De Tales - Stories from urban Brazil -- Moon, Fabio; Ba, Gabriel -- 2006 -- (İngilizce)

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,511
35,228















Tek yumurta ikizlere hayran olmak doğamızda var. Mümkün olduğunca onları izliyoruz, birbirleriyle etkileşime giren, birbirlerinden bağımsız hareket eden ve yine de aynı tavırları ve konuşma kalıplarını paylaşan ayna görüntülerine kapılmış bir şekilde.

Fabio Moon ve Gabriel Ba, ödüllü bir çizgi roman yeteneğini ve bu mecraya karşı bitmeyen bir sevgiyi paylaşan Brezilyalı ikizler.

Gilbert & Jaime Hernandez ve Tomer & Asaf Hanuka kardeşlerin izinden giden Moon & Ba, önemli becerilerini ilk büyük Amerikan yapımı olan Dark Horse in De:Tales'e getiriyor!

Bu kısa öykü koleksiyonu, ikilinin birlikte, birlikte veya ayrı ayrı çalışmasını konu alıyor - yazma ve çizme rollerini değiştiriyor, bu rolleri paylaşıyor veya tek başlarına uçuyorlar.

İnsan hayatının tüm ayrıntılarıyla dolu olan büyüleyici öyküleri, Sao Paulo'daki evlerinin kentsel gerçekliğinden Latin Amerika geçmişlerinin büyülü gerçekçiliğine geçiyor, ikizlerin eleştirel beğenisini kazanıyor ve izlenmesi gereken yetenekli bir çift olduklarını kanıtlıyor.


Editöryal İncelemeler

Booklist'ten

Brezilyalı Moon ve Ba, çizim stilleri birbirine çok benzeyen ikiz yazar-sanatçılardır; kentsel ortamları Alack Sinner'daki Munoz ve Sampayo'nun karanlık şehirlerine benzer, ancak detaylar dışavurumcu olmaktan çok doğalcıdır.

Ayrı ayrı ve birlikte çalışarak, kendileri gibi orta sınıf, kentli öğrenciler ve profesyoneller hakkında derinlemesine tatmin edici gerçekçi ve büyülü gerçekçi çizgi romanlar yaratırlar.

Neredeyse tüm hikayelerde yer alırlar ve bu hikayelerdeki meşguliyetleri, genç erkekler için normal olan, kadınlarla bağlantı kurmak, arkadaşlarıyla kulüplere gitmek ve parti yapmaktır; bunlar kolayca örtüşen aktivitelerdir.

Sözsüz "Estrela"da, bir erkek ve bir kadın bir barda tanışır, birlikte yürüyüşe çıkar, sohbet eder, öpüşür ve ayrılırlar, belki de sadece şimdilik.

"Kahveye Geç Kalmak" buna çok benzer ancak daha gizemlidir. Bir adam sokakta yürürken bir kadın ona meydan okur. "Geç kaldın," der kadın. "Seni tanımıyorum," diye yanıtlar adam.
Dağınık bir yolculuk başlar, konuşmaları arzuya işaret eder, öpüşürler, ancak onu içeri davet ettiğinde, ona ilk söylediğini tekrarlar ve uzaklaşır.

"Reflections"ın iki versiyonunda, her bir kardeş, bağlanma şansını kaybetmekle ilgili aynı ürkütücü senaryoyu kendi kendine işler.

Hiçbir kardeşin görünmediği üç sayfalık "All You Need Is Love", bu sefer başarısız bir bağlantı hakkında daha da kasvetlidir.

İlgili, acı tatlı pişmanlık dolu bir nota vuran, işbirlikçi hayalet hikayesi, "Doğum Günün Kutlu Olsun, Arkadaşım!" Diğer beş hikaye de en az onlar kadar iyidir. Ray Olson
 

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,251
7,201
Moon ve Ba ikilisinin ülkemizde de yayınlanan, Daytripper ya da dilimizdeki karşılığıyla Güngezgini çizgi romanı ödüllere doymamış, bir çok ödül almıştı. Yine @balkan paylaşımı olan bu eseri sadece konu ve grafik yapısı açısından değil, '' acaba aynı başarı seviyesine ulaşmış mı ? '' merakıyla, çalışmalarımdan arta kalan zamanlarda okuyacağım.

Çok teşekkür ederim, Sn. @balkan
 

pam

Çeviri & Balonlama
27 Kas 2009
248
2,409
Eisner ödüllü ikiz kardeş sanatçılar Fábio Moon ve Gabriel Bá ikilisinin başyapıtı Güngezgini (Daytripper) ve İki Kardeş (Two Brothers) çok sevdiğim kitaplardır.
Özellikle Daytripper okumayan dostlara tavsiye edilecek bir kitaptır.

Ve: Öyküler - Brezilya Şehir Öyküleri (De Tales - Stories from urban Brazil) çevirisi Çizgili Düşler tarafından yayınlanmış. İncelemiş ama okumamıştım.
Sn. @balkan güzel paylaşım için teşekkürler...

 

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,511
35,228
Üstat @pam 'ın tanıttığı "İki Kardeş" eseri Çizgi Düşler tarafından yayınlanmış

Yayıncı ‏ : ‎ Çizgi Düşler Yayınevi (1 Mayıs 2017)
Dil ‏ : ‎ Türkçe
Kağıt Kapak ‏ : ‎ 232 sayfa
ISBN-10 ‏ : ‎ 6059564453
ISBN-13 ‏ : ‎ 978-6059564458
Boyutlar ‏ : ‎ 1 x 16.5 x 22.5 cm

En Çok Satanlar Sıralaması: Şu kategoride 204.541. sırada: Kitap (Kitap Şu kategorideki En Popüler 100 Ürünü göster: )
Şu kategoride 6.895. sırada: Grafik Aşk Romanları
Şu kategoride 66.733. sırada: Popüler Kurgu

sitesindeki tanıtım metni:

İki Kardeş

Güngezgini kitabından tanıdığımız, Brezilya’lı kardeşlerin Brezilya’nın en önemli çağdaş yazarlarından kabul edilen Milton Hatoum’un romanından uyarladıkları bir başka eser.

İkiz Kardeşler Omar ve Yaqub

Benzer görünüşte olsalar da aslında birbirlerinden gün ve gece kadar farklıdırlar. Annelerinin sahiplenici sevgisi aralarındaki karanlık suları daha da bulandırmaktadır. Yaqub, Brezilya’daki evinden, Lübnan’daki akrabalarının yanında kalmaya gönderildikten beş sene sonra, onu bunaltan anne babasının yanına tam bir yabancı gibi ve Omar ile aralarındaki gerilim hiç azalmamış bir halde geri döner. Ailenin sakladığı sırlar; kimlik, sevgi, kaybetme, aldanma ve aile bağlarının dağılışına dair, okuru derinden etkileyecek bir hikâye sunuyor.

Amazon’un nehir kıyısında bir liman şehri olan Manaus’ta geçen İki Kardeş, Brezilya’daki hareketli yaşama ve kültürel çeşitliliğe de bir övgü niteliğinde. İki Kardeş, ödüllü çizgi romancılar Fábio Moon ve Gabriel Bá tarafından uyarlanan çarpıcı bir kitap.

İngilizce Kopyesi:










 
Üst