İngilizce Zagor ve Mister No

bi de zagor vardı

Yeni Üye
21 Şub 2024
33
49
Merhaba,

İngilizce ve renkli olarak Zagor ve Mister No okumak istiyorum fakat hiçbir yerde bir türlü bulamıyorum. Burada çok güzel renkli ve sıralı şekilde Türkçeleri mevcut. Emeğiniz için tekrar çok teşekkür ederim. Aynı kalitede İngilizcelerine ulaşma imkanım var mı?

Teşekkürler.

bi de zagor vardı

Yeni Üye
21 Şub 2024
33
49
Taranmış versiyonlarını bulamadım ama Zagor'un birkaç albümünü İngilizce olarak yayınlamış. Sitemizde ise @büyük beyaz tarafından paylaşılan bu macerası var.
Sağ olun. Maalesef ben de renkli ve sıralı hâlde olan İngilizcesini hiçbir yerde bulamadım. Olmaması garip geliyor, çevirilerin İngilizceden yapıldığını sanıyordum ama öyle değilmiş sanırım.

bi de zagor vardı

Yeni Üye
21 Şub 2024
33
49
Zagor ve Mister No, İtalyanların, Sergio Bonelli yayınevinin çıkardığı çizgi romanlar. Orijinallerini İtalyanca olarak bulabilirsiniz.
Evet, fumetti olduklarını biliyorum. Orijinal dilini değil, İngilizcesini arıyorum. Türkçe çevirilerin İngilizceden yapıldığını sanıyordum, ama öyle olsaydı denk gelirdim diye düşünüyorum. Sanırım doğrudan İtalyancadan çevrilmişler. Çeviri ve balonlama da İtalyancadan mı yapıldı acaba?

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,219
79,482
hiçbiryerde :)
Evet, fumetti olduklarını biliyorum. Orijinal dilini değil, İngilizcesini arıyorum. Türkçe çevirilerin İngilizceden yapıldığını sanıyordum, ama öyle olsaydı denk gelirdim diye düşünüyorum. Sanırım doğrudan İtalyancadan çevrilmişler. Çeviri ve balonlama da İtalyancadan mı yapıldı acaba?
Evet, İtalyancadan yapıldı tüm çeviriler.

bi de zagor vardı

Yeni Üye
21 Şub 2024
33
49
Evet, İtalyancadan yapıldı tüm çeviriler.
Bilmiyordum, bu vesileyle emeği geçen herkese tüm çizgi roman severler adına tekrar teşekkür ederim. Yabancı forumları da gezim ama özellikle fumetti konusunda buranın yanına bile yaklaşamıyor hiçbiri. Sanıyorum diğer ülkelerin Türkiye’de olduğu kadar farklı kültürdeki çizgi romanlara çok ilgisi yok. İngilizcesini de yabancı dilimi geliştirmek için arıyordum çünkü fumetti okumaktan çok keyif alıyorum. Sorun değil, böyle serileri Türkçe okumakta ayrı güzel. İyi ki varsınız.

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,219
79,482
hiçbiryerde :)
Fumetti ekolü Türkiye, eski Yugoslavya ve Brezilya'da çok sevildi ve okundu en çok. Batı Avrupa'da Fransa-Belçika çizgi romanları ve Amerika'da malumunuz, süper kahramanlar çok okundu hep. İngilizce olarak basılan Zagor veya Mister No maceraları bir elin parmaklarını geçmez. En özet haliyle böyle biliyorum.