HOOKA-HEY

Logic

Çeviri & Balonlama
3 Kas 2021
453
6,951
Evren
Selam arkadaşlar.

Bu hikayeyi ben çok sevdim umarım sizde beğenirsiniz. Bir açıklama yapmak zorundayım. Çizerin bazı "anlamsız karalamalarını" (bence) tüm karelerden temizledim. Şöyleki; daha önce birkaç kitapta daha rastladığım sanki mürekkep damlaları, yüzlerde daire veya çarpı işaretleri gibi çizgiler, gökyüzünde yerli yersiz siyah lekeler gibi. Bu bana hikayenin konusuna pek yakışır gelmedi, sanki onlar varken daha çocuksu gibi geldi bana. İsteyen arkadaşlar kitabın orijinalini indirip yeniden balonlayabilirler ama benim tercihim böyle olması.

İyi okumalar.

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,734
38,870

"Daha 1850'li yıllarda genç Kızılderililer, Amerikan ulusuna asimile edilmeleri amacıyla zorla Katolik yatılı okullarına kapatılıyordu.

1900 yılına gelindiğinde Kuzey Amerika'daki yerli nüfus %93 oranında azalmıştı. Çoğu, sömürgecilerin getirdiği yeni hastalıklardan, devlet destekli imhalardan ve sürgünler sırasında öldü.

George, rezervasyonunu yöneten papaz tarafından yetiştirilen genç bir Lakota'dır. Eğitilen genç çocuk, yavaş yavaş köklerini unutur ve giderek yaygınlaşan Amerikan modelinden esinlenen bir gelecek hayaline kapılır.

Annesinin katilini arayan soğuk ve şiddet yanlısı bir Kızılderili olan Küçük Bıçak'la yolları kesişecektir. İki suç ortağıyla birlikte George'u hayatından koparıp yolculuğuna çıkarır.

Yolculukları boyunca adam ve çocuk birbirlerine açılacak ve onlar için esas olan şeyi bulacaklar: Birinin kültürlerini aktararak öfkeyi yatıştırması, diğerinin ise kimliğini ve kökenlerini keşfetmesi."

Goodreads notu: 4.62

Sıradışı bir western öyküsü. Öykü çok iyi, çizimler sıradışı. Üstelik Üstat @Logic tarafından Türkçeleştirilmiş. Western severlerin gözatmasını öneririm.

Eline sağlık Üstat @Logic. Çok teşekkürler.