel eser paylaşımı için , tekrar Sn. @hggurak 'a teşekkür ediyorum.
 

İnanna Salome

Aktif Üye
4 Eki 2023
282
1,842
Sayın @eankara , "kadının adı yok" kanıksatılmış durumuna parmak basmışsınız. Batı "medeniyeti"nin pek övündüğü Roma'da da kadının vatandaşlık hakları yok, daha çok yakın tarihe kadar kadınlara üniversitede eğitim,oy kullanma hakkı vermeyen batı "medeniyeti" var. İslamiyet öncesi Türk kadınının sahip olduğu hak ve gördüğü saygıyı, Atatürk Türk kadınına devrimlerle geri verince, bir çok batı ülkesindeki kadın bizlere imreniyordu. Batının ikiyüzlülüğü ve çifte standartı her zaman baki.
Siz Doré deyince çağrışımlar başladı.
Her Gustave Doré adını görünce Kadim Denizcinin Ezgisi'ndeki o muhteşemliği yaşıyorum; çizim ile 3D filmi aşan bir unutulmaz deneyim yaşatma da anca Doré gibi sanatçıların harcı. Çok çok büyük ...
Doré muhteşemliğinde kaybolurken ruhuma Rachmaninov'un, Arnold Böcklin'in The Isle of the Dead tablosunun ilhamıyla yazdığı senfonik şiiri geldi.
Rachmaninov, The Isle of the Dead'ın siyah beyaz yeniden yapımını görüp, ilham çağlaması yaşıyor. Sonra eserin renkli aslını görünce, renklerin hayal ettiği gibi olmadığını, eğer orjinal eseri görse çok farklı bir beste yapacağını söylüyor. Biraz hayal kırıklığı yaşamış gibi.
Siyah beyaz The Isle of the Dead'e, Doré çağrışımıyla gelince; akıl şu soruda kitleniyor: "Kadim Denizcinin Ezgisi'ndeki muhteşem ötesi çizimleri görse Rachmaninov nasıl bir eser bestelerdi?"
Rachmaninov'un Doré öldüğünde 10 yaşında olduğunu düşününce ise Kadim Denizcinin Ezgisi'nden ilham çağlatacak dehanın Night On The Bare Mountain'in bestecisi Mussorgsky olduğu kanısına varılıyor.
Yukardaki Claudio Abbado sonrası bir de Valerie Gergiev yorumunu yaşayarak,dehalarla ilham yolculuğunu sürdürelim...
Sanatın uzunluğunu yaşamamıza yol olduğunuz için ayrıca çok teşekkürler.
 

Calligrapher

Onursal Üye
5 Nis 2021
1,342
8,198
Siyah beyaz The Isle of the Dead'e, Doré çağrışımıyla gelince; akıl şu soruda kitleniyor: "Kadim Denizcinin Ezgisi'ndeki muhteşem ötesi çizimleri görse Rachmaninov nasıl bir eser bestelerdi?"
Rachmaninov nasıl bir eser bestelerdi bilinmez ama Mussorgsky'nin gördüğü resimlerden ilham alarak nasıl bir beste yaptığını çok iyi biliyoruz:


Bu arada, Batı'nın ikiyüzlülüğü deyince aklıma geldi, Batılıların genel olarak Rachmaninov, Mussorgsky ve dahi Tchaikovsky'yi dahi küçük gördüğünü bir keresinde Cem Mansur'dan dinlemiştim.
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,266
7,424
Teşekkür ederim sanat dolu mesajınız için Sn. @İnanna Salome . Yaşanmış olan kadın cinayetleri olayına duyarlılığınız çok açık görülüyor. Bu yüzden şimdiye kadar mesajlarımda pek yapmadığım bir şeyi yapacağım. Dostlar önceki mesajlarımdan görmüşlerdir , '' spoiler verme '' durumunu pek sevmem. Ama , yukarıda yazdığım kitabın yazarı Hallie Rubbenhold'un uzun zaman alan araştırmasının sonucunda , Karındeşen Jack konusundaki hangi efsaneyi yıktığını yazayım. Yazarın araştırmaları sonucunda anlaşılmış ki ; öldürülen kadınların hepsinin '' kötü yola düşmüş kadın '' olarak nitelendirilmesi doğru değil !!!

Mesajınızda belirttiğiniz her bir '' sanat öznesi '' ayrı bir açılımı gerektiriyor Sn. @İnanna Salome . Ama , kısaca değinecek olursam ;
Samuel Coleridge'in '' Kadim Denizcinin Ezgisi '' şiiri bence de önemli bir sanat olayı. Önemi , eşlik eden Dore gravürlerinden , klasik müzik uyarlamasından ya da Iron Maiden topluluğunun rock müziği yorumundan kaynaklanmıyor tabii . Bence , Hieronymus Bosch surrealizm resminde nasıl nirengi noktasıysa, Coleridge de yarattığı adeta Odyssea'sı ile modern şiirde odur. Ya da, Yaşlı Pieter Bruegel resimleriyle benim için nasıl bir halk hikayeleri anlatıcısı ya da halk ozanı ise , belirttiğiniz Arnold Böcklin'de izleyenine harika resimleriyle bilmeceler sunan , bir bilmece ustasıdır.

Bu arada , hem siz , hem de dostum @Calligrapher 'in değerli katkılarıyla , ufukta beliren bir şey var!!! İlerleyen zamanlarda yolumuz yavaş yavaş , dostumuz @Osidi 'nin '' devasa '' arşivine uğrayacak gibi !! Zira , klasik müzik bestecileri mesajlarınızda havada uçuşmuş !! Yani , dostlarla sohbetlerde ; '' Ressamlar '' ya da '' Noir '' geceleri sonrasında '' Müzik Geceleri " ufukta belirdi ! O yüzden, o konuya şimdi hiç girmiyorum. ( Ama , '' Batı ''nın iki yüzlü olduğu konusuna bir oy da benden !! ) Çok teşekkürler dostlar.

Tabii , bir teşekkürüm , daha doğrusu teşekkür tekrarım da Sn. @hggurak 'a. Zira , Karındeşen Jack cinayetlerinden kaynaklanan dost sohbetlerinin , klasik müziğe evrileceğini kim tahmin ederdi ki ??!
 
Son düzenleme:

hggurak

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
8 May 2015
1,132
8,216
İstanbul
Bu başlığa, beğenileri ve değerli yorumlarıyla katkıda bulunan (ve bulunacak) tüm diyar dostlarıma teşekkür ediyorum.

Bir sanat eserini değişik yönleriyle irdeleyerek beyin fırtınaları oluşturmak, çıkarımlarda bulunmak, genişletmek ve üzerinde tartışmak; konuyu daha iyi kavrayıp, değişik boyutlarıyla anlamlandırabilmek açısından çok önemli... İşte bu bağlamda konuya katkıda bulunan @İnanna Salome, @Calligrapher ve @eankara rumuzlu dostlarıma teşekkür ediyorum.

Yine, değerli dostum sevgili Nihat'a (@direnc11) kitapla ilgili son derece yapıcı, yol gösterici ve teşvik edici yorumlarından dolayı teşekkür ediyorum.

İçinde bulunduğumuz şu susuz günlerde, çölde bir vaha oluşturduğunuz için de ayrıca ve ayrıca teşekkür ediyorum.

Sağ olun dostlar, iyi ki varsınız...


Not:
Sayın @İnanna Salome'nin, yorumlarının bir bölümünde sözünü ettiği Kadim Denizcinin Ezgisi adlı şiiri okumamıştım. İnternette hemen bir araştırma yaptım, kitap an itibariyle İş Bankası Kültür Yayınları'nda tükenmiş olarak görünüyor. Ama bir şekilde bu versiyonu bulup kitaplığıma katacağım... İnternette biraz daha dolanınca konuyla ilgili bir sayfa da buldum. Gustave Dore'un muhteşem ötesi gravürlerini görmek ve şiiri lirik anlatımlı bir düzyazı şeklinde okuyup bilgi sahibi olmak isterseniz tıklayıp ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz.
 
Son düzenleme:

İnanna Salome

Aktif Üye
4 Eki 2023
282
1,842
Rachmaninov nasıl bir eser bestelerdi bilinmez ama Mussorgsky'nin gördüğü resimlerden ilham alarak nasıl bir beste yaptığını çok iyi biliyoruz:


Bu arada, Batı'nın ikiyüzlülüğü deyince aklıma geldi, Batılıların genel olarak Rachmaninov, Mussorgsky ve dahi Tchaikovsky'yi dahi küçük gördüğünü bir keresinde Cem Mansur'dan dinlemiştim.
Harikasınız. Çok güzel Karajan kaydı. Kaybettiği yakın arkadaşının sergisinde ona olan özlem,resimleriyle ilham çağlatıyor. Şurada nükteli animasyonunu yapmışlar.
Klasik müzik severler için oldukça eğlenceli bir hesap;

Rachmaninov'un 2. piano konçertosu has piyanistlerin repertuarında en baştayken, Mussorgsky'i Fantasia'larda yad ederken, Tchaikovsky'siz bale ve Christmas düşünülemezken, batının ne haddine onları küçümsemek. Cem Bey'in anlattığı doğrudur da,o batının kıskançlığın saklı halidir.
Ama şu da var tabii; muhteşem Stravinsky'nin muhteşemötesi Bahar Ayini, Paris prömiyerini terk edenlerden biri de Debussy. Batının çifte standartını çok yakında yaşadık zaten; Rus bestecileri,yazarları resmen yasakladılar. Valerie Gergiev Rus olduğu için Avrupa'daki görevlerinden istifa ettirildi. ABD güdümündeki AB'nin akıl tutulması tarihe geçti. Distopik romanlara taş çıkarttılar.
 

İnanna Salome

Aktif Üye
4 Eki 2023
282
1,842
Bu başlığa, beğenileri ve değerli yorumlarıyla katkıda bulunan (ve bulunacak) tüm diyar dostlarıma teşekkür ediyorum.

Bir sanat eserini değişik yönleriyle irdeleyerek beyin fırtınaları oluşturmak, çıkarımlarda bulunmak, genişletmek ve üzerinde tartışmak; konuyu daha iyi kavrayıp, değişik boyutlarıyla anlamlandırabilmek açısından çok önemli... İşte bu bağlamda konuya katkıda bulunan @İnanna Salome, @Calligrapher ve @eankara rumuzlu dostlarıma teşekkür ediyorum.

Yine, değerli dostum sevgili Nihat'a (@direnc11) kitapla ilgili son derece yapıcı, yol gösterici ve teşvik edici yorumlarından dolayı teşekkür ediyorum.

İçinde bulunduğumuz şu susuz günlerde, çölde bir vaha oluşturduğunuz için de ayrıca ve ayrıca teşekkür ediyorum.

Sağ olun dostlar, iyi ki varsınız...


Not:
Sayın @İnanna Salome'nin, yorumlarının bir bölümünde sözünü ettiği Kadim Denizcinin Ezgisi adlı şiiri okumamıştım. İnternette hemen bir araştırma yaptım, kitap an itibariyle İş Bankası Kültür Yayınları'nda tükenmiş olarak görünüyor. Ama bir şekilde bu versiyonu bulup kitaplığıma katacağım... İnternette biraz daha dolanınca konuyla ilgili bir sayfa da buldum. Gustave Dore'un muhteşem ötesi gravürlerini görmek ve şiiri lirik anlatımlı bir düzyazı şeklinde okuyup bilgi sahibi olmak isterseniz tıklayıp ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz.
Paylaştığınız Kadim Zamanlar sitesi,Kadim Zaman Yazıları da enfes. Çok teşekkürler.
 

İnanna Salome

Aktif Üye
4 Eki 2023
282
1,842
Teşekkür ederim sanat dolu mesajınız için Sn. @İnanna Salome . Yaşanmış olan kadın cinayetleri olayına duyarlılığınız çok açık görülüyor. Bu yüzden şimdiye kadar mesajlarımda pek yapmadığım bir şeyi yapacağım. Dostlar önceki mesajlarımdan görmüşlerdir , '' spoiler verme '' durumunu pek sevmem. Ama , yukarıda yazdığım kitabın yazarı Hallie Rubbenhold'un uzun zaman alan araştırmasının sonucunda , Karındeşen Jack konusundaki hangi efsaneyi yıktığını yazayım. Yazarın araştırmaları sonucunda anlaşılmış ki ; öldürülen kadınların hepsinin '' kötü yola düşmüş kadın '' olarak nitelendirilmesi doğru değil !!!

Mesajınızda belirttiğiniz her bir '' sanat öznesi '' ayrı bir açılımı gerektiriyor Sn. @İnanna Salome . Ama , kısaca değinecek olursam ;
Samuel Coleridge'in '' Kadim Denizcinin Ezgisi '' şiiri bence de önemli bir sanat olayı. Önemi , eşlik eden Dore gravürlerinden , klasik müzik uyarlamasından ya da Iron Maiden topluluğunun rock müziği yorumundan kaynaklanmıyor tabii . Bence , Hieronymus Bosch surrealizm resminde nasıl nirengi noktasıysa, Coleridge de yarattığı adeta Odyssea'sı ile modern şiirde odur. Ya da, Yaşlı Pieter Bruegel resimleriyle benim için nasıl bir halk hikayeleri anlatıcısı ya da halk ozanı ise , belirttiğiniz Arnold Böcklin'de izleyenine harika resimleriyle bilmeceler sunan , bir bilmece ustasıdır.

Bu arada , hem siz , hem de dostum @Calligrapher 'in değerli katkılarıyla , ufukta beliren bir şey var!!! İlerleyen zamanlarda yolumuz yavaş yavaş , dostumuz @Osidi 'nin '' devasa '' arşivine uğrayacak gibi !! Zira , klasik müzik bestecileri mesajlarınızda havada uçuşmuş !! Yani , dostlarla sohbetlerde ; '' Ressamlar '' ya da '' Noir '' geceleri sonrasında '' Müzik Geceleri " ufukta belirdi ! O yüzden, o konuya şimdi hiç girmiyorum. ( Ama , '' Batı ''nın iki yüzlü olduğu konusuna bir oy da benden !! ) Çok teşekkürler dostlar.

Tabii , bir teşekkürüm , daha doğrusu teşekkür tekrarım da Sn. @hggurak 'a. Zira , Karındeşen Jack cinayetlerinden kaynaklanan dost sohbetlerinin , klasik müziğe evrileceğini kim tahmin ederdi ki ??!
Ufukta belirenler harika. Conducting Mahler belgeselindeki orkestra şeflerini izliyor gibi hissettim.
Belgesel çekilirken hayatta olmadığı için Bernstein yoktu ama Mahler'in tüm senfonilerini Bernstein yorumuyla yaşamak bambaşka bir yolculuk. Ufuktaki güzellikleri düşünürken, Mahler 5. Senfoni Adagietto gibi süzülüyoruz güzelliklerin hayaliyle...


Verdiğiniz muhteşem bilgiler yanında Samuel Taylor Coleridge vurgunuz da enfes. Yakın dostu William Wordsworth gibi kendisine hayranlığımız kelimelere sığmayacak boyutta. Coleridge ve Wordsworth Lyrical Ballads'ı 1878'de Bristol'da yayınlayarak Romantik Şiir Hareketi'ni başlatıyorlar. Bristol Festivali'nde Richard Holmes, Coleridge'ın hayatına ve çalışmalarına bakarken, Kadim Denizcinin Ezgisi'nin modern bir eko-masal olarak güçlü bir şekilde ortaya çıkışını araştırıyor.

Samuel Taylor Coleridge'a sevgilerle...
“A great poet must have the ear of a wild Arab listening in the silent desert,
the eye of a North American Indian tracing the footsteps of an enemy upon the leaves that strew the forest, the touch of a blind man feeling the face of a darling child.”

“The heart should have fed upon the truth, as insects on a leaf, till it be tinged with the green color, and show its food in every ... minutest fiber.”
 
Üst