HERE - BURASI

HACILI

Onursal Üye
14 Kas 2012
2,281
8,544
SAĞLIKLI VE MUTLU YILLARINIZ OLSUN.
DOĞUM GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN.

Konu anlatım ve çizim hakkında yorum yapmak haddim değil.
Bunu üstatlara bırakıyorum.
Ama tarama ve düzenleme muhteşemdi.
Kıstasım ise " ŞÖMİNE "...
Tüm karelerde şömine bulunduğu yerden
Sağa , sola bir milim olsun kımıldamaz ve kaymaz mı arkadaş...?
Bu nasıl güzel tarama ve düzenleme.
Eser hakkında üstatların yorum ve düşüncelerini sabırsızlıkla bekleyeceğim.

pam

Çeviri & Balonlama
27 Kas 2009
251
2,728
Geçen yıllarda okumuş beğenmiştim arşivi kurcalarken denk gelince bir kere daha okudum.
Deneysel, farklı ama güzel bir eser.

Bir evin oturma odasında durup daha önce acaba burada kimler yaşadı ve neler yaşandı acaba? soruna verilen 'geniş' bir cevap! Mevcut zamanda bir evin odası konumunda olan noktada durup gördüğümüz manzaranın MÖ 3,5 milyar, 250 bin yıl, 15.000 yıl, veya 1871, 1917, 1956 .... 2578, 11.000 yılı gibi farklı tarihlerinde neye benzediğini sayfaya yerleştirilmiş karelerle aktaran deneysel ve ilginç ama etkileyici bir kitap. Yer kabuğunun soğuma aşamasından, dinozorlar çağına, ABD yerlilerinden on bin yıl sonrasına kadar farklı zamanlardan kareler, hepsi aynı noktadan göründüğü şeklide.
İlginç bir fikirden hareketle okuyucu şaşırtacak ve bitirdiğinizde kısa bir sessizlikle üzerinde düşünmeye sevk edecek tavsiye edilecek bir çalışma.

Bir çok okuma ve tavsiye listelerinde de geçen kitabı farklı ve deneysel çalışmalara kapısı açık diyardaşlara tavsiye ederim.
Eser seçimi ve çeviri için @kudretsabancı teşekkür ederim.

Son düzenleme:

CZN

Çeviri & Balonlama
17 Mar 2021
296
4,724
Bu çizgi roman Geleceğe Dönüş, Forrest Gump ve Cast Away filmleri ile tanınan yönetmen Robert Zemeckis tarafından filme çekildi ve başrolde Tom Hanks ile Robin Wright var. 29 Kasım'da vizyonlarda olacak.