eankara hazırladı. POLİSİYE TÜRÜ. Romanlarımızdan, ÇizgiRomanlarımıza polisiye.

levon

Aktif Üye
18 Şub 2022
196
2,362
POLİSİYE TÜRÜ. eankara hazırladı. Romanlarımızdan, ÇizgiRomanlarımıza polisiye.
--Edebiyatımızda Polisiye türünün başlangıcı, Ahmet Mithat Efendi tarafından yazılan ‘Esrar-ı Cinayat’ romanı. Türklerin Sherlok Holmes’u Amanvermez Avni’si ile Ebüssüreyya Sami. Türk okurunun Mike Hammer ile tanışması, Kanun Benim. Kitabın çevirmeni F. M. takma adını kullanan Kemal Tahir. Ve diğer öncüler bu yazıda.
--Polisiye Roman'da Ahmet Ümit, Osman Aysu, Celil Öker, Ümit Deniz, Erhan Bener ve diğer çağdaşlar.
--Polisiye ÇizgiRomanda Galip Tekin, İlban Ertem, Emrah Ablak, Aptullika, İsmail Gülgeç, Bartu Bölükbaşı. Ve diğer günümüz çizerleri.
-- Ahmet Ümit'in üç Palisiye ÇizgiRomanı ve çizerleri ile ilgili bilgilerde bu yazıda.
--eankara; önümüzdeki hafta, polisiye dosyamıza, çok sevilen kanun adamı Teks ile devam edecek
cizgiromantik.com ile kalın

thycoon

Kıdemli Üye
14 Şub 2011
523
2,233
@eankara kardeşimizin teferruatlı çalışmasını bir solukta okudum, her zamanki gibi zaman ayırmış ve çok sayıda kaynakla zenginletirmiş, çok güzel bir makale ortaya çıkmış. Elinize ve emeğinize sağlık, sayenizde ülkemizdeki polisiye romanın serencamına bir nebze de olsa vakıf olduk, bilgilendik. Ahmet Ümit'in tüm çizgi polisiye kitaplarını okudum, kurgu, senaryo ve yerel bazı hususiyetlerin romanlarda ustalıkla işlenmesi hakikaten çok güzel (Adnan Oktar benzeri bir oluşumun romanda ustalıkla işlenmesi gibi) Teşekkürler.