Forumumuzun Yeni Logosu!

samuray64

Süper Üye
17 Eyl 2009
946
1,983
28:58 E - 41:01 N
iyi olmuş, değişiklik her zaman için iyidir
taze kan taze nefes gibi
dün foruma girince yanlış bir sayfaya mı girdim diye de düşündüm :)
elinize sağlık.

Kurşunkale

Kıdemli Üye
10 Ağu 2010
124
97
Yeni logoyu F5 tuşuna basınca gördüm.:) Bilgi için teşekkürler direnc11 .
Önceki yazdığım eleştiri hükümsüzdür.:D
Bu sefer de sanki hepsi bir arada çok sıkışık gibi.:d

comedian

Onursal Üye
13 Tem 2012
1,274
4,714
hep banner ve logodan bahsettik ama yazı karakterleri de çok kibar ve güzel olmuş ellerine sağlık hüseyin... :)

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,722
36,427
İstanbul
Logo gene değişmiş ama ne söyleyeyim, klasik bir laf vardır;"bir şeyle çok oynarsan cılkı çıkar"; kanımca son banner güzel olmamış. Kahramanlar çok iç içe olup, ayrıca çok sıkıştırıldığından orjinal ebatları da değişmiş. Daha evvelkinde kahramnalar kendine has duruşlarıyla göze batıyorlardı, burada ise aynı durum söz konusu değil, konservedeki sardalyalar gibi sıralanmışlar.. Buna en çarpıcı örnek olarak, Zagor'un özdeşleştiği taş baltasının Tommiks'in vücudunun arkasında kalmasını verebiliriz..

Ben şahsen bundan bir evvelki banner'ın yerine tekrar konması taraftarıyım.

Tekrardan herkezin emeklerine sahip..

Sevgi ve saygı ile..

akim

Kıdemli Üye
29 May 2011
199
419
Bir kaç gündür diyara uğrayamamıştım, bu gün girdim ve direk yeni logo dikkatimi çekti, dikkat çekici yani, yapanın ellerine sağlık, gayet güzel olmuş. Arka fonda nostaljik bir hava vermiş sayfaya

akim

Kıdemli Üye
29 May 2011
199
419
Arkadaşların bir kısmı karakterlerin İstanbul'da ki belediye otobüsleri gibi sıkışık olduğunu belirtmiş, biraz haklılık payları var aslında, logo olan kısmı tam sayfa yapma imkanı bulunuyor mu bilmiyorum, eğer öyle bir imkanımız varsa tam sayfaya yaysak sıkışıklıktan kurtuluruz gibime geliyor, mümkün mü bilmiyorum ama böyle bir düzenleme yapılabilir mi? Ufak bir öneri :)

ganimurat

Yeni Üye
30 Eki 2011
94
37
Forumda "Çizgi Roman Dünyası" başlığı altındaki çizgi roman sayısını başlık olarak tek tek saydım; 80 civarında idi! (1001 Roman, Arkadaş Dergisi, Yavru Türk vs. gibi genel dergileri saymıyorum üstelik.)
Bu, şu demek: Logoya bütün kahramanları koymak imkansız. Bonanza, Buffalo Bill, Deli Balta, Kara Maske, Kinowa, Mandrake, Tarzan, Tenten, Yüzbaşı Volkan ve daha onlarca kahraman yok burada. Bu yüzden, şu da olsaydı, bu da olsaydı gibi yorumların faydası olmayacağı kanaatindeyim çünkü yeni eklemeler yapılsa bile logoda bazı kahramanlar hep eksik kalacak ve bizim kahramanlarımızın hiç biri, bir diğerinden daha az kahraman değiller! :)
Bu nedenle, gayet güzel ve şık hazırlanmış logoyu yapanlara teşekkür etmek ve yenisi hazırlanana kadar en iyisi bu demek en doğrusu olur diye düşünüyorum. Tasarlayanların eline sağlık.

NOT: CDisplayEx'in ana sayfasında da (www.cdisplayex.com) bir logo var.

Son düzenleme:

hadon

Onursal Üye
Çeviri & Balonlama
10 Mar 2010
3,056
9,130
Kastamonu
Yazılanların hepsini okumadım, bazı görüşleri tekrarlarsam kusura bakmayın.

Öncelikle bu konuya "önemsiz, olsa da olur olmasa da" mantığıyla bakmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Görünümü "düzeltmeyi" istemek sağlıklı bir durum; gelişimin bir parçası bence.

"Benim kahramanım niye yok," tarzı eleştiriler, yerine göre haklı olabilir ama olaya bir mantık çerçevesinden bakmak gerekir.

Burası, Türkiye'den bir "genel" çizgi roman sitesi olduğuna göre, sitenin görünümü çizgi romanın her türünü; her yaş kitlesinin, her sosyo kültürel grubun ilgilendiği türlerin görsellerini içermeli. Bu anlamda en büyük eksik, başlıktaki görselde çocukların ilgi duyabileceği Red Kit, Asterix, Tenten gibi kahramanların yer almaması. (Endüstrinin her şeyden önce çocukları etkilemeye çalıştığını göz önüne alırsak bunun ciddi bir hata olduğunu görürüz.)

Sonra, Türkiye'nin en büyük, en kaliteli çizgi roman sitesi olarak Yerli kahramanlarla ilgili en azından "tanıtımına katkıda bulunmak" gibi bir sorumluluğumuz olduğunu kabul etmemiz ve görselleri bu mantığa göre hazırlamamız gerekir. Yani Karaoğlan'ın yanında hiç değilse Tarkan ve Ustura Kemal de olmalıdır.

Saygılarımla.