- Konuyu Başlatan
balkan
Onursal Üye
- 27 Şub 2016
- 3,665
- 37,445
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Günaydın, AI kitabında sorun var; pdf veya cbr'ye çevrilemiyor.
Çok teşekkür ederim. Gece boyunca uğraştım, bir türlü beceremedim, mecburen EPUB ve MOBI olarak yükledim. Bu programı söylemeniz çok yararlı oldu. Hemen çevirdi.Çok teşekkürler, değerli @balkan üstat. Sayenizde müthiş zengin bir arşive sahip oluyoruz. Elleriniz dert görmesin...
Bu arada, epub veya mobi uzantılı dosyaları pdf'e dönüştürmek için ücretsiz online dönüştürme siteleri mevcut. Ben aşağıdakini kullanıyorum:
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
İlginiz ve desteğiniz için çok teşekkürler. Eğer bir nebze de olsa bir faydam olursa ne mutlu bana. Sağolun, varolun.Önceden farklı yayınevlerinden Türkçe içeriğini beğendiğim için aldığım bu kitapların, aslında introducing serisinin bir parçası olduğunu bilmiyordum. İyi ki böyle bir paylaşım yaptınız, sayenizde öğrenmiş oldum. Çok teşekkür ediyorum, elleriniz dert görmesin, ne kadar varsa zevkle indireceğim.
Felsefe ve Bilim ne yazık ki 17. Yüzyıldan itibaren bu topraklarda ıskalanmış durumda. Sorgulama olmayınca hepimiz sadece yaşıyoruz, hastalandığımızda aldığımız ilaçların bizi nasıl iyileştirdiği bile merak edilmiyor. 17. yy. dan ve sonrasında neleri kaçırdığımızı, okumayanlar için şiddetle tavsiye edebileceğim Halil İNALCIK hocanın başyapıtlarından biri olan “RÖNESANS AVRUPASI“ kitabını okuyarak görmek mümkün. Ayrıca yine bu konuda sitenin ruhuna çok uygun ve çok beğendiğim “Heretikler Modern Felsefenin Harika (ve Tehlikeli) Başlangıçları” isimli çizgi kitap “Alfa Yayınevi” tarafından yayımlanmıştı. (Tarayıp en kısa sürede ekleyeceğim)
Sn. @balkan’ın tanıttığı bu seride, felsefe, bilim, sanat ve kültürün yaşadığımız çağda nereye geldiğini, herkesin kolaylıkla ve hızlıca anlayabileceği şekilde anlatılıyor. Keşke bu tür yayınlar tüm yurttaşlara, hepimize adeta birer ders konusu olarak okutulup öğretilse... Ülkemizin bilim, demokrasi, sanat, kültür alanlarında geri kalmışlığının sebebidir aslında tüm bu konular.
İlgili serinin bir kısmı Türkçe olarak farklı yayınevlerinden yayımlandı, bir kısmı sitede de mevcut. Aşağıda kısa bir derleme yaptım. Umarım meraklıları için faydalı olur:
ENGLISH LITERATURE & LANGUAGE
Critical Theory NTV Yayınları basıldı
Linguistics
Criticism
Media Studies
Romanticism NTV Yayınları basıldı
MATHEMATICS & ECONOMICS
Fractals
Keynes
Logic NTV Yayınları basıldı
Mathematics Say Yayınları basıldı
Statistics
MOVEMENTS
Modernism NTV Yayınları basıldı
The Enlightenment Say Yayınları, NTV Yayınları basıldı (sitede mevcut)
PHILOSOPHY & ETHICS
Aesthetics NTV Yayınları basıldı
Consciousness Say Yayınları, NTV Yayınları basıldı
Continental Philosopy
Empiricism
Existentialism Say Yayınları basıldı
Foucault
Nietzsche Say Yayınları, NTV Yayınları basıldı
Philosophy of Science
Plato NTV Yayınları basıldı
Political Philosophy
Sociology
POLITICS
American Politics
Capitalism Say Yayınları, NTV Yayınları basıldı
Fascism
Marx Say Yayınları, NTV Yayınları basıldı
The Holocaust
PSYCHOLOGY
Evolutionary Psychology
Psycho-Therapy
SCIENCE
Epigenetics
Genetics
İnfinity
Mind&Brain NTV Yayınları basıldı
Newton
Particle Physics
Stephen Hawking Say Yayınları, NTV Yayınları basıldı
Time NTV Yayınları basıldı
Artificial İntelligence
THEORIES
Chaos Say Yayınları, NTV Yayınları basıldı
Evolution Say Yayınları basıldı
Game Theory
Marxism NTV Yayınları basıldı
Psycho-Analysis
Quantum Theory NTV Yayınları basıldı (sitede mevcut)
Relativity Say Yayınları, NTV Yayınları basıldı (sitede mevcut)
Semiotics
ESSENTIALS
Anthropology
Cultural Studies
Economics
Ethics NTV Yayınları basıldı
Feminism NTV Yayınları basıldı
Freud
Hinduism
İslam
Philosophy Say Yayınları, NTV Yayınları basıldı
Postmodernism