Kapak düzenleme yardım talebi.

Logic

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2021
417
4,811
Evren
Merhaba arkadaşlar. Daha önce forumda paylaştığım 20 sayılık Buddy Longway western kiabının dijital kopyasını buldum ve sil baştan yeniden derlemeye başladım. Bu kitapların orjinal kapaklarındaki macera isimlerini silmek istiyorum ama bu konuda hiç başarılı değilim. Bazıları basit ama çoğunluğu benim yapamayacağım şekilde. Aşağıda paylaştığım kapaklardaki macera isimlerini düzgünce silebilecek arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.

Not: Konuyu yanlış yere açmış olabilirim, aradım ama istek yardım bölümü göremedim.

Logic

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2021
417
4,811
Evren
Harika. Ellerinize sağlık. Kontrol ettiğimde 300dpi dan 96dpi a düştüğünü görüyorum, ben size tüm kapakları png olarak göndersem onların üzerinde çalışmanız mümkün mü? Böylece kayıpsız orjinal çözünürlülükte olurlar.

afu

Onursal Üye
1 Şub 2011
718
5,515
İstanbul
ad5c81o.jpg

bir tane de ben gönderim.

boga

Onursal Üye
27 Kas 2010
199
2,412
Son yüklediğiniz yüksek çözünürlüklü 300 dpi resimler ile daha önce yüklediğiniz 96 dpi resimleri karşılaştırdım.
İnanın aralarında 1 piksel bile fark göremedim. bence sadece dosya boyutu farkı var. Bir tanesi 5 Mb , diğeri 16,5 Mb.
Kaliteleri aynı. Aşağıda iki resmi de ya yana koydum. soldaki 96 dpi, sağdaki 300 dpi.

Logic

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2021
417
4,811
Evren
Üstad istediğiniz böyle bir şey mi? Yani tüm yazılar yok olacak. Doğru mu?

Ellerinize sağlık, sadece macera isimlerinin silinmesini istemiştim ama siz kitabın adını da silmişsiniz :) Şımarıklık olarak algılamazsanız Derib ve Buddy Longway kalsın lütfen. Yardım isteğime bu kadar hızlı yanıt verdiğiniz için ayrıca çok teşekkür ederim.

Logic

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2021
417
4,811
Evren
Son yüklediğiniz yüksek çözünürlüklü 300 dpi resimler ile daha önce yüklediğiniz 96 dpi resimleri karşılaştırdım.
İnanın aralarında 1 piksel bile fark göremedim. bence sadece dosya boyutu farkı var. Bir tanesi 5 Mb , diğeri 16,5 Mb.
Kaliteleri aynı. Aşağıda iki resmi de ya yana koydum. soldaki 96 dpi, sağdaki 300 dpi.
Evet haklısınız, baktım bir fark göremedim. Kapaklar sizin çalıştığınız şekilde işimi fevkalede görecek. Hangi programı kullandığınızı bilmiyorum ama ben yaptığımda resim yakından baktığımda çamurlaşıyor :( Fark, bariz şekilde balonların içinindeki yazılarda karakterin etrafında oluşan gri noktacıklar şeklinde kendini gösteriyor. Tekrar yardımızın için çok teşekkür ediyorum.

Logic

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2021
417
4,811
Evren
Üstat kolay gelsin bu işlemi hangi programla ve nasıl yaptığınızı açıklamanız mümkün mü ? Teşekkürler şimdiden...
Doğrusu bende çok merak ettim ama sanırım iyi bir grafik programı ile yapılıyor ve şipşak olmuyor. Ancak arkadaşları yaparken izleyerek öğrenebiliriz. Ben birçok yapay zeka deslekli online resim düzenleme sitesinde yapmaya çalıştım ama sonuçlar hayal kırıklığı oldu.

Kaptan Swing'in klasik maceralarını hazırlamayı planlıyorum, balon temizliklerini bitirdim bir kenarda duruyorlar. onların da kapaklarını bu şekilde hazırlayabilirsek mükemmel olur.

boga

Onursal Üye
27 Kas 2010
199
2,412
Evet haklısınız, baktım bir fark göremedim. Kapaklar sizin çalıştığınız şekilde işimi fevkalede görecek. Hangi programı kullandığınızı bilmiyorum ama ben yaptığımda resim yakından baktığımda çamurlaşıyor :( Fark, bariz şekilde balonların içinindeki yazılarda karakterin etrafında oluşan gri noktacıklar şeklinde kendini gösteriyor. Tekrar yardımızın için çok teşekkür ediyorum.
Ben PhotoScape programının "pul klonu" modunu kullanarak temizliyorum

qkuraki

Yeni Üye
21 Ağu 2024
19
101
Zaten yapılmış ama eğer photoshop uygulaması yükleyse "Nokta İyileştirme Aracı (J)" ile bu tarz yerler rahatça temizlenebiliyor. Etraftaki pixellere göre orayı dolduruyor. Denemek isteyenler için rahat bir araç ama süper işler için üstüne düşmek gerekebiliyor.

kartalsahil

Yeni Üye
14 Haz 2014
8
15
Ellerinize sağlık, sadece macera isimlerinin silinmesini istemiştim ama siz kitabın adını da silmişsiniz :) Şımarıklık olarak algılamazsanız Derib ve Buddy Longway kalsın lütfen. Yardım isteğime bu kadar hızlı yanıt verdiğiniz için ayrıca çok teşekkür ederim.
Hiç sorun değil. Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Sadece macera isimlerini silerek tekrar yükledim. Ben Photoshop programında yaptım. Dosya içine nasıl yapıldığına dair bir eğitim videosu ekledim. Çok kolaydır. Saygılarımla.

Gokhun

Çeviri & Balonlama
28 Eyl 2015
382
4,775
Gazimağusa/KKTC
Hiç sorun değil. Yardımcı olabildiysem ne mutlu. Sadece macera isimlerini silerek tekrar yükledim. Ben Photoshop programında yaptım. Dosya içine nasıl yapıldığına dair bir eğitim videosu ekledim. Çok kolaydır. Saygılarımla.
Ellerinize sağlık...

Logic

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2021
417
4,811
Evren
Çok kısa zamanda hallettiniz ve nasıl yapılacacağını da öğrettiniz. Ne diyeceğimi bilemiyorum, çok sağolun. Ben yıllardır Corel Draw'ın berinde gelen photopaint ile bişyler yapıyordum ama photoshop'un birkaç tıklamayla yapabildikleri dikkatimi çekti. Hemen arşivimde photoshop bulup kuracağım :p

kartalsahil

Yeni Üye
14 Haz 2014
8
15
Çok kısa zamanda hallettiniz ve nasıl yapılacacağını da öğrettiniz. Ne diyeceğimi bilemiyorum, çok sağolun. Ben yıllardır Corel Draw'ın berinde gelen photopaint ile bişyler yapıyordum ama photoshop'un birkaç tıklamayla yapabildikleri dikkatimi çekti. Hemen arşivimde photoshop bulup kuracağım :p
Teşekkür ederim. Maalesef resim düzenleme yazılımı olarak sadece Photoshop biliyorum. Diğer programları kullanmadım. Photoshop un en güzel tarafı Youtube veya sosyal medyada milyonlarca eğitim videosu olması ve Türkçe kaynağın çok olması. Kolay gelsin :D

veryabsurd

Çeviri & Balonlama
3 Ara 2014
494
6,172
Gerçekten sonuç mükemmel, bende becerebilmeyi çok isterdim doğrusu.
Photoshop bu tarz düzenlemeler için en kullanışlı program.
PhotoScape'in pul klonu özelliği de Photoshop'taki Clone Stamp Tool aracının benzeri gibi.
Sadece bu araçla da temizlemek mümkün ama daha çok zaman alır.
Şahsen bu aracı çok karışık zeminlerde yazı/nesne vs. sildikten sonra sadece rötuş yapmak için kullanıyorum.