Çamların Arasında (In the Pines) . Türkçe Çeviri

pam

Çeviri & Balonlama
27 Kas 2009
263
3,307
Merhaba Arkadaşlar,
Daha önce sn @MelihAbi nin burada çok güzel bir şekilde tanıttığı Erik Kriek'in "In the Pines - (Five Murder Ballads)" eserini çevirip balonladım.
Eseri aylar önce gördüğümde hem bildiğim şarkıları, şarkıcıları, grupları barındırması, sevdiğim müzik türünün örneklerinden hareketle çizilmiş olması hem de kısa ama etkili öyküleri, güzel çizimleri, kurgusu, mürekkep tonu renkleriyle çevirmeye karar vermiştim.

Nick Cave'den Mick Jagger'a kadar bir çok sanatçının repertuarında yer alan beş adet "cinayet baladının" sözlerinden yola çıkarak oluşturulmuş beş kısa çizgi öykü içeriyor kitap. Suç, cinayet ve ölüm içeren karanlık öyküler bunlar. Proje ve öyküleştirilen şarkılar hakkında bilgiler zaten kitapta mevcut, burada ayrıntısına girmiyorum.

Şarkıların Youtube kayıtlarından bazı örnekleri buraya bırakıyorum;

Tabii kitabı Nick Cave & The Bad Seeds'in 1996 tarihli ünlü 'Murder Ballads' albümü eşliğinde okumanızı tavsiye ederim.

"Murder Ballads" terimini çevirmekte zorlandım ama ben "Cinayet Şarkıları" veya "Cinayet Baladları" şeklinde çevirdim.

Eserin orjinalini kaliteli bir sunumla paylaşan sn @MelihAbi ye teşekkür ederim.

Umarım beğenirsiniz. Keyifli okumalar...

o8NA

CANZ

Son düzenleme:

nisann

Yeni Üye
2 Haz 2024
39
443