Ferdi Tayfur hayatını kaybetti!

Baltimora

Yönetici
16 Nis 2009
9,732
36,960
İstanbul
Arabesk müziğin babalarından, milyonların sevgilisi Ferdi Tayfur'un Antalyada tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz.

Ferdi-Tayfur-Vefat.png

azap1974

Yeni Üye
5 Eki 2018
22
73
91 yılının sonlarına doğru Kemerburgazda parkta çocuklar oynarken bir kenarda oturuyordum. Bi arabada Ah bir çocuk olsaydım şarkısı çalıyordu. Daha 4 yaşındaydım ve bu şarkı dilime dolanmıştı. Daha sonra evde olan tek kasetini (İçimde bir his var) dinlemeye başladım.
Hiç unutmam show tv nin yeni açıldığı o yıllarda Çeşme filminin reklamı çıkmıştı. Annem '' Çeşmem benim'' diye sevinirken bir anda 01:30 da yayınlanacağını görünce ''Ana gece çıkacakmış. Töh '' diyerek çok üzülmüştü.
1995 yılında ilk defa kasetini aldım( Dünya-Bir şarkı seç kendine)
1997 yılında ilk kez aşık oldum (Yağmur) Artık Tam bir Ferdici olmuştum. Artık şarkıları daha anlamlı geliyordu. Biriktirdiğim paralarla gidip kaset alıyordum.
Çalışırken radyoda duyduklarım dışında Ferdi Tayfur'dan başka kimseyi dinlemiyordum.
2002 Yılında Orhan Gencebayın Batsın bu dünya kasetinin son kısmındaki Sevmenin zamanı yok introsuyla Orhanı'da sevsem de sadece 3 kasetini aldım.
%97 Ferdi Tayfur dinlediysem %2 Orhan %1 de Müslüm dinlemişimdir. Sürekli müzik dinlediğim için 3 ününde epey bi şarkısını ezbere bilirim. (Ferdi Tayfur'unbütün şarkılarını ezbere biliyorum)
Ferdi Baba ölünceye kadar ölümü hiç düşünmezdim. O haberi aldıktan sonra artık kendiminde zamanının yaklaştığını,bunca yoklukla bunca sıradanlıklarla çok bile yaşadığımı düşünmeye başladım.
Allah Rahmet eylesin. Ben ve bir çok arkadaşım ;Sevmeyi, dürüst olmayı, karşındaki kim olursa olsun hor görmemeyi ve ne olursak olalım kimseyi yadırgamamayı Ferdi Baba'dan öğrendik.