LeBluesDeKhartum
Yeni Üye
- 11 Haz 2022
- 5
- 155

“Bize insanlık tarihinin az bilinen bir parçasını hatırlatan, nefes nefese ve yoğun bir öykü...”
Libération
“Böyle Sustu Zerdüşt'te, Nicolas Wild, kendine has mizahı ve hassasiyetiyle sizlerle...”
Le Monde
“Bilgece, güleryüzlü, derin ve ironik. Bu çizgi roman Wild'in yeteneğini teyit ediyor.”
L'Express
“Zerdüştlük, dünyanın en eski tek tanrılı dinlerinden biri.
Peki, günümüzde ihlallerine sıkça tanık olduğumuz insan haklarının, ilk bildirisinin aslında Milattan Önce 539’da, Zerdüştî bir kral olan I. Darius zamanında yazıldığını biliyor muydunuz?”
Hep İngilteredeki kral ile esnafın anlaşma örneğini*(Magna Carta) biliyor ve yeri geldiğinde örnek gösteriyordum, bu kitabı okuduktan sonra tabii tarih ve insanlık konusundaki düşüncelerim biraz daha değişti, olumlu olarak. Okumak, öğrenmek ile daha iyi bir hayat yaşayabiliriz sevgili dostlar, bunu bir kez daha iyi anladım.
"2005-2008 yılları arasında Avrupa'nın çeşitli yerlerinde, Zerdüştlüğün birçok önemli sîması şaibeli şekillerde öldürüldü. Bu kişilerden biri olan Kasra Vadarafi'nin hayatından esinlenerek yazılan bu çizgi romanın her sayfasını merakla, heyecanla, gülerek ve duygulanarak okuyacaksınız."
“İran'da Zerdüştî olmak, Zerdüştlüğün tarihi, mültecilik, aşk, cinayet gibi temaların peşinde İran, İsviçre, Fransa, Amerika, Hindistan gibi ülkelerde dolaşacaksınız.
Fransa’da en yetenekli çizgi romancılar arasında kabul edilen Nicolas Wild, sürgün edilen, horlanan, öldürülen insanları anlatırken bile güldürmeyi ve mesafeli durmayı başarabiliyor.
Çizgi roman okurken sadece eğlenmek değil, aynı zamanda düşünmek ve keşfetmek istiyorsanız, Böyle Sustu Zerdüşt'ün sesine kulak verin...”
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için
Giriş yap veya üye ol.
Son düzenleme: