Dampyr Maxi n.005 Koleksiyoncu (Ağustos 2013)

bakunin

Admin
12 Mar 2009
6,614
79,200
NeverLand

Senaryo: Giovanni Di Gregorio
Hikaye: Giovanni Di Gregorio
Çizimler: Corrado Roi
Kapak:
Enea Riboldi

"İskoçya Highlands'inin sisli ortamında, Harlan Draka ve arkadaşları eski bir şatoyu işgal eden bir ölmeyenler çetesine karşı
sıradan görünen bir maceraya atılırlar... Fakat hiçbir şey doğru yönde ilerlemiyor gibidir... Görünürde bir anlamı olmayan kaosun
içinden, istedikleri zaman maddeselleşen kabus yaratıkları olan Gece Varlıkları, iğnelerle delinmiş voodoo bebekleri, bilmeceler
soran sfenksler ve benzeri şeyler ortaya çıkar... En garip şey ise, ölmeyen rakiplerinin güneş ışığına dayanabilmeleridir! Oysa gerçek,
Harlan, Kurjak ve Tesla'nın farkında olmadan Koleksiyoncu Alel'in oyununa düşmüş olduklarıdır. Alel, özel evrenini sahiplenen ve yöneten,
bütün her şeye gücü yeten ve her canlı yaratık üzerinde yaşam, ölüm ve dönüşüm hakkına sahip olan ölümsüz ve zarar görmez bir yarı tanrıdır.
Buradan çıkmak için, güzel bir dişi şeytandan ve Ludovico Ariosto'nun sayfalarından çıkmış uçan bir şövalyeden yardım istemek zorunda kalacaklardır..."

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,337
7,959
Yine farklı bir Dampyr macerası okudum. Sanırım çoğu okur, Dampyr dışında, çizer Corrado Roi'nin çizimlerine Martin Mystere maceralarından aşinadır. '' Kolleksiyoncu ''; gerek senaryo yazarı Di Gregorio'nun kıvrak kalemi , gerekse de Roi'nin çizimleriyle çağrışımları bol maceraydı. Çok çeşitli kaynaklardan beslendiğini gördüğüm bu macera; mitolojik kuş Simurg'tan, grotesk nitelikli Ortaçağ süsleme motiflerine, örneklerini çokça rastlayabileceğimiz Prince Valiant maceralarındaki karelerden 19.yy. ressamı Arnold Böcklin'in '' Ölüler Adası '' tablosuna, efsane yönetmen Ingmar Bergman'ın Yedinci Mühür '' ( özellikle satrançla ilgili teatral diyaloglar ) filminden Star Wars filmine pek çok sanat eserini çağrıştıran maceraydı. ( Hatta bir ara '' Notre Dame'ın Kamburu ''ndaki Quasimodo'yu görür gibi oldum ! :) :) :) ) Bana göre, farklı coğrafi bölgelerde geçen Dampyr maceralarının çekiciliği, biraz da bu sayıca çok zengin kaynaklardan beslenmesiyle oluşuyor.

Teşekkürler Sn. @bakunin . Emeklerinizle diyarımıza kazandırdığınız '' Dampyr külliyatı '' zenginliğinin değeri tartışılmaz nitelikte.