Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Hayat Ansiklopedisi Cilt 1 aba - beşgen.pdf - 59 MB
Giriş yap veya üye ol.
Daha önce başka sitede yayınlamıştım, orada boyutları çok büyüktü şimdi boyutları küçülttüm
hem indirmesi kolay olur hem de kütüphanemizde daha az yer kaplar. Şimdiki kalitesi ise daha iyi.
1960 yılların en gözde ansiklopedisi uzun yıllar öğrencilere kaynak olmuş bir ansiklopedi. Ben bu ansiklopedinin fasiküllerini Beyazıt'taki sahaflarda 1976-80 yıllarında görmüştüm ve almıştım . o zamanlarda daha fasikül olarak sağda solda bulunuyordu. 6 cilttir. Ciltleri taradım. Yalnız hacimleri mb olarak yüksek oldu. Değerlerini kaybetmeden mb düşürdüm. Daha fazla düşerse vasıflarını kaybediyor. Meraklısı indirebilir. Kütüphanelerin tozlu raflarından internet sayfalarına insin istedim. Hiçbir ansiklopedi değerini kaybetmez her ansiklopedi çıktığı zamanı anlatır. İşte şimdi internet var ne gereği var denilemez. O devirde internet yoktu. O devri ancak ansiklopediler anlatır. Taramayı zamanında biraz bozuk tüplü monitör kullanarak yaptığım için tam renk ayarı belki iyi olmayabilir ama zaten sayfaları sararmış olduğu için fazla bir kayıp yok.
'Hayat ansiklopedisi' reklamı
Giriş yap veya üye ol.
Fasikül halinde
Giriş yap veya üye ol.
Moderatör tarafında düzenlendi: