Böyle Sustu Zerdüşt - Nicolas Wild

LeBluesDeKhartum

Yeni Üye
11 Haz 2022
5
155
Boyle-Sustu-Zerdust_1.jpg

“Bize insanlık tarihinin az bilinen bir parçasını hatırlatan, nefes nefese ve yoğun bir öykü...”
Libération

“Böyle Sustu Zerdüşt'te, Nicolas Wild, kendine has mizahı ve hassasiyetiyle sizlerle...”
Le Monde

“Bilgece, güleryüzlü, derin ve ironik. Bu çizgi roman Wild'in yeteneğini teyit ediyor.”
L'Express

“Zerdüştlük, dünyanın en eski tek tanrılı dinlerinden biri.
Peki, günümüzde ihlallerine sıkça tanık olduğumuz insan haklarının, ilk bildirisinin aslında Milattan Önce 539’da, Zerdüştî bir kral olan I. Darius zamanında yazıldığını biliyor muydunuz?”

Hep İngilteredeki kral ile esnafın anlaşma örneğini*(Magna Carta) biliyor ve yeri geldiğinde örnek gösteriyordum, bu kitabı okuduktan sonra tabii tarih ve insanlık konusundaki düşüncelerim biraz daha değişti, olumlu olarak. Okumak, öğrenmek ile daha iyi bir hayat yaşayabiliriz sevgili dostlar, bunu bir kez daha iyi anladım.

"2005-2008 yılları arasında Avrupa'nın çeşitli yerlerinde, Zerdüştlüğün birçok önemli sîması şaibeli şekillerde öldürüldü. Bu kişilerden biri olan Kasra Vadarafi'nin hayatından esinlenerek yazılan bu çizgi romanın her sayfasını merakla, heyecanla, gülerek ve duygulanarak okuyacaksınız."

“İran'da Zerdüştî olmak, Zerdüştlüğün tarihi, mültecilik, aşk, cinayet gibi temaların peşinde İran, İsviçre, Fransa, Amerika, Hindistan gibi ülkelerde dolaşacaksınız.
Fransa’da en yetenekli çizgi romancılar arasında kabul edilen Nicolas Wild, sürgün edilen, horlanan, öldürülen insanları anlatırken bile güldürmeyi ve mesafeli durmayı başarabiliyor.
Çizgi roman okurken sadece eğlenmek değil, aynı zamanda düşünmek ve keşfetmek istiyorsanız, Böyle Sustu Zerdüşt'ün sesine kulak verin...”

Son düzenleme:

eankara

Onursal Üye
24 May 2010
1,326
7,881
Diyarımıza katılan yeni dostlardan Sn. @LeBluesDeKhartum 'un , bir süredir paylaşımları dikkatimi çekiyor. Yukarıdaki paylaşımını görünce, '' Nietzsche'yi hatırlamamak mümkün mü ? '' diye düşündüm. Güzel bir paylaşım , güzel bir sunum . Özellikle ; '' İran'da Zerdüştî olmak, Zerdüştlüğün tarihi, mültecilik, aşk, cinayet gibi temaların peşinde İran, İsviçre, Fransa, Amerika, Hindistan gibi ülkelerde dolaşacaksınız. '' cümlesini okuduktan sonra , ilgisiz kalmak mümkün değil . Kitabın çok sayfalı olması , bir diğer olumlu yönü benim için.

'' Çizgi roman okurken sadece eğlenmek değil, aynı zamanda düşünmek ve keşfetmek isteyen biri '' olarak , paylaşımınız için teşekkürlerimi sunuyorum Sn. @LeBluesDeKhartum . Nitelikli paylaşımlarınızın devamını beklediğimi bilmenizi isterim. Sağ olun.

balkan

Onursal Üye
27 Şub 2016
3,817
40,431
Neyire AKPINARLI (Dr. Öğr. Üyesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Hukuk Fakültesi) 'nın "Kiros Silindirinin İnsan Hakları Hukuk Tarihi ile Sınavı ya da İnsan Hakları Hukuk Tarihinin Kiros Silindiri ile Sınavı" isimli eseri konuya ilgi duyanlar için aydınlatıcı olabilir.

Liberation'un dediği gibi "Bize insanlık tarihinin az bilinen bir parçasını hatırlatan, nefes nefese ve yoğun bir öykü...” ile tanıştıran Üstat @LeBluesDeKhartum 'a çok teşekkürler.

LeBluesDeKhartum

Yeni Üye
11 Haz 2022
5
155
Sevgili "balkan" üstadım, katkınız çok değerli.
Çünkü insanlık tarihi aslında bizim tarihimiz
için, hayatı anlamamız için bize çok şey anlatıyor.

Bunu zaman içinde anlıyoruz... Yıllar içinde bir
çok kültür geliştirdi insanoğlu; kimi zaman o,
kimi zaman bu egemen oldu... Şu an egemen
olanlara bakıp yanılmamak, doğru olanı bilmek,
anlamak lazım diye düşünüyorum, tarihi iyi okursak.

Bir dönem Çin uygarlığı ilerdeydi, dünyaya bir çok
güzel ilerleme, konfor maddesi sundu. Bir dönem
islam coğrafyasında bilim çok ilerledi, dünyaya
büyük imkanlar sundu. Şu an bizim "batı" dediğimiz
medeniyet bize bütün bildiğimiz teknolojiyi, konforumuzu getiriyor.

Bunlar binlerce yıllık tarihteki dönemler, çok uzun yıllar...
Ama bunları tarihin ilerleyişi olduğunu bilmeden,
direkt gökten inen bir buyruk gibi algılarsa insan,
farklı yorumluyor tabii.

Hatta ülkemizde maalesef şu an gündem olan
köpekleri itlaf etmek meselesine baktığımızda
aslında insanın ne kadar kibirli, başkalarının
haklarına ne kadar duyarsız olduğunu gösteren
bir durumda olduğumuzu görüyorum... Ne kadar
rahat diyoruz ki, bu köpekler insanı ısırıyor, o halde
onları öldürelim, mesele kapansın! Peki bir yılda
kaç köpek kaç insanı öldürdü, kaç insan kaç köpeği
öldürdü acaba; bu istatistiği bilen var mı, vardır tabii ki ?
Şunu söyleyebilirim: bir yılda köpekler 1 insanın ölümüne
neden olmuşsa, aynı yıl insanlar en az 100, belki 1000
köpeği itlaf etmişlerdir. Bunun katları bile olabilir!...

Akşam akşam fazla yazdım ama bildiğim, bu dünyanın
sadece kendileri için olduğunu düşünen insanlar
maalesef hep herkese zarar vermişlerdir... Bunlar
yakın tarihte bence Hitler, Putin, Zelenski, Boris Jonson,
ABD ve dünyadaki devletlerin halklarının düşünmeden
iktidarlarının verdiği kararları desteklemeleri ....
daha bir çok isim sayabiliriz... Demek istediğim, devletler
veya onların başkanları genellikle halkı, yani bizi düşünmüyorlar.
biz hayatımızda kendi haklarımızı korumak, kollamak için
hep uyanık olmalıyız... Selamlar, sevgiler....

Son düzenleme:

cagan73

Onursal Üye
17 Kas 2013
487
9,390
Değerli, @LeBluesDeKhartum
Böylesine nitelikli bir eseri, böylesine kaliteli bir tarama ile diyara ekleyip ebedileştirdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Okurken çok keyif aldığım yazı yeteneğinizi, sonraki sunumlarınızda da umarım kullanmaya devam edersiniz...

Yazınıza katkı sağlamak adına Hubert Reeves'in çok güzel bir sözü:
  • Canlıların varolma hakkı tartışılamaz ve hiçbir canlının varoluşunu haklı göstermesine de ihtiyaç yoktur. "Zararlı türler" ve "zararlı otlar" sözleri, bitkilerin ve hayvanların bize hizmet etmek için varolduğunu ve üzerlerinde hiçbir sınır tanımayan bir hakka sahip olduğumuzu savunan, yüzyıllar öncesinden gelen bir önyargının yansımasıdır. Bu ifadeler benmerkezciliğimizin, (ya da insanmerkezciliğin) cahilliğimizin ve dar görüşlülüğümüzün doğrudan ifadesinden başka bir şey değildir. Gerçekte, başka birçokları arasında bir türüz biz de, o kadar. Bu arada, yok olmalarından bütünüyle sorumlu olduğumuz, sayıları gittikçe artan, yeryüzünden silinmiş türlere bakacak olursak, doğanın dengesine ve yaşam çeşitliliğinin korunmasına zararlı tür nitelemesini, diğer tüm türlerden daha çok hak eden biz oluruz herhalde.

Kvasir2020

Yeni Üye
30 May 2024
1
2
Boyle-Sustu-Zerdust_1.jpg

“Bize insanlık tarihinin az bilinen bir parçasını hatırlatan, nefes nefese ve yoğun bir öykü...”
Libération

“Böyle Sustu Zerdüşt'te, Nicolas Wild, kendine has mizahı ve hassasiyetiyle sizlerle...”
Le Monde

“Bilgece, güleryüzlü, derin ve ironik. Bu çizgi roman Wild'in yeteneğini teyit ediyor.”
L'Express

“Zerdüştlük, dünyanın en eski tek tanrılı dinlerinden biri.
Peki, günümüzde ihlallerine sıkça tanık olduğumuz insan haklarının, ilk bildirisinin aslında Milattan Önce 539’da, Zerdüştî bir kral olan I. Darius zamanında yazıldığını biliyor muydunuz?”

Hep İngilteredeki kral ile esnafın anlaşma örneğini*(Magna Carta) biliyor ve yeri geldiğinde örnek gösteriyordum, bu kitabı okuduktan sonra tabii tarih ve insanlık konusundaki düşüncelerim biraz daha değişti, olumlu olarak. Okumak, öğrenmek ile daha iyi bir hayat yaşayabiliriz sevgili dostlar, bunu bir kez daha iyi anladım.

"2005-2008 yılları arasında Avrupa'nın çeşitli yerlerinde, Zerdüştlüğün birçok önemli sîması şaibeli şekillerde öldürüldü. Bu kişilerden biri olan Kasra Vadarafi'nin hayatından esinlenerek yazılan bu çizgi romanın her sayfasını merakla, heyecanla, gülerek ve duygulanarak okuyacaksınız."

“İran'da Zerdüştî olmak, Zerdüştlüğün tarihi, mültecilik, aşk, cinayet gibi temaların peşinde İran, İsviçre, Fransa, Amerika, Hindistan gibi ülkelerde dolaşacaksınız.
Fransa’da en yetenekli çizgi romancılar arasında kabul edilen Nicolas Wild, sürgün edilen, horlanan, öldürülen insanları anlatırken bile güldürmeyi ve mesafeli durmayı başarabiliyor.
Çizgi roman okurken sadece eğlenmek değil, aynı zamanda düşünmek ve keşfetmek istiyorsanız, Böyle Sustu Zerdüşt'ün sesine kulak verin...”
çok güzel

kemalettin

Onursal Üye
13 Eyl 2011
591
3,219
Harika bir paylaşım sn @LeBluesDeKhartum
Teşekkür ediyorum

@LeBluesDeKhartum '' Nietzsche'yi hatırlamamak mümkün mü ? ''
Bende de Nietzche yi hatırlatmıştı.

Hubert Reeves'in çok güzel bir sözü:
  • Canlıların varolma hakkı tartışılamaz ve hiçbir canlının varoluşunu haklı göstermesine de ihtiyaç yoktur. "Zararlı türler" ve "zararlı otlar" sözleri, bitkilerin ve hayvanların bize hizmet etmek için varolduğunu ve üzerlerinde hiçbir sınır tanımayan bir hakka sahip olduğumuzu savunan, yüzyıllar öncesinden gelen bir önyargının yansımasıdır. Bu ifadeler benmerkezciliğimizin, (ya da insanmerkezciliğin) cahilliğimizin ve dar görüşlülüğümüzün doğrudan ifadesinden başka bir şey değildir. Gerçekte, başka birçokları arasında bir türüz biz de, o kadar. Bu arada, yok olmalarından bütünüyle sorumlu olduğumuz, sayıları gittikçe artan, yeryüzünden silinmiş türlere bakacak olursak, doğanın dengesine ve yaşam çeşitliliğinin korunmasına zararlı tür nitelemesini, diğer tüm türlerden daha çok hak eden biz oluruz herhalde.

Esere zenginlik katan yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum sn @eankara ve sn @cagan73