İskambil Kartları (Fumetti)

Peter Banner

Kıdemli Üye
6 Haz 2016
145
662
Fumetti karakterlerini kullanarak tasarladığım kart görsellerini sizlere sunuyorum.

Forumda daha önce "Düello Kartları" ve "Kıyas Kartları" adını verdiğim tasarımlarımı paylaşmıştım. Bu sefer farklı bir tarz ve farklı karakterlerle tasarım oluşturmak istedim. (Bu hususta Diyar üyelerimizden eankara'nın yapmış olduğu önerinin katkısı olduğunu belirtmeliyim.)

Oluşturduğum deste 60 karttan oluşuyor (52 kart + 2 jolly joker + 6 bonus jolly joker). Kartlarda toplam 60 karakter bulunuyor. (Bunların bir kısmını Türkçeye çevrilmemiş serilerden seçtim.) Karakterlerin hiyerarşisini belirlerken genellikle serilerin popülaritesini, uzunluğunu veya kronolojisini baz aldım (As ve kral kartları için popülarite / uzunluk, diğer kartlar için genel itibarıyla kronoloji). Resimleri genellikle çizgi roman kapaklarından aldım.

Kartlarda karakterlerin isimleri yazılı. (Türkçe çevirilerde karakter isimleri tamamen değişebiliyor veya yazım değişebiliyor. Sadece yazımın değiştiği karakterlerde orijinal yazımı, ismin değiştiği karakterlerde değişen ismi esas aldım. Örneğin "Kit Taylor" yerine "Kit Teller"i, "Alan Mistero" yerine "Tom Braks"ı tercih ettim. "Çiko" istisna.)

Şunu da belirtmeliyim ki destedeki resimler birbiriyle biraz uyumsuz; çünkü uyum sağlamak pek mümkün değil. Çizerler farklı, perspektifler farklı vs. Ayrıca kapaklarda yan karakterlerin ve kapak metinlerinin de yer alması, seçilebilecek resimleri epey sınırlıyor; özellikle eski ve kısa süren serilerde durum bu şekilde. (Kullanmış olduğum görsellere dair bilgi dosya içerisindeki belgede mevcut.)

İndirme linki:

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,322
7,829
Yaklaşık 1 yıl önce ( 22 Ocak 2024 ) , Sn. Peter Banner'ın çalışmaları sonucu kartlarına baktıktan sonra diyarımızdaki mesajımın son bölümünde şunları yazmıştım;

'' Sn. @Peter Banner , sunduğunuz sete baktığımda , yukarıda verdiğiniz açıklamada da değindiğiniz gibi daha çok '' American Super Hero '' larını özne olarak ele aldığınızı görmekteyim. Avrupa kaynaklı sanatçıların resim ya da çizgi roman çalışmalarını konu edinen kart örnekleri elinizde bulunuyorsa ( sadece '' Magic '' kartları olmayabilir , yukarıda belirttiğim diğer kart cinsleri olabilir ) ya da tasarım konusunu düşünürseniz örneklerini görmek isterim. ''

Sn. Peter Banner'ın yaptığı bu yeni deste çalışması çok güzel olmuş. Kartlar, özellikle İskambil Kartları, içerdikleri görsel unsurlarla, çizgi roman sanatına çok da uzak olmayan bir konu. Bu alanda birçok efsane çizerin düello kartları çalışmalarının yanı sıra, bizim sanatçılarımızdan Bahadır Baruter'in kolleksiyonumda yer alan '' Ottoman Bugs '' çalışmasını hatırladım bir an. Önceki çalışmalarınızdan sonra bu yeni çalışmalarınıza kadar bir hayli uzun zaman geçti sayılır ! Daha kısa zaman aralıklarıyla yeni temalar eşliğindeki çalışmalarınızı görmek dileklerimle teşekkürlerimi sunarım Sn. @Peter Banner .

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,219
79,495
hiçbiryerde :)
Çok beğendim bu çalışmayı. Uzun yıllar arkadaşlarımla kart oyunları oynayan biri olarak, bu kartlarla oynamış olmayı isterdim :) Hem kart oyuncusu hem de çizgi roman sever olarak iki kat sevdim tabii ki bunları. Geçen yılki çalışmanızı @eankara üstadımın mesajından öğrendim, tabii eğer görmüş ve unutmamışsam 😅 Her halukarda o çalışmaya da bakacağım, şimdi aramaya başlıyorum... Teşekkürler, eline sağlık sevgili üstat.

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,219
79,495
hiçbiryerde :)
https://www.cizgidiyari.com/forum/k/duello-kartlari-1-deste.176321/
Şimdi gördüm önceki çalışmalarınızı. Onlar bildiğimiz 52'lik deste gibi değillermiş. Sonradan çıkan koleksiyonerler için olan toplamaya dayalı bilgi kartlarıymış. Onların da yeri ayrı tabii... Her gün gazete bayiine gitmek, yeni ve sende olmayan bir kart daha bulmayı hayal etmek... Pul koleksiyonu gibi, Farklı bir his, biriktirme heyecanı... Tekrar teşekkürler bu güzel işler için.