eankara. Sherlock Holmes'un Zihninin İçinde. Yazar Cyrill Lieron ve Çizer Benoit Dahan'ın projesi.

levon

Aktif Üye
18 Şub 2022
201
2,426
SHERLOCK HOLMES’UN ZİHNİNİN İÇİNDE. eankara hazırladı.
--Ünlü dedektifin zihin dünyasında dolaşıyoruz, bu konuda adı sürekli geçen ‘’Zihin Sarayı‘’ kavramını inceliyoruz. Yine araştırmacılar ve sanatçılarla birlikte ve yine çıkış noktamız ÇizgiRoman.
--Sherlock Holmes'un Zihninin İçinde. Yazar Cyrill Lieron ve Çizer Benoit Dahan'ın projesi.
--Mastermind isimli kitabıyla Maria Konnikova. Sherlock Holmes’un ‘’Çıkarım ve Analiz Bilimi‘’ makalesiyle Emmanuel J. Genot. Konuya Nörobilim açısından yaklaşan Maria-Louisa Pelidis. Ve Kitap hakkında görüşleriyle Greg Burgas.
--Polisiye dosyamızı (şimdilik) sonlandırıyoruz. eankara haftaya, blues müzik konusunu işliyor. Ruhunu şeytana satan müzisyen. Ülkemizin önemli bir müzik adamının bizlere verdiği röportajı ilgi çekecek.
cizgiromantik.com ile kalın

Son düzenleme:

yeryüzü

Yönetici
3 Eki 2011
17,160
78,088
hiçbiryerde :)
Sherlock Holmes'in bilmeceleri çözerken hep sağda solda gördüğü şeyleri yorumladığını sonradan anlamışızdır :)
Onun kullandığı'zihin sarayı' kavramını meşhur Da Vinci de kullanmış zamanında. Eh boşuna değil, görsel hafıza
mı diyelim buna, estetik zevki mi diyelim, çocukluğumuzdan itibaren çizgi roman sevgimizin sırrı da burada
yatıyordur belki: hayatı çizgilerle, resimlerle, anlarla görmek, kavramak. Ya da buna benzer bir bakış açısı diyelim...
Harika saptamalar, anekdotlarla, güzel bir konuyu daha eankara üstadın kaleminden okudum ve şimdi heyecanla
bir hafta sonraki konuyu bekliyorum: Blues ve ruhunu şeytana satan müzisyen... Küçük bir spoiler olabilir ama bu
bir kavşakta gerçekleşmiş diye biliyorum ya da biz faniler öyle düşünüyoruz onu sevenlerden olarak :) ve hatta yakın
zamanda onunla ilgili çok güzel bir çizgi roman da okuduk... Şimdi bu blues 'resitalini' heyecanla beklerken eankara
ve levon üstatlara teşekkürlerimle bu müziği dinlemeye devam ediyorum ...:)