Eddie Gein Neler Yapmış Duydun Mu? -2.Kitap - Türkçe Çeviri

pam

Çeviri & Balonlama
27 Kas 2009
256
3,046
Merhaba Arkadaşlar,
Harold Schechter ve Eric Powell'ın Amerikan tarihinin en kötü şöhretli dengesiz katili Ed Gein’in hikayesini bir gerçek suç grafik romanı olarak okuyucuya sundukları “Eddie Gein Neler Yapmış Duydun Mu?” (''Did You Hear What Eddie Gein Done?") isimli eserin ikinci kitabını çevirip balonladım.

Bu ikinci kitapta Ed Gein'in işlediği suçlar, ülke çapında yarattığı dehşet, mahkeme süreci ve sonrasına tanık oluyoruz...

İlk kitapta olduğu gibi kapakları hazırlayan @veryabsurd üstada çok teşekkür ederim.

Umarım beğenirsiniz. Keyifli okumalar...

KKMt

1 ve 2. kitap birlikte tek kitap halinde indirmek isteyenler için;

ov4v

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,145
77,623
hiçbiryerde :)
Müthiş bir hikaye anlatımı, olağanüstü çeviri ve balonlama ile okunması çok değerli hale gelen iki kitaplık seriyi dün akşam okudum.
Bolca aksiyon yerine büyük oranda psikolojik ve sosyolojik çözümleme üzerine odaklanmış yazar ve bence iyi yapmış - tabii
klasik aksiyon dolu "çizgi roman" beklentisine biraz ters düşse de artık "grafik roman" kavramının iyice oturduğunu düşündüğüm
günümüzde tercih ettiğim, sevdiğim bir tarz bu.
Yakın zamanda çıkan bir kitap var, Nöromandiya adında, beyinlerimizin nasıl çalıştığı hakkında bir kitap, onu okuyorum bir yandan
bir kaç gündür. Benim için bir ders kitabı gibi, her birkaç sayfada bir durup başka kavramların ne anlama geldiğini anlamakla geçen
uzun bir okuma olacak o kitap. Tabii onu yazanlar bilim insanları, bu kitabımız ise yine özel bir insanın özel durumlarını anlatmaya
çalışan, biraz farklı kulvarda olan bir eser...
Ayrıntılı olarak incelenmeyi, tartışılmayı hak eden bu özel çalışma için çok teşekkür ederim sevgili "pam", eline, gönlüne sağlık.
Tabii ki estetik zevkimiz, görsel ortak sevgimiz olan çizgi romanın kapaklar tarafı için de veryabsurd üstadıma çok teşekkür ederim.

carson10

Aktif Üye
16 Ara 2012
389
1,166
Senaryo: Bir tez gibi detaylı araştırılıp yazılmış. Takdire şayan.
Çizimler: Siyah/Beyaz olarak esere çok yakışmış.
Grafik Roman olarak: Sarsıcı bir konu ve biyografi, bir sanat eserine dönüşmüş. Bazı panellerdeki fantastik dokunuşlarla adeta Ed Gein'in hasta zihninin içine girmişler
ve bir 9. sanat gösterisi yapmışlar.
Kendi türünde zor bulunan eserlerden. Bir başyapıt olabilir.
Bu muhteşem seçim ve çalışma için sonsuz teşekkürler Pam.