Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Son düzenleme:
Teşekkürler emeğinize sağlık
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
çok teşekkür ederim
Akıllı bir yayınevi olsa bu muhteşem çalışmayı ekleriyle ve sunumuyla birlikte basardı.
Biz de, kütüphanemizde basılı olarak da bulunsun diye kuyruğa girerdik.
İmza günü yerine çeviren, balonlayan ve emek veren üstadlar için düzenlenecek bir etkinliği şölen yerine çevirir akşamına da dostların şerefine barış çubuğu ve ateşsuyu ile kutlama yapardık.
Üstadım şükranlarımı, saygılarımı sunuyorum.
Rachmaninov nasıl bir eser bestelerdi bilinmez ama Mussorgsky'nin gördüğü resimlerden ilham alarak nasıl bir beste yaptığını çok iyi biliyoruz:Siyah beyaz The Isle of the Dead'e, Doré çağrışımıyla gelince; akıl şu soruda kitleniyor: "Kadim Denizcinin Ezgisi'ndeki muhteşem ötesi çizimleri görse Rachmaninov nasıl bir eser bestelerdi?"
Harikasınız. Çok güzel Karajan kaydı. Kaybettiği yakın arkadaşının sergisinde ona olan özlem,resimleriyle ilham çağlatıyor. Şurada nükteli animasyonunu yapmışlar.Rachmaninov nasıl bir eser bestelerdi bilinmez ama Mussorgsky'nin gördüğü resimlerden ilham alarak nasıl bir beste yaptığını çok iyi biliyoruz:
Bu arada, Batı'nın ikiyüzlülüğü deyince aklıma geldi, Batılıların genel olarak Rachmaninov, Mussorgsky ve dahi Tchaikovsky'yi dahi küçük gördüğünü bir keresinde Cem Mansur'dan dinlemiştim.
Paylaştığınız Kadim Zamanlar sitesi,Kadim Zaman Yazıları da enfes. Çok teşekkürler.Bu başlığa, beğenileri ve değerli yorumlarıyla katkıda bulunan (ve bulunacak) tüm diyar dostlarıma teşekkür ediyorum.
Bir sanat eserini değişik yönleriyle irdeleyerek beyin fırtınaları oluşturmak, çıkarımlarda bulunmak, genişletmek ve üzerinde tartışmak; konuyu daha iyi kavrayıp, değişik boyutlarıyla anlamlandırabilmek açısından çok önemli... İşte bu bağlamda konuya katkıda bulunan @İnanna Salome, @Calligrapher ve @eankara rumuzlu dostlarıma teşekkür ediyorum.
Yine, değerli dostum sevgili Nihat'a (@direnc11) kitapla ilgili son derece yapıcı, yol gösterici ve teşvik edici yorumlarından dolayı teşekkür ediyorum.
İçinde bulunduğumuz şu susuz günlerde, çölde bir vaha oluşturduğunuz için de ayrıca ve ayrıca teşekkür ediyorum.
Sağ olun dostlar, iyi ki varsınız...
Not: Sayın @İnanna Salome'nin, yorumlarının bir bölümünde sözünü ettiği Kadim Denizcinin Ezgisi adlı şiiri okumamıştım. İnternette hemen bir araştırma yaptım, kitap an itibariyle İş Bankası Kültür Yayınları'nda tükenmiş olarak görünüyor. Ama bir şekilde bu versiyonu bulup kitaplığıma katacağım... İnternette biraz daha dolanınca konuyla ilgili bir sayfa da buldum. Gustave Dore'un muhteşem ötesi gravürlerini görmek ve şiiri lirik anlatımlı bir düzyazı şeklinde okuyup bilgi sahibi olmak istersenizZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.tıklayıp ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz.
Ufukta belirenler harika. Conducting Mahler belgeselindeki orkestra şeflerini izliyor gibi hissettim.Teşekkür ederim sanat dolu mesajınız için Sn. @İnanna Salome . Yaşanmış olan kadın cinayetleri olayına duyarlılığınız çok açık görülüyor. Bu yüzden şimdiye kadar mesajlarımda pek yapmadığım bir şeyi yapacağım. Dostlar önceki mesajlarımdan görmüşlerdir , '' spoiler verme '' durumunu pek sevmem. Ama , yukarıda yazdığım kitabın yazarı Hallie Rubbenhold'un uzun zaman alan araştırmasının sonucunda , Karındeşen Jack konusundaki hangi efsaneyi yıktığını yazayım. Yazarın araştırmaları sonucunda anlaşılmış ki ; öldürülen kadınların hepsinin '' kötü yola düşmüş kadın '' olarak nitelendirilmesi doğru değil !!!
Mesajınızda belirttiğiniz her bir '' sanat öznesi '' ayrı bir açılımı gerektiriyor Sn. @İnanna Salome . Ama , kısaca değinecek olursam ;
Samuel Coleridge'in '' Kadim Denizcinin Ezgisi '' şiiri bence de önemli bir sanat olayı. Önemi , eşlik eden Dore gravürlerinden , klasik müzik uyarlamasından ya da Iron Maiden topluluğunun rock müziği yorumundan kaynaklanmıyor tabii . Bence , Hieronymus Bosch surrealizm resminde nasıl nirengi noktasıysa, Coleridge de yarattığı adeta Odyssea'sı ile modern şiirde odur. Ya da, Yaşlı Pieter Bruegel resimleriyle benim için nasıl bir halk hikayeleri anlatıcısı ya da halk ozanı ise , belirttiğiniz Arnold Böcklin'de izleyenine harika resimleriyle bilmeceler sunan , bir bilmece ustasıdır.
Bu arada , hem siz , hem de dostum @Calligrapher 'in değerli katkılarıyla , ufukta beliren bir şey var!!! İlerleyen zamanlarda yolumuz yavaş yavaş , dostumuz @Osidi 'nin '' devasa '' arşivine uğrayacak gibi !! Zira , klasik müzik bestecileri mesajlarınızda havada uçuşmuş !! Yani , dostlarla sohbetlerde ; '' Ressamlar '' ya da '' Noir '' geceleri sonrasında '' Müzik Geceleri " ufukta belirdi ! O yüzden, o konuya şimdi hiç girmiyorum. ( Ama , '' Batı ''nın iki yüzlü olduğu konusuna bir oy da benden !! ) Çok teşekkürler dostlar.
Tabii , bir teşekkürüm , daha doğrusu teşekkür tekrarım da Sn. @hggurak 'a. Zira , Karındeşen Jack cinayetlerinden kaynaklanan dost sohbetlerinin , klasik müziğe evrileceğini kim tahmin ederdi ki ??!